zaterdag 25 mei 2019

oogkleppen willen

   weg met de huidige pensioenfondsen
           Het is doodnormaal dat in tijden van tegenslag consumpties omlaag gaan en dit soms extreem zoals in oorlog en bij rampen. Dan is het vaak nodig om herverdeling te organiseren en dit komt hierop neer dat de distributie van dagelijks benodigde bederfelijke goederen door het landsbestuur geregeld wordt. Spaargeld verliest zo aan waarde. Ongelijke groei in de diverse economische sectoren heeft eenzelfde effect. Pensioenen, bestaande uit aanspraken op spullen die men zelf niet (meer) maakt), leggen het af tegen de gelijkelijk verdelende AOW die actueel aan te passen valt.
Wat is de kern van het huidige probleem? Het pensioenfondsensysteem zorgt voor ontwijking van het belasting betalen naar draagkracht ten gunste van boven-modaal. De minima zijn daarvan de dupe en spraakmakend veelverdienend Nederland wil dit zo houden, inbegrepen de bobo's van de vakbonden die ook riant pensioen krijgen. In feite wordt geld uit de zakken van laagbetaalden op een gemene, niet door eenvoudige mensen begrepen wijze overgeheveld naar welgestelden. Die al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. De remedie is afschaffing van dit systeem met terugwerkende kracht, zodat er honderden miljarden in de Schatkist vloeien, staatsschuld en couponknippers verdwijnen en de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog kan. Een deel van dit geld zal doorsijpelen naar kinderen en kleinkinderen zodat er een groei impuls ontstaat.
Die afschaffing dient mede straf in te houden voor het bedrog gepleegd met de belastingontwijking en zo kan het volk in plaats van de pensioenfondsen groot-aandeelhouder worden in het produktieproces. Om een en ander te verwerkelijken volstaat een referendum met positieve uitslag. Daartoe moet er wel goede voorlichting gegeven worden. De preambule der Europese Verdragen noemt gelijkwaardigheid als grondslag van goede wetgeving. Dit houdt automatisch recht in op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda. De hollandse universiteite schieten helaas tekort in goede voorlichting en richten zich op carrière maken, medemensen voorbij streven en baas over hen worden met later flinke pensioenen van aan beneden-modaal ontvreemd geld. Dit niet willen weten maar lekker profiteren van het bestelen der minima is als vrijwillig oogkleppen opzetten, zich van den domme houden en ook de jeugd bedriegen.
Er kunnen allerlei subsidies, door beslissende ambtenaren toegewezen gelden, verdwijnen als onderaan de maatschappelijk ladder er een paar honderd euro meer te besteden zal zijn. 

Geen opmerkingen: