vrijdag 2 maart 2018

aftreden

                                                       Wij burgers van de Europese Unie hebben in Nederland automatisch recht op bindende referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Dit vloeit niet alleen voort uit werkelijke beschaving maar is ook vastgelegd in de preambule van de Verdragen der EU als daar gesteld wordt dat grondslag ervan is art 1 der Verklaring van de rechten van de mens. Vraag een scholier, een student, een volwassene of hij/zij weet wat daar staat en wees verbaasd over veel domheid na menig jaar onderwijs. Het art tekent gelijkwaardigheid en dit houdt in recht op deelname aan beraad en besluit zoals via referendums of op volksvergaderingen. De inhoud is niet nieuw want onder meer het bijbelse Tweede Grote Gebod luidt in wezen niet anders: respecteer en help de ander want die is als uzelf. De betekenis van art 1 is dus al duizend jaar bekend in den lande, maar tot op de dag van vandaag wordt er gesaboteerd door machthebbers. Dat zijn heden kabinet, parlement en Justitie. De Raad van State deugt niet als de leden verkondigen geen mening over referenda te hebben, want die preambule is volstrekt duidelijk en Verdragen gaan vóór nationale wetgeving. Daarom moeten acuut de leden van die Raad vervangen worden door wel bekwame, eerlijke personen.

Het is een volk dat wet maakt, welk in overeenstemming moet zijn met dat art 1 omdat je anders geen echte democratie krijgt. Wet dient duidelijk te zijn, begrepen te kunnen worden door iedereen. De rechter heeft zich strikt te houden aan de wet, aan art 1 derhalve, en mag in het geheel niets van eigen inbreng toevoegen omdat zulks dan ook door ieder ander zou moeten kunnen. Een rechter wordt aangesteld om als bekwame eerlijke deskundige de wet naar billijkheid toe te passen. Naar billijkheid omdat woorden en zinnen dikwijls niet geheel dekkend zijn op een situatie. Ieder van het volk ziet hierop toe volgens zijn verplichtingen voortvloeiend uit burgerschap, deel uitmakend van de gemeenschap. Advocaten trachten dikwijls in plaats van naar billijkheid bij te dragen de zaken scheef te trekken omdat zij dan door hun client rijk beloond worden. De staat hoort voldoende bekwame rechters aan te stellen, evt met toegevoegde rechtsgeleerden. Het zit op de Zuid-As te Amsterdam helemaal verkeerd. 

Als het fout gaat in een land van de Europese Unie heeft het gezag te Brussel, Straatsburg en Luxemburg plicht om te corrigeren. Aan de andere kant hebben wij burgers plicht om Brussel, Straatsburg en Luxemburg te verbeteren. Beide zijn aan de orde. Bedriegende rechters moeten gestraft worden en bedrog is zeker gaande als de rechtbank aangiften van rechtzoekenden in politielades laat verdwijnen, als wereldwijd arme mensen bestolen worden door internationale belastingontduikers op de Zuid-As te Amsterdam die van de rechter niet naar draagkracht belasting hoeven te betalen, als een advocaat meerdere van de burger geacht wordt door de Justitie en een mens afhankelijk gemaakt wordt van op geld beluste figuren. Hoge werkdruk is doorgaans gevolg van onbekwaamheid. Die duizend advocaten op de Zuid-As werden verkeerd opgeleid: Ze hadden onderricht moeten krijgen over uitleg van de wet naar de billijkheidsmaatstaf en dan achter de groene tafel plaats kunnen nemen. Als art 1 der Verklaring -het beste dat wij hebben- niet begrepen wordt door rechters en advocaten moeten die de laan uit. Vaak snappen ze heus wel wat er in die tekst staat, maar kwaadaardig -dat is het tegenovergestelde van goede dienstverlening- trachten zij een piramidale maatschappij in stand te houden. Bij art 1 past slechts de republiek. Om macht en geld te spreiden is roulatie een uitstekend middel: net als presidenten ook ministers, kamerleden, ambtenaren, professoren na een tien jaar uit onze Schatkist ontvangen te hebben plaats maken voor geschikte mensen aan de poort. Die willen zich ontplooien en de samenleving hopelijk dienen, precies zoals het grondwetsartikel zegt dat elke nederlander in overheidsdienst benoembaar is. Tussen haakjes kan dat niet gelden voor iemand met dubbele nationaliteit, want met kansen in twee landen is de gelijkheid zoek. De staat is een organisatie van vrije burgers die het voor het zeggen hebben en aan wie verantwoording moet geschieden.

De meeste landgenoten eten van de bio-industrie. Zij achten een volle pens belangrijk en minachten dieren, behalve hun hond die zij klein wild laten op- en verjagen. Vos en wolf houden zich koest na verzadigd te zijn. Niet alleen gebrekkige opvoeding thuis maar met name slecht onderwijs leidt tot lompe lieden in onnodige wantoestanden en de salarissen van de docenten zijn daarom eerder te verlagen dan toe te nemen. Welbeschouwd is het universitair onderwijs meest tweederangs, nog versterkt door engels praten omwille van amerikaanse studenten die op eigen topuniversiteiten niet toegelaten werden en onze jeugd in een middelmatig milieu helpen terecht te komen. Dan beseffen de dames en heren van Geen Stijl niet dat het onzin is om voor een raadgevend referendum naar een rechter van de klassejustitie te gaan. Veel politici deugen niet omdat zij feodale verhoudingen bewerkstelligen met buitensluiting van beraad en besluit door het volk. Evolutie naar een geestelijk hogere status? De Schepper zal het niet anders bedoeld hebben.

 



Geen opmerkingen: