zondag 14 september 2014

bijdrage 2014


          nationaal verslag
 
De Europese Unie heeft art 1 der Verklaring van de rechten van de mens als grondslag voor de Verdragen. Art 1 geldt ook in Nederland en het tekent gelijkwaardigheid. Dat houdt in deelname aan beraad en besluit, hetgeen te verwerkelijken is middels referenda en volksvergaderingen. Maar de Tweede en Eerste Kamer willen er niet van weten omdat zij kliekbelangen van hun partijen voorop stellen. Art 1 is 's werelds universele Grondwet waarmee niet te spotten valt, het heeft absolute gelding. Eigenlijk is de inhoud niet nieuw want vroeger zei men wel dat we allemaal van Adam afstammen en er zodoende geen verschil van hogeren en lageren kan bestaan. Het artikel valt te beschouwen als een afgezwakte weergave van het bijbelse Tweede Grote Gebod, toch het summum van echte beschaving. Het Eerste Grote Gebod verbiedt de Mammon, het geld, carrière voorop te stellen en keert zich tegen de bio-industrie omdat daar het werk van de Schepper gekleineerd, bezoedeld, kapot gemaakt wordt.
Wie enigszins ontwikkeld is hoort het goede van art 1 naar voren te brengen om vervolgens verbeteringen voor te stellen waar er schending plaats vindt. Onder hen zijn intellectuelen die zich zo noemen om hoger te lijken dan mensen met minder scholing, maar in plaats van voorop te lopen veroorzaken zij veel afbreuk omreden dat ze zelfzuchtig meer dan evenredige porties macht en geld willen.
Art 1 behelst materiële zaken zoals het recht op een eigen minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat een ander daar tegen je wil geld uit peurt. Van hetzelfde aangaande deelname in het produktieproces. Hiertoe is herverdeling van werk en banen noodzakelijk zodat ieder een goede bijdrage vermag te leveren en zich kan ontplooien. Er wordt enorm veel overbodig werk voortkomend uit ongewenste concurrentie verricht; dat verhindert algemene verkorting van de arbeidstijd. In te stellen is ten hoogste acht jaren betaald krijgen uit de Schatkist. Daarna is de beurt aan een ander. Dit geldt voor ministers, volksvertegenwoordigers, burgemeesters, ambtenaren, de media, professoren en verder waar het aanbod van bekwame personen de vraag overtreft. Kapitalisme is in strijd met art 1 omdat het egoistisch van aard is en anderen tot loonslaven vernedert. De winkelketens zijn over te doen aan volksbezit, want de bedrijfsleiders -zich managers noemend- spekken miljonairs en gunnen boeren en werknemers in fabrieken slechts lage beloning. Grote ondernemingen die soortgelijke resultaten boeken zijn rijp voor gedwongen omvorming en in het algemeen dient overmatig groot privé kapitaal in zeg twintig jaar overgeheveld worden richting Schatkist of collectieve, cooperatieve bedrijven; behoudens wat door eigen inspanning toegevoegd wordt. Dit maakt een eind aan levenslang parasiteren van miljonairs en vergroot de ruimte voor mensen onderaan de maatschappelijke ladder. Wie het er niet mee eens is kan zich afscheiden, maar moet zich verre houden van vermeende minderen slechte verdeling op te leggen. Die van de SP mogen zich afvragen of hun partij niet aan volksverraad doet: een beetje meer loon, maar wel onderaan op de maatschappelijke ladder blijven, niks gelijkwaardigheid.
Art 1 is maatgevend voor de opstelling van elke goede staat en overdenk dat op zondagmorgen, evenals waaruit het voortkomt; dit samen met zowel gelijkgezinden als andersdenkenden. Een belasting op de omzet voor winkels op zondag onnodig open, gericht op geld binnenhalen, past hier wel bij. Indien verdere regelgeving in strijd is met de beschermende werking van de absolute wet, art 1,  is het plicht om in het geweer te komen. Daarbij is als eed of gelofte af te leggen: Ik zal art 1 volkomen respecteren en bestrijden wie het saboteren doch hierbij nooit een oog uitsteken voor een uitgeslagen tand. Duidelijk wordt dat het huidige kabinet, het tegenwoordige parlement en de zittende rechters moeten verdwijnen omdat zij schuldig zijn aan dergelijke sabotage. Laat de vlag van de republiek Nederland blauw-wit-rood zijn ter bevestiging van de nieuwe positieve en humane instelling.
Het is nuttig om autonome nederlandse gewesten samen te voegen met Vlaanderen, Wallonie en Luxemburg en verder met de scandinavische staten. Zo ontstaat er tegenwicht jegens egocentrische grote mogendheden en kan er internationaal op allerlei gebied betere hulp verleend worden. Voor de bevolking wordt de ontplooiingsruimte aanzienlijk groter; je kunt gemakkelijker conducteur worden op een trein door de mooie Ardennen. Dit geldt eveneens voor antillianen en Suriname kan zich aansluiten, net als diverse mini-staatjes. Er verblijven bijna een miljoen marokkanen in de Benelux die hun oude paspoort niet willen opgeven. Is het redelijk om in ruil tienduizend vierkante kilometer woestijngrond tegenover de Canarische eilanden te verlangen om daar onder nederlandse wetgeving- anders willen autochtone hollanders er niet heen- een nieuwe metropool te stichten? Je zult er kunnen zwemmen in de grachten met atlantisch water en een groene ring rondom, ook voor tuinbouw, wordt verkregen met afvalwater. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kun je ginds drie grote steden bouwen, de tweede weggeven aan Marokko en de derde aan de westsaharanen. Dubbele nationaliteit hebben komt neer op de mogelijkheid om zich in twee landen te ontplooien en zo voorsprong te verwerven. Dat dubbele is daarom op te heffen.


Wie zelfstandig wil werken loopt op tegen allerlei belemmeringen, waarbij de afdrachten aan loonbelasting en premies heel groot zijn. Afschaffing daarvan tot ongeveer modaal inkomensnivo lijkt mogelijk door energie zeer zwaar te belasten. Dat verdien je deels terug door minder ijzer in de vorm van een grote zware auto heen en weer te slepen, met het dragen van een trui en vooral door grotere afzet van produkten uit de eigen regio. Grote handelaren zijn gebaat bij lage transportkosten, doch de wereld geenszins. Er zal minder asfalt nodig zijn en 's winters hoeven de deuren van luxe winkels in de Randstad niet open te staan, noch zijn alle kamers der villa's voor een spotprijs te verwarmen.
Die roulatie na acht jaar bespaart waarschijnlijk uitgaven bij de overheid, want van de nieuwelingen mag verwacht worden dat zij zich inspannen om niet uit het raam te kijken. Nadrukkelijk is te stellen dat wegens wanprestatie de filosofen aan de nederlandse universiteiten de laan uit te sturen zijn om vervangen te worden door ijverige wijsgeren, die de logica en het gebrek daaaan in de maatschappij verhelderen. Het is absurd dat art 1 geminacht wordt door de rechters, dat het volk buitengesloten wordt van deelname aan beraad en besluit, dat er in feite een soort staatsgreep gaande is van VVD en PvdA. Het is absurd dat op de universiteit het najagen van geld en status voorop staat; dat het engels werd ingevoerd, want jongeren begrijpen de moedertaal het best en moeten die cultiveren. Het engels doet rangen en standen insluipen; naar geld uit Amerika en naar afstamming uit Engeland. Het bevordert verbreiding van kapitalisme ten koste van consensus samenlevingen. Kapitalisten willen niet der broederen hoeders zijn. "Zij kunnen zich voor God niet staande houden; er is geen plaats voor hen bij zijn vertrouwden". De industrie heeft tot taak te voorzien in wat er nodig is. Maar niet zelden overheerst er winstbejag, ondermeer tot uiting komend in overnames. Domheid sloeg toe en men bestelde spoorwagons in het buitenland. Daar kon men goedkoper leveren zei men. Vergeten werd de enorme afdracht aan loonbelasting en premies die nu in buitenlandse schatkisten verdwijnt. Als men in Oostgroningen, waar de werkloosheid hoog is, goede kustvaarders weet te bouwen zal dat ook wel lukken met trams voor Amsterdam. Die trekken misschien iets minder fel op, doch dat scheelt omvallen van de passagiers en zich bezeren. De overmatig betaalde en vadsig geworden filosofen staan niet gelijk de oude grieken op de markt om het gehoor vooruit te helpen. Uittocht uit de piramidale samenleving is de boodschap die de nieuwe wijsgeren moeten verkondigen. Momenteel kan de rijke dank zij de aftrek hypotheekrente eenzelfde huis verwerven voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. Die verdient in het welvarende land niet genoeg voor een eigen huis en mag huren van de welgestelden, zodat dezen nog meer inkomsten krijgen. Het pensioenfondsenstelsel is verworden tot een geniepige, door gewone mensen slecht begrepen methode om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar welgestelden, die al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Bij afschaffing met terugwerkende kracht komen er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnt de staatsschuld en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Een deel van dat geld sijpelt door naar de kinderen zodat de algemene welvaart groter wordt.
Het volk moet besluiten welk programma het wil. In de USA heeft men daartoe de president in het Witte Huis als leider; bij ons ontbreekt het daaraan, zijn er slechts lakeien van duistere figuren op de achtergrond. De jeugd hoort zich dit te realiseren en heeft goede opleiding nodig, ook militaire vorming om hoofd en handen te gebruiken in tijd van nood. Denk hierbij aan de opleiding die vroeger de zonen van ridders kregen, het tegenovergestelde van gehoorzamen aan generaals. Generaals die in mei 1940 deserteerden uit het geallieerde kamp om lijf en goed te behouden toen de agressor, die te weinig militaire middelen had ingezet, overging tot terreur; die verantwoordelijk zijn voor oorlogsmisdaden in Indie, die de papoeas in de steek lieten, laf waren in Srebrenice en thans een huurlingenleger hebben. Weg ermee en laat sergeants een nieuw leger vormen dat in de Republiek ook ordetaken weet te behartigen in plaats van dikwijls fascistisch opererende politie. De wil van zulke opgeleide jeugd zal meer dan thans gericht zijn op verwerkelijking van de inhoud van art 1 der universele Verklaring en bij insgelijke houding in andere landen heeft de vrede grote kansen.
Een maand lijkt voldoende om zich voor te bereiden op een referendum over wegsturen van Rutte en Co, nieuwe verkiezingen van kandidaten die genoemde eed of belofte afleggen en vervanging van de huidige rechters, die art 1 willens en wetens gesaboteerd hebben. Een vergoeding van honderd euro voor de uren besteed aan beraad lijkt redelijk. Wellicht is er een staatskrant nodig om goede voorlichting te geven want de media dienen de bovenlaag om zelf inhalig mee te profiteren.
           

Geen opmerkingen: