woensdag 16 september 2015

waar of niet?


        doortrapte Haagse politiek
 
Op de nieuwe rijksbegroting staat een tekort van 8 miljard euro. Dit geld moet geleend worden van rijken die over houden en niet naar draagkracht belasting betalen. Per huishouden wordt er al een duizend euro per jaar als rente afgedragen aan zulke lieden en dat wordt dus meer (inbegrepen via instellingen, etc.). Een verschuiving derhalve ten nadele van beneden-modaal en voeg hierbij de vooruitgang in inkomen door komende belastingverlaging, welke in absolute bedragen het gunstigst uitpakt voor de "haves". Netto zorgen VVD en PvdA dus voor relatieve verarming van de minder draagkrachtigen. Toch vormen dezen een meerderheid van het volk en vandaar onderstaand lied. De media berichten onvoldoende over de smeerlapperij waarmee Rutte en Co bedriegen, voorgevend dat de natie er op vooruit gaat.
In werkelijkheid belandt teveel geld bij rijke mensen die geen noodzaak hebben om nog meer te besteden en kunnen parasiteren via staatsleningen. Banen scheppen is ongezond als het flut arbeid betreft of onnodige concurrentie. Dank zij de technische vooruitgang kan er korter gewerkt worden en dan is het zaak om beide betere en mindere banen zo te verdelen dat de werkloosheid tot nul daalt en ieder zich vermag te ontplooien. Daar ligt een taak voor de overheid, ook al verzetten egoistische vakbonden zich. Aan roulatie draagt ondermeer bij beperking van het lidmaatschap der Tweede Kamer tot vier jaren. Zo voorkom je ongewenste persoonlijke machtsconcentraties. Stel bovendien een termijn in van maximaal tien jaar betaald krijgen uit de Schatkist -ook geldend voor ambtenaren en professoren- waarna een ander aan de beurt is. Dus weg met de feodale bescherming van eigen mensen door heersers.
Grondige hervorming is onverkort nodig met vervanging van belasting op arbeid door heffingen die het gebruik van grondstoffen beter reguleren. Een dubbeltje meer voor benzine leidt al tot gratis bus en tram zonder dwanghekjes. Verdubbeling van de brandstofprijs scheelt files, nieuw asfalt en beton, een beter milieu en meer vrije tijd in plaats van alsmaar forenzen.
Heel belangrijk is afschaffing van het pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht. Zo vervallen aftrekregelingen die het gunstigst uitpakken voor welgestelden en in feite geniepige, door gewone mensen niet begrepen, methoden zijn om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Dan komen er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnt de staatsschuld en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Dat is tevens prima om zelf zorg te zoeken en te betalen, hoewel er aan mensen die nooit militaire dienstplicht vervuld hebben, onbetaald werk op te dragen valt zoals rolstoelen duwen en incontinenten helpen.
Militaire vorming is dringend nodig om ieder te leren hoofd en handen te gebruiken in tijd van nood. Daartoe moeten de huidige generaals weg en vergelijk de opleiding met wat ridderzonen vroeger kregen. Zo wapen je het volk tegen fascistische politie, worden jongeren zelfbewust en bekwaam en bloeit de natie op.
Gelijke ontplooiingsmogelijkheden vergt dat overmatig bezit afgeroomd wordt als anderen tekort komen. Nader uit te werken is reducering van particuliere vermogens tot enkele miljoenen in een periode van twintig jaar, zodat men niet een leven lang zal kunnen parasiteren. Wat door eigen arbeid vermeerderd wordt kan eveneens onder een lankmoedige regeling vallen.
 
De belangrijkste Verdragen der Europese Unie, waarvan wij burgers zijn, noemen art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens als grondslag. Het art tekent gelijkwaardigheid en harmonieert met het bijbelse Tweede Grote Gebod: bemin je naaste want hij is als jijzelf. Gelijkwaardigheid houdt automatisch in deelname aan beraad en besluit zoals via referendums over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. De rechters in Nederland plooien zich evenwel naar de machthebbers en hebben in de loop der geschiedenis een fors negatieve reputatie opgebouwd. Zij negeren art 1 en moeten uit hun funktie gezet worden. Een volk dat art 1 niet hoog houdt is ver verwijderd van echte beschaving.
        Fascisten in 's Gravenhage
        gij schendt art Eén
        Verdelgen toch behage
        het God u groot en klein
        Beraad, besluit door allen
        zo is Europa's  wet
        Niet slijmen noch uw brallen
        zij hier de toon gezet
                          (op bekende melodie)
 
   
 

Geen opmerkingen: