dinsdag 25 oktober 2016

arbeids- en staatsplan

                                             Kies niet wie al acht jaar uit de Schatkist kregen. Dat wist de uil in Athene reeds.

Wie niet werkt mag niettemin royaal eten als ie miljonair is. Kan dat de bedoeling zijn van de gemeenschap? Het is een kleine minderheid die dit bepaalde. Oneerlijke lieden zijn dat; ze grepen de macht hoewel anderen met het oog op gelijkwaardigheid dit niet willen en niet mogen toestaan. Het gebeurde met passieve steun van egoïstische mensen die ook wel boven anderen willen staan. Die vaak niets wensen te weten over hun tekortkomingen, dat vacuüm scheppend waarin booswichten zich bevoordelen, doch beweren voorzichtig te zijn. Zeggen dat het hen allemaal niets kan schelen omdat zij zichzelf en ook hun hond belangrijker achten dan de naaste. Daarom is er regulerende wet nodig die de misstand verhelpt. Zeg niet dat daarvoor kennis ontbreekt want de scholen en de universiteiten beschikken er vol op over. Jammer alleen is het dat daaruit selectief geput wordt voor de jongeren zodat die terecht komen in een piramidale maatschappij. Waar de Mammon en kornuiten in hoger aanzien staan dan de Schepper aller dingen. Het is in de religie hoofdzaak dat men zich tot Hem keert omdat -zo is de boodschap met bevestiging door de Messias- dat Hij of Zij het goede wil, te verstaan als zich ontwikkelen tot volwaardige sociale lieden die ontsnappen aan de status van automaat of zombie met bijv. voetbal als hoogste goed. Of hockey om met een stok te leren omgaan en boven de mensen te blijven in plaats van op zondagmorgen samen te komen voor geestelijke ontwikkeling. Hoe totaal anders de godheid is dan een oude wijze man blijkt zonneklaar uit het gegeven dat God buiten de Schepping staat. Dus niets hoeft te hebben van wat wij kennen of waarnemen. Taalkundig noem je Hem geen Het omdat aan dit laatste geen intelligentie verbonden is. In de wetenschap is de Eerste Oorzaak volstrekt onbekend. Men gelooft daar niet dat muizen spontaan voortkomen uit oude rottende tarwe. Nog maar kort geleden was het ondenkbaar dat je hele wezen op een chipje te registreren valt, bijv. door engeltjes als je dood gaat. Het echte humanisme, waarbij veel atheïsten zich redelijk thuis voelen, heeft net als de joods-christelijke stromingen art 1 der Verklaring van de rechten van de mens aanvaard. Dit artikel valt te beschouwen als een verzwakte weergave, want nog zonder verplichtingen, van het bijbelse Tweede Grote Gebod: Respecteer en help de ander want hij is als jijzelf. Jij en ik mogen niet de Schepping verstoren in plaats van te "tuinieren" en daarom bestaat er ook het Eerste Grote Gebod.

Zo komen we bij de verdeling van het aardse bij de meetlat van art 1 uit, want betere lijkt niet voorhanden. De geesten der mensen behoren zich derhalve hiertoe te wenden, zo is de gevestigde ethiek. Op de Vrije Universiteit werd dan de hulp ingeroepen van de godheid-Schepper, maar de tijdgeest domineert er thans met carrière maken, medemensen voorbij streven en baas over hen worden. Alles met zakken vol geld voor de graaiers, zoals de bobo's van deze hoger onderwijs instelling. Vandaar het plan om een nieuwe rood-christelijke universiteit te stichten op de hoek van wad en Eems in een stadje met fraaie nieuwe architectuur, dat tevens centrum voor de Eemshaven wordt en hierheen verplaatst vliegveld Eelde krijgt. Wellicht dra zetel zal zijn van een autonome noordelijke deelrepubliek om de kolonialen in de Randstad te weerstaan en de armoe bovenop de aardgasbel op te heffen.

Het programma daar omvat: Interpretatie van art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, dat grondslag vormt van Verdragen der Europese Unie en derhalve volledige rechtskracht heeft in Nederland. Doch door "Den Haag" en de NL Justitie geboycot en geminacht wordt om aldus eigen kring te bevoordelen. De in het artikel besloten gelijkwaardigheid omvat automatisch recht op deelname aan beraad en besluit, zoals via referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. In de sociologische faculteit komt aan de orde het overhevelen van overmatig groot privé kapitaal naar de Schatkist of naar coco (collectieve, coöperatieve) ondernemingen. Bijvoorbeeld in een twintig jaar zodat miljonairs niet hun hele leven zullen parasiteren. Afroming dus, behoudens wat door eigen arbeid ondertussen vermeerderd wordt. Zie op onderstaande site hoe Haroen dit aanpakt. Andere geesteswetenschappen dienen methodes te ontwikkelen om de commercie op zondag terug te dringen zodat er ruimte komt voor meer spirituele ontplooiïng en contacten met andersdenkenden grotere diepgang krijgen. De hele tussenhandel dient onder de loupe genomen te worden, want daar is hebzucht bijzonder groot. Psychologen mogen aandringen op het weren van honden in park en bos, want dat zijn roofdieren die na thuis van de bio-industrie gevreten te hebben klein wild op- en verjagen. Hoe dikwijls is de eigen hond waarover men baas kan spelen belangrijker dan de medemens, terwijls zulks toch in strijd is met de aard van het beestje mens als sociaal wezen. Wat zal de taak zijn van de vele economen die het land bezit, maar die thans engels praten; een taal die het accepteren van rang- en standsverschillen stimuleert: naar afkomst in Engeland en naar geld in Amerika? In Zuid-Afrika hadden zowel de Boeren als de Zwarten een consensussamenleving van gelijkwaardigen. Helaas was het verschil in spiertypes  die voor je dagelijkse activiteiten zo belangrijk zijn en leiden tot bepaalde instelling ten opzichte van arbeid nog onbekend. Er is nu een 6!-sterren hotel in Kaapstad. Dan komt ter sprake herverdeling van banen en beloningen. Weg te doen zijn trekjes uit de feodaliteit zoals begunstiging van eigen volkje, de ambtenaren door de overheid. Roulatie na een tien jaren uit de Schatkist betaald te hebben gekregen hoort te gelden voor presidenten, ministers, kamerleden, ambtenaren, professoren. Zelfs voor politie agenten, want velen onder hen neigen tot fascisme en vandaar meer dan 14000 onrechtmatige aanhoudingen, vrijheidsberovingen in 2014, volgens het CBS. Normaal is dat het volk zelf orde handhaaft en daartoe helpt militaire vorming om hoofd en handen te leren gebruiken, een opleiding zoals vroeger ridderzonen kregen.

Ben je toegevend dan zijn er genoeg anderen die daar misbruik van willen maken. Zo ontstaan er gigantische verschillen in bezittingen en dus in macht. Daarom is de staat als instrument van het volk om tot redelijke verdelingen te komen onmisbaar ofwel moet er regulerende wet zijn. Als die vooral bestaat uit verboden zijn er eindeloos aanvullingen nodig tegen ontduiking. Het gèbod valt minder gemakkelijk te omzeilen, althans in het openbaar. Een zeer belangrijke grondregel is: Gij zult belasting betalen naar draagkracht. Waar er doorlopend staatsschuld is deugt de regering niet want die moet immers dit handhaven en mag niet bezitters bevoordelen. De rijke met geld hoort geen couponknipper te worden, al wil hij dat graag. Om belasting te kunnen heffen is het taak van de overheid zo mogelijk ieder aan werk met daaruit inkomen te helpen als dat op de open markt niet goed lukt. Vandaar verplichte herverdeling van betere en mindere banen ofschoon de "haves" tegen zijn en liever flutbaantjes aanbieden. Het is puur dom om dubbel werk te laten verrichten als er prettiger bezigheden zijn en een goed middel om dit tegen te gaan is zodanige variabele belasting dat men er van af ziet. Maar hiertoe is overleg met kennis van zaken nodig. Eveneens belangrijk is om de banen niet op verkeerde plekken te situeren. Niet alles op de Zuid-As om zich hogere status te verschaffen terwijl de ondergeschikten last hebben van drukte. Het gebeuren te Amsterdam illustreert onbekwaam stadsbestuur: Dat wil in West-Europa overbodige grotere zeesluizen ad 500 miljoen euro; vooral om grotere kolenschepen door te laten. Dat laat voor anderhalf miljard de verkeersaders bij de parasitaire Zuid-As ondergronds brengen; zonder noodzaak doch de betonbaronnen spekkend; in plaats van een fraaie entree naar de hoofdstad te scheppen met een soort boulevard. Bovendien wil men meer asfalt omdat niet begrepen wordt dat je eerder in het openbaar vervoer kunt stappen dan op de parkeerplaars van Schiphol. Goedkope taxi's werden door de PvdA geweerd, aldus moet ieder zijn plaats weten. Maar voor een dubbeltje mag je thans duizend kilo ijzer (auto) een kilometer verplaatsen en velen betalen via hun bedrijf nog minder door foute accijnsheffing.

Zo kom je uit op een nieuwe institutie die de economische aspecten van arbeid behandelt en bijv. aan de orde stelt dat een administratief kantoor voor hotelboekingen helemaal niet nieuwbouw bij het Oosterdok te gunnen is wegens de drukte in de al overvolle stad. Daar past veeleer een ARK met Ronde Tafel voor twistende en vechtende partijen die niet terecht kunnen te New York. Met wetenschappelijke staf voor het aandragen van oplossingen en publiek voor matigende invloed. Zo komt het zeer goed bereikbare Amsterdam internationaal op de kaart! Vooral moet dat nieuwe instituut, of wat het ook zijn moge, analyse van arbeid uitvoeren teneinde soepele verdeling van nuttige en aantrekkelijke banen te krijgen. Is het zinvol om dertigers brugwachter te doen zijn als iemand van 70 evengoed op een knop kan drukken? Een andere vraag is of je eerst overmatig veel hoort te werken en na het bereiken van een zekere leeftijd helemaal niet meer. Voor de hand ligt geleidelijke aanpassende AOW. Men kan zelf voor aanvulling zorgen door sparen, al dan niet via het Rijk. Het huidige pensioenfondsensysteem deugt niet en is een geniepig systeem, door gewone mensen niet goed begrepen, om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Het is immers in strijd met belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving. Bij afschaffing met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Raad eens wie daar tegen zijn! Dit is wel bekend bij degenen die profiteren. Zij geven zich te kennen als oneerlijk. Daaronder begrepen de professoren op de universiteiten die er tegen hun studenten niet over praten om zich de vuile voordeeltjes niet te laten ontglippen. Idem wat betreft het parlement en de Justitie, welke ook hierom corrupt te achten zijn. In de Tweede Kamer wordt vaak niet het volk vertegenwoordigd en zo was er na kiezersbedrog een soort staatsgreep mogelijk van VVD en PvdA. De Justitie is vals genoeg om mee te spelen, haar onafhankelijke taak terzijde schuivend, de Verklaring van de rechten van de mens te minachten, terwijl men weet dat art 1 daarvan grondslag vormt van Verdragen der Europese Unie. Internationale verdragen zijn absoluut geldig hebben en voorrang. De verenigingen van werkgevers staan niet klaar om voor het lagere volk in de bres te springen doch spekken hun pensen. Veronachtzamend de plicht tot het juiste menselijke gedrag met inspanning voor ordening in een consensus samenleving. De vakbondsleiders hebben hieromtrent ook weinig benul en houden vast aan het kapitalistische systeem met slechts relatief geringe beloning voor de arbeiders. Samen hebben zij als loopjongen een minister-president  die onbekwaam en onwillig is om als goed leider de geld- en macht elite in toom te houden, zodat die naar hartelust kan inpikken. Men steunt overeenkomstig het monarchisme; men wil rang- en standsverschil in plaats van de republikeinse gelijkwaardigheid. Zo lijk je hoger in de piramide en zelfs dominees verwerpen de Uittocht, hebben liever de vleespotten en als die gevuld zijn met dierenleed van de bio-industrie kan hen dat niets schelen. Blijkbaar deugt de politieke organisatie niet zodat brutalen de overhand hebben. Uit het onderwijs krijgen ze hulp middels indoctrinatie van de jeugd met kapitalistische, op eigen belang gerichte lessen.

De Vrije Universiteit zou hierop een uitzondering moeten zijn, doch stelt zich helaas als kenniskwartier in dienst van de egoisten op de Zuid-As. Waar met belastingtrucs naar verluidt 4 x zoveel geld uit arm Afrika gehaald wordt dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Bestuur en professoren van de VU maken een domme indruk met expansie op een al zeer drukke plek terwijl onderwijs best elders kan. Er is daar discussie over het loslaten van de belijdenis: "Onze hulp is van de HERE". De atheisten op de VU willen deze universiteit los van God en preferen "hoogten" zoals carrière maken, status verwerven en niet voor "kleine luyden" zijn, hoewel daarvan nog velen rondlopen in met de nederlandse taal (ooit) verbonden streken. Ze praten in hun verwaandheid engels en de rector is een hindoe met kastenstelsel als achtergrond. Die moest wel het votum uitspreken bij een plechtigheid en gaf kennelijk vals getuigenis! Geest zorgt voor het filmscenario en waarom ook niet voor het geschapene? De boodschap van een christelijke universiteit is dat de Messias het Nieuwe Verbond bracht waarin mensen van knechten "kinderen" worden, die bij pa aan tafel zitten en enige toegang tot diens portefeuille hebben. Maar opvoeding behoeven en daartoe kennelijk lief en leed door moeten maken om geen automaten of zombies te worden. Naar echte menselijkheid evolueren. Men moet werken in de wijngaard des HEEREN en daartoe het juiste onderricht verstrekken. Praktische voorstellen tot hervorming van het arbeids- en staatsbestel kunnen alvast op het Internet naar voren gebracht worden. De media zijn meestal gekleurd en de bobo's daar verdienen zo goed dat zij geen echte veranderingen wensen. Daarom weren zij veelal wie en wat die richting inslaan. In feite zullen de wijzigingen om tot een gezonde natie te komen dermate grondig moeten zijn dat het oude Nederland met feodaliteit, kolonialisme, monarchisme, kapitalisme, desertie uit het geallieerde kamp in 1940, oud en nieuw regentendom losgelaten, de gevestigde ordening vaarwel gezegd wordt. Een nieuwe blauw-wit-rode vlag dan en samen met de buren een unie van autonome delen vormend zal verrijking van de wereld betekenen. Zo vrede en eerlijke verdelingen daadwerkelijk behartigen kunnend. Dat staat voor ogen.

Wat is mogelijk?

1. Geen personen kiezen die al een acht jaren uit de Schatkist geplukt hebben; dus ook niet partijen met zulke lieden. De beurt aan een ander zorgt voor spreiding van macht en is prima voor de democratie.

2. Slechts kiezen wie uitdrukkelijk voor de Republiek zijn, voor gelijkwaardigheid. Dan vallen alle grote partijen af omdat daar bobo's zijn die hoog in de piramide willen zitten met het volk onder hen.

3. Programma's kiezen die een eind maken aan het parasiteren van miljonairs door afbouw van zeer grote vermogens; in zeg een twintig jaar richting Schatkist of coco (collectieve, coöperatieve) ondernemingen; behalve wat door eigen arbeid vermeerderd wordt.

4. Hervorming kiezen van het staatsbestel met autonome deelrepublieken in liefst een unie met de Benelux partners en nog beter ook Scandinavie om internationaal sterk te staan met goede bedoelingen en in eigen domein niet overheerst te worden.

5. Staat kiezen in de vorige vier punten? Dan behoort u zich in te spannen om niet oppervlakkig te blijven maar goede keus te maken en daar mag best een beloning van honderd euro tegenover staan. Natuurlijk zijn ook volksvergaderingen mogelijk voor overleg; bijvoorbeeld kan daarop besloten worden tot een autonome deelrepubliek Noord, die de armoe bovenop de aardgasbel vervangt door tot het dubbele oplopende inkomens; wegsturend wie er thans met de opbrengsten vandoor gaan en dus de financiële huishouding eerlijker regelend. Als men in het Noorden goede kustvaarders weet te bouwen zal dat ook wel lukken met treinen en trams. Dat scheelt een veertig procent aan sociale premies en loonbelasting die anders in een buitenlandse schatkist verdwijnen. In zulke industrie verdien je veel meer dan je van de Bijstand krijgt.

Geen opmerkingen: