dinsdag 14 mei 2019

Europese Taken

     beter programma nodig
                                                      Zoals betoogd in de notitie "Eed" dienen europarlementariers de eed af te leggen dat art 1 der Verklaring van de rechten van de mens als volkomen leidraad geaccepteerd wordt. Dit houdt automatisch bestrijding in van degenen die daar afbreuk aan doen en voor dezen dient voorzien te worden in passende bestraffing. Teneinde de macht van de Achterkamertjes te breken -waar de lijsten van kandidaten voor de volksvertegenwoordiging opgesteld worden- heeft het voorkeur om districtsverkiezingen te houden. De bevolking is zo beter in staat om zich te uiten. Er hoeven geen stemmen verloren te gaan want die zijn in samengevoegde districten te bundelen om eveneens vertegenwoordigers te krijgen. Regionale binding is een krachtig wapen tegen het kapitalisme met diens overmatige machtsposities. Genoemd art 1  verwerpt kwalijke toestanden van heerschappij en horigheid. Omdat dit art grondslag is voor alle verhoudingen moet overmatig kapitaal van privé personen afgeroomd worden richting Schatkist of collectieve bedrijven, zij het uitgesmeerd over een periode van zeg twintig jaar. Zulke geleidelijkheid remt niet om zijn best te doen op economisch gebied, terwijl levenslang parasiteren voorkomen wordt. Het Europees Parlement is ter zake gehouden om wet uit te vaardigen die regelt en sancties oplegt. Aanvullend zijn maatregelen te nemen tegen machtsconcentraties van grote families. Gelet op de overbevolking is het noodzakelijk om van ieder het DNA te registreren, zodat met zorg uit de medische hoek het aantal kinderen beperkt blijft tot twee. Of minder waar er een bevolkingsexplosie plaats vond. Dit schept ook ruimte voor de dierenwereld. Elk dier onder controle van de mens zal voldoende natuurlijke buitenruimte hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Vergif mag niet anders dan verboden zijn omdat de Natuur zelf kan regelen.
Een groot probleem vormt arbeidsverdeling. Wie daarin niet goed zit zoekt inkomen door dikwijls overbodige activiteiten te ontplooien of dreigt in de goot te raken. Via selectieve belastingheffing valt roulatie te bevorderen met vermijding van onnodige concurrentie. Dit vergt goede balans met de liberale vrijheden. Door spotgoedkope energie wordt er enorm veel over de Aardbol versleept en vooral multinationals weten daar van te profiteren; nog versterkt met belastingontwijking. In Amsterdam met zijn Groen Linkse burgemeester is een jongen die zijn moeder in het verre ziekenhuis wil bezoeken een kapitaal kwijt aan het openbaar vervoer. Met glimlachend toekijkende stekkerbakrijder. Importheffingen zijn deels te vervangen door forse accijns op brandstof waardoor niet-essentieel vervoer vermindert. Daar zal de regionale ondernemer tevreden over zijn als hij even nadenkt. Er is dus werk aan de winkel voor het nieuwe Europees Parlement, maar de aan de verkiezingen deelnemende partijen falen in het opstellen van echt progressieve programma's. Lang niet alle afgevaardigen hebben daar oog voor of zin in en het is gewenst om die ARK met wetenschappelijke advisering in het water te krijgen.
De rechters van de Europese Unie deugen niet omdat zij hun essentiële taak bescherming van al wat leeft negeren door bio-industrie toe te laten, idem het kalf aan zijn moeder te ontroven, zeeën en oceanen niet vrij houden van vervuilers, de andere kant opkijken waar usurpators in Achterkamertjes een piramidale maatschappij vestigen en van art 1 een vod maken. Deze figuren moeten vervangen worden want de onafhankelijke rechterlijke macht heeft bestaansgrond in eerlijk recht verschaffen als de partijen ongelijk zijn en de heersende kliek met steun van de media overwoekert en bedriegelijk tewerk gaat om zichzelf te bevoordelen en omgekeerd grote schade aanricht in onze wereld. Die geleerde juristen kennen het oude gebod om de ezel sabbath te gunnen, om op te treden tegen de begeerte om te pakken wat anderen toekomt en toebehoort, om het werk van de Schepper te koesteren. Dat is hun allemaal worst en zij gedragen zich als knechten van de Mammon. Zulk heer dienend moet je oprotten. Hoe walgelijk is het martelen in gevangenissen en stallen z'n gang te laten gaan. Een samenleving creëert wet om eerlijke verhoudingen te krijgen welke passen in goede beschaving. Rechters zijn als deskundigen aangewezen om dit verder uit te leggen en uit te werken omdat papier niet volstaat. Niet is dat taak van advocaten terwijl de rechter in slaap dommelt. Of zich beroept op hoge werkdruk, want dat komt voort uit onbekwaamheid. De Wet beoogt billijkheid en alle paragrafen zijn daar aan ondergeschikt. De nieuwe rechters hebben opdracht om het geknoei en de knoeiers te corrigeren, hetgeen met terugwerkende kracht kan omdat goede wet harmonieert met beschaving en altijd al geldig was.
                

Geen opmerkingen: