woensdag 22 januari 2020

collectieve toekomst

    herschikking
                                                      De minima hebben spaargeld nodig als reserve en aandelen kopen zou te riskant zijn. Maar dat spaargeld wordt minder door inflatie terwijl er ook nog gepraat wordt over negatieve rente en de rendementen op aandelen zijn juist hoog. Zo wordt de kloof tussen rijk en arm flink vergroot. Doen de Minister en de Nederlandse Bank daar wat aan? De pensioenfondsen profiteren van winsten in het bedrijfsleven en willen toch niet de pensioenen verhogen, zodat ze per saldo meer econmische macht krijgen in dit land en bij het verstrekken van leningen baas kunnen uithangen.
Ondertussen wordt verzwegen dat bovenmodaal een klasse van flessetrekkers vormt gemeten aan het slinks ontwijken van belasting betalen naar draagkracht middels de aftrek pensioenpremie. Ook de rechters doen daar aan mee en zijn danig strafbaar; tussen haakjes ook al omdat zij art 1 der Verklaring van de rechten van de mens -ieder wordt geboren vrij en met gelijke rechten- saboteren. Dat staat nou juist bindend in de preambule van de Verdragen der Europese Unie, maar Brussel dut. Gelukkig is het daar niet zo erg met de politiek als in de 16e eeuw vooral overzee, doch reeds een schoolkind begrijpt dat gelijkwaardigheid automatisch recht geeft op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. De Achterkamertjes in Den Haag, waar de kandidatenlijsten voor de verkiezingen worden samengesteld, willen dat niet en derhalve moet dit "Den Haag" weg evenals Feteris, Wiertz, Van der Meer en andere prominenten die hun taak verwaarlozen als onafhankelijke en corrigerende beschermende macht; verantwoordelijk zijn voor de foute Justitie. Weg dus van de monarchistische oligarchie naar de echt democratische republiek en rouleer na een tien jaar uit de Schatkist gevangen te hebben, zodat anderen een beurt krijgen en vooral zeggenschap beter gespreid raakt. Alles met gevangenisstraf -of korter met dwangarbeid op Spitsbergen, keien rapend ter versterking van onze dijken- voor de kliek die feodaal zich boven de andere burgers stelde en zich mooie baantjes en veel centjes toeëigende en toeëigent, nota bene een bureau heeft om dat eventjes te regelen; tot in het derde voorgeslacht financieel te corrigeren.
Bij afschaffing van het pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht komen er honderden miljarden in Onze Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende
AOW met honderden euro's per maand omhoog. Dat scheelt fors aan subsidies en ambtenaren. Er zal geld zijn  voor collectivisering van het bedrijfsleven! In de EU geldt het Verdrag van Parijs dat een open, eerlijke markt wil garanderen waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Albert Zwijn (zo genoemd door buitenlanders die geen bonuskaart hebben), De NS met dikwijls verschillend geprijsde kaartjes voor naast elkaar gezeten passagiers, Ryanair die ongevraagd de brandstof door anderen laat betalen als je voor een tientje mee mag, De KLM met half geld voor stellen terwijl de alleengaande het volle pond moet dokken of thuisblijven zondigen hiertegen. En net als op de rechtenfaculteit hebben de economen op de universiteiten niet de misstand in de gaten. Willen daar niet van weten om zichzelf niet in de vingers te snijden! Want hebben Rutte & Co van VVD, CDA, Christenunie en D66 niet net de midden en hogere inkomens fors verhoogd en heel slim dit uitgedrukt in procenten die de minima niet zo aan het schrikken maken als bedragen in eurootjes? Benedenmodaal mag zich in de handen wrijven omdat er zo meer tweedehands automobielen voor hen beschikbaar komen.
Meer dan Hilton vroeger vermenigvuldigt AH zich en hoe is dit van overheidswege toch mogelijk. De kleine kruidenier pompte eertijds terug in de eigen streek maar te goedkope energie doet overmatig veel over de wereldbol verslepen. Er wordt nog steeds niets gehoord over modellen ontwikkeld op de universiteiten om de distributiesector grotendeels te collectiviseren nu er daar teveel miljardairs gekweekt worden. De schatrijke heeft nagenoeg nooit met eigen handen fortuin opgebouwd, doch was a-sociaal bezig met uitbuiting en daarom is er wet nodig die afroomt richting Schatkist of collectieve bedrijven. Zeg in twintig jaar met behoud van een rest van een honderd miljoen euro, al blijft levenslang parasiteren dan helaas niet uit te sluiten; beneden dit bedrag is schatten erg moeilijk en ontstaan er te voorkomen ruzies. De krant kan mooi meehelpen door voorlichting en discussie te publiceren. Science fiction schrijver Asimov keek eens terug en merkte op dat tegenstellingen tussen protestanten en roomsen, tussen Frankrijk en Duitsland, alles met veel geweld en oorlogen, na verloop van tijd zich oplosten en dat kan ook gebeuren met kapitalisme en socialisme. Waarom dan de pagina's vooral vullen met dagelijkse up en downs van de aandelenbeurs die de aandacht op materialisme richten terwijl de mensen door de Schepper bestemd zijn voor geestelijke evolutie?

Geen opmerkingen: