donderdag 7 september 2017

van de Zuid-As naar de gevangenis?

Naar verluidt

                                is onder Rutte, Van der Laan en de presidenten van Rechtbank en Gerechtshof de hoofdstad van Nederland een roversnest van internationale belastingontduikers. Die wereldwijd arme mensen bestelen. Er geldt immers belasting betalen naar draagkracht zoals het volk wil en dat rond het jaar van inkomstenverwerving. Anders verwatert de boel. Het gaat niet over ontvreemden door een hongerige van een appel of peer bij een rijkaard maar precies het tegenovergesteld is aan de orde. De Vrije Universiteit, los van God en niet meer geïnteresseerd in "kleine luyden", werpt zich op als "kenniskwartier" van de Zuid-As waar zulks geschiedt. Het schijnt dat middels belastingtrucs 4 x zoveel geld uit arm Afrika gehaald wordt dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Voor dit handelen betaalt men wel een kleine prijs: het spekken van corrupte overheidslieden ginds en dat kan op duizend één manieren, ook in het verborgene of door even de andere kant op te kijken.

   De hollandse rechters hebben zich strikt aan de wet te houden, zijn daar aan gebonden. Wet wordt door het volk en zijn vertegenwoordigers gemaakt. Zij hebben recht van spreken. Specialisten met kennis van zaken worden aangesteld als rechter om verduidelijking te geven van de beslissende wet. Advocaten mogen nooit een hoofdrol spelen. Het woord rechter zegt het al: niet partijdig zijn, ook niet afhankelijk raken van slimme dure advocaten. Als de werkdruk te hoog wordt door onbekwaamheid dan opstappen. De onafhankelijkheid van de rechterlijke macht bestaat hierin dat reeds zonder opdracht rechtdoening verwerkelijkt wordt. Bijvoorbeeld bombarderen NL F 16's in het Midden Oosten en als een onschuldige jongen daardoor een been verliest komt hem een miljoen euro schadevergoeding toe. Maar daarover werd niets geregeld en dit verzuim is te behandelen door de onafhankelijke Justitie tesamen met de vraag of er van (oorlogs) misdaad sprake is door kabinet en meerderheid van het parlement.

Legio is de populatie van advocaten op de Zuid-As en al het kantoorvolk dat daar in de spits naar toe stroomt, wat doen die mensen daar? De Europese Unie wenst spreiding van werk en welvaart, hetgeen prima te realiseren valt in een Benelux Unie met autonome gewesten, onderwijl hebzuchtig Amsterdam reducerend. Als dan de rechtszaak begonnen wordt tegen de belastingontduikers met kantoor op de Zuid-As zullen de medeplichtigen in aanmerking komen voor......

Reeds meer dan duizend jaar is in den lande bekend "niet te begeren wat de ander toekomt". Dat geldt natuurlijk ook voor mister Microsoft en collega's. Grootgrutters romen af naar verre al rijke aandeelhouders terwijl de kleine kruidenier vroeger terugpompte in de eigen streek. Het gaat waarschijnlijk om bedragen groter dan nodig voor het laten verdwijnen van de bio-industrie. Collectivisering van de distributiesector lijkt oplossing te bieden en ongetwijfeld zijn progressieve universiteiten, voor zover bestaand, daar druk mee bezig. Loopjongen Rutte van u weet wel laat na daarmee bezig te zijn en straks heb je een mooi evenwicht met zes VVD ministers en twee van de Christen Unie. De vier van het CDA stellen inkomen boven het niet schofferen van de Schepper, dus de bio-industrie blijft, en 's zondags af en toe naar de kerk om vergeving af te bidden is hun optie als er geschreven staat dat de ezel sabbath zal hebben, dat het dier vrijelijk rond mag lopen in een natuurlijke omgeving en idem elk beest onder controle van de mens voldoende buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te vliegen, rennen of zwemmen.

   Neemt de Christen Unie in zo'n kabinet plaats? Het volk blijkt in meerderheid links als je de proteststemmen op PVV en 50 Plus telt. Kamerleden zijn rechtser met het oog op hun portemonnee waarin vanuit de Schatkist een tonnetje komt en rouleren na een acht jaar om macht en geld te delen is niet hun boodschap. Verbindt de Christen Unie zich aan de kapitalisten die op de Zuid-As een prima filiaal hebben omdat meneer de rechter zit te suffen, niet begrijpend wat er aan de hand is? Dan moet er wel enige compensatie komen welke duidelijk maakt dat de kleine politieke partij-op-de-wip zich niet zomaar conformeert aan het veelal atheïstische kapitalisme dat in het kabinet domineert. Anders dan de EO die 's avonds op radio 1 haar volle naam niet noemt kan men dit heuselijk onderstrepen met een verbeterde naam: Christelijke Christen Unie. 


Geen opmerkingen: