zaterdag 19 maart 2016

flora en fauna

      wild

                        Wie Artis bezoekt merkt tot zijn verbijstering dat daar meer ruimte voor mensen dan voor dieren is. Met zelfs een speeltuin voor kinderen terwijl grote vogels beroofd werden van hun vliegkunst. Er is bepaald nieuwe, betere directie nodig en de gemeente Amsterdam kan dit als voorwaarde bij subsidie stellen.

In het Amsterdamse Bos jagen honden, thuis veelal gevoerd met produkten van de bio-industrie, klein wild op en weg. Vos en wolf houden zich koest na verzadigd te zijn. Kinderen missen werkelijke natuur in dat bos en ganzen wijken uit naar Schiphol. Verbod tot toegang in dit bos schaadt de honden niet omdat er elders volop ruimte is.

Ondertussen is het publiek beter voor te lichten, stellend dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te vliegen, rennen of zwemmen. Terwijl alle verminkingen verboden worden.

Hierbij past internationaal politiek standpunt dat het Amazone oerwoud, de Himalaya, de Noordpoolstreken, de Sahara, de Arabische woestijn los gemaakt worden van staten om onder internationale controle gelijk Antarctica puur domein van wilde fauna en flora te zijn.

Op kleinere schaal kunnen grenslijnen veranderen in mensenvrije grensstreken en bij huis dient hoog opgaand geboomte aangeplant te worden ter compensatie van de Natuur voor door verharding - van erf, straat, gebouw- verloren gegane vruchtbare aarde.

                 

Geen opmerkingen: