donderdag 18 januari 2018

opeising sleutel clubhuis

copie 
      Big Ali Sportvereniging
                                                                                                           Westerpark
adres clubhuis: Westerpark 5 1014 BX Amsterdam
postadres: Spaarndammerstraat 4 F 1013 SV Amsterdam
Tel 020-3416099   Mobiel 0638445167
aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
K.v.K. A'dam: 40539003
Bank: NL24INGB0650012911 St. Beheer Derdengelden 17025132
website: bigalisport.nl en info op mokum.tv, facebook

                                                            Amsterdam, 9 januari 2018
Kantonrechter/voorzieningenrechter Amsterdam
postbus 75850
1070 AW Amsterdam
                      U wordt dringend verzocht om de sleutel van het clubgebouwtje Westerpark 5, Amsterdam onmiddelijk door de politie weg te laten halen bij wethouder van sport Van der Burg, die het onrechtmatig in zijn bezit houdt, en deze in handen te stellen van de voorzitter van de rechtmatige gebruiker Big Ali Sportvereniging, de heer Josefa, Spaarndammerstraat 4F Amsterdam. Alsook proces verbaal te laten opmaken tegen Van der Burg wegens huisvredebreuk, te weten het laten binnendringen door ondergeschikten van het clubgebouw met verhindering van toegang door de leden van BAS, terwijl het gebouwtje door sponsor Cargill uitdrukkelijk geschonken was aan BAS om de sportbeoefening in achterstandswijk Westerpark te stimuleren.
Er was, na info van een electriciteitsbedrijf, een kleine financiële kwestie tussen gemeente en BAS die in der minne opgelost kon worden, maar dat gebeurde niet en vervolgens stelde de Raad van State BAS in het gelijk. Die kwestie had slechts betrekking op een toiletgroep bij het clubgebouw, welke onderhouden werd door vrijwilligers van BAS om een zakcentje te verdienen en de gemeente veel geld voor vaste krachten te besparen. Het had niets te maken met het funktionneren van BAS, dat gewaardeerd werd door vele leden, sympathisanten en sponsors. Echter werd met toevoeging van vuile laster dat BAS niet OK was die kwestie aangegrepen om BAS zo ongeveer kapot te maken door het recht op vereniging en waartoe dat clubhuisje noodzakelijk is van gene waarde te doen zijn. Idem het recht op onderwijs waar BAS tennisinstructie verzorgde voor weinig centen aan jeugd en volwassenen die niet terecht kunnen bij dure tennisscholen.
Door de uitspraak van de Raad van State bestaat er -omdat laster geen grond kan zijn- geen enkele reden om gebruik van het eigen clubhuisje aan BAS te ontzeggen. Echter met mededeling bij brief werd nadien hardnekkig door wethouder en ambtenaren vastgehouden aan wat door het publiek als smeerlapperij jegens BAS wordt ervaren. Er is mogelijk verkeerde of opzettelijk valse administratie gepleegd door ambtenaren bij registratie van het door Cargill aan BAS geschonken onderkomen, maar dit vormt uiteraard geen reden voor wethouder Van der Burg om zich kwaadwillig op te stellen jegens de sporters in het Westerpark en het gebouwtje ongebruikt, hun rechten schendend, op slot te houden. Nadat nota bene eerst een organisatie voor daklozen en zwervers, de Regenboog er intrek had gekregen van de wethouder, hoewel de man zeer wel wist dat het gebouwtje niet daarvoor maar voor sport bedoeld was en is.
Gelet op eventuele deelname aan de tenniscompetitie en het tournooiencircuit heeft BAS dringend de beschikking over het clubgebouw nodig. De lessen moeten hervat worden, verloren en ontvreemde goederen vervangen, het verloop van leden tijdens de gedwongen inactiviteit is om te buigen, etc. Een direct voorschot van 25000 euro wordt van de gemeente geëist wegens de toegebrachte schade, waaronder aanzienlijke juridische kosten. BAS heeft geen geld meer om nog weer een advocaat in te schakelen.
Er bestaat geen enkele aanvaardbare reden om BAS verder te dwarsbomen en zo ook de door BAS verzorgde opleiding van vrijwilligers te torpederen. Schending van de vrijheid van vereniging en van onderwijs is conform de wet te bestraffen en vervolging moet worden ingesteld. Een detail dat de kwaadaardigheid op stadhuis en deelkantoor illustreert is wel de flinke uitgave voor onnodig overschilderen van het clubhuisje in opdracht van de gemeente. Hier en daar een likje verf was ruim voldoende. Het financieel geschil, door de Raad van State in het voordeel van BAS beslecht, ging om een veel kleiner bedrag. Men wilde dus BAS niet betalen waar het recht op had maar gaf wel veel geld uit aan een ander kleurtje van het gebouwtje. Bij de gemeente zijn subsidiepotten voor sportbeoefening. BAS is financieel zeer laagdrempelig en bovendien instrument voor samenlevings- en integratieaspecten.
                                           Erwin Josefa
                                                     voorzitter Big Ali Sportvereniging

Big Ali Sportvereniging is genoemd naar de man die in Atlanta het Olympisch vuur aanstak en tot de beste sportman van de 20e eeuw werd uitgeroepen!



Geen opmerkingen: