donderdag 2 januari 2020

half links, half rechts


                                     Verdeelde meningen
half rechts:
 Wat hebben we toch een prima regering, want het gaat zo goed met de economie dat de aandelen fors gestegen zijn en we kunnen genieten van flinke winstuitkeringen. Ons parlement heeft een behoorlijke inkomensstijging voor iedereen bedongen van ongeveer gelijke percentages terwijl de hogere middeninkomens iets meer zullen krijgen omdat er anders een tekort dreigt aan tweedehands auto's voor beneden-modaal. Toch fijn dat je met die verhoging weer eens heerlijk uit eten kunt gaan. Het kerstmaal was ook prima, hoewel sommigen per ongeluk een kerstkrans aan de voordeur hadden opgehangen, dat uitnodigt om mee te komen eten; gelukkig wist geen van de zwervers in het park dit.
Uiteraard moet men zich niet extreem rechts gedragen met bijvoorbeeld doodstraf voor linkse querulanten die de arbeidsmarkt verstoren. Wat dat betreft geeft China goed voorbeeld met harmonieuze inzet van ieder die aan het produktieproces kan bijdragen; lieden die liever aan de kant toekijken niet uitgezonderd.
Hoe meer vrije handel des te groter kan de nederlandse rol op het wereldtoneel worden. Salarissen weerspiegelen normaliter de capaciteiten van ceo's en dienaangaande heeft ons land een achterstand in te halen zodat flinke verhoging noodzakelijk is om als geschikte kandidaat voor internationale topfunkties bekend te raken.
Per slot van rekening hebben wij in de Europese Unie art 1 der Verklaring van de rechten van de mens waarin duidelijk aangegeven wordt dat ieder vrij is om zijn recht op te klimmen op de maatschappelijke ladder uit te oefenen en niet gedwarsboomd mag worden door linkse politiek. De piramidale maatschappij is de natuurlijke vorm van samenleving waarin ieder zijn plaatsje weet en dank zij onze welvaart heel tevreden vermag te leven.
En bij het klimmen der jaren hoort geen terugval in armoedige omstandigheden te geschieden. Gelukkig hebben wij het beste pensioensysteem van de hele wereld. Deze moderne manier van sparen doet ook ondernemers profiteren want zij kunnen bij de pensioenfondsen kapitaal lenen voor de investeringen die onze welvaart vergroten.
Onze rechtbanken staan hoog aangeschreven bij het bedrijfsleven omdat zij vooral op de Zuid-As soepele afwikkeling van mijn en dijn laten verwerkelijken. Zij zorgen ervoor dat onze rechtsstaat gehandhaafd blijft en iedereen zijn volksvertegenwoordigers kan kiezen. Welke tesamen een regering aanstellen in de trias politica.
Ondertussen zijn helaas vele boeren van gisteren en trekken zij niet massaal op tegen de bio-industrie met aan de moederkoe ontroofde kalveren in kisten gepropt en jonge haantjes voortijdig gedood, doch komen te Den Haag bijeen om de sloop van het eco-systeem te vieren. Zij houden niet van vlinders.
Het komend jaar zal er fors geïnvesteerd moeten worden in nieuwe wegen, spoorlijnen en de luchtvaart om een goede winstgevende rol in het economisch wereldgebeuren te kunnen blijven spelen. Dit beperkt enigszins de mogelijkheden van loonstijgingen maar niemand komt toch tekort. Er zal daarvoor wel hard gewerkt moeten worden. Gelukkig hebben we onze wetenschappers die het wel allemaal zullen uitzoeken en door de media laten verspreiden. Een pluim ook voor Femke, die het paleis op de Dam weet te vrijwaren van ordinair publiek en studenten die thuis niks presteren.


half links:
Wat een miserabel kabinet, en ook een ellendige Nederlandsche Bank, zodat je geen rente krijgt op je gespaarde centjes maar van dat beetje nog moet inleveren doordat ze mikken op 2 % inflatie. De veelverdieners in de zogenaamd volksvertegenwoordiging hebben er voor gezorgd zelf bijna honderd euro meer te krijgen uit Onze Schatkist terwijl ze de minima nog niet eens dertig gunnen. Je moet dus maar tevreden zijn met een gehaktbal erbij. Met kerstmis zaten we in de kerk maar daar werd slechts een miniem stukje brood uitgedeeld terwijl de priester zichtbaar genoot van de wijn en de beker tot op de bodem leeg dronk.
Vanzelfsprekend past in onze tijd niet een extreem links standpunt met doodstraf voor de ceo's van multinationals op rooftocht tegen kleine ondernemers, hun bedrijfjes en inkomstenbron afpakkend gelijk Achab versus Naboth en gaarne arbeiders uitbuitend. Roulatie in topbanen is heel heilzaam en vermindert misdaad. Het produktieproces kan zoveel eenvoudiger en kleiner om toch in ieders behoefte te voorzien als niet egoïsme en concurrentie de boventoon voeren.
Het schijnt dat art 1 der Verklaring van de rechten van de mens in Brussel en Den Haag over het hoofd gezien wordt hoewel het toch onze belangrijkste stuk wetgeving is, onze "grondwet" met tekening van een egalitaire samenleving zonder foute machtsconcentraties en eerlijke verdeling van de materiële goederen. Niemand kan in zijn eentje miljardair worden; daar zit altijd uitbuiting achter met te hoge prijzen en te lage lonen.
Verscheiden economische sectoren zullen collectief gemaakt moeten worden, vooral het distributie gebeuren om ongewenste opeenhoping van macht en geld te beteugelen. De managers van Albert Heyn kunnen in plaats van voor aandeelhouders evengoed presteren voor het collectief en dat maakt de winkel zelfs goedkoper voor de klant.
Als het huidige pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht wordt afgeschaft vloeien er honderden miljarden in onze Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog. Allerlei subsidies en ambtenaren verdwijnen tevens en ondernemers wordt geen strop om de hals gelegd door de pensioenfondsen die hoog rendement eisen op uitgeleend geld. In feite belazert boven-modaal de onderste helft van de bevolking met de aftrek pesnioenpremie, welke in strijd is met het belasting betalen naar draagkracht. Rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert! Natuurlijk weten ze dat ze geld uit de zakken van laagbetaalden overhevelen terwijl ze dat niet nodig hebben. Behalve om hun hebzucht te stillen.
Dat weten ook de hollandse rechters die mee profiteren en wereldwijd arme mensen laten bestelen middels belastingaftrek voor multinationals. Die "rechtsprekenden" negeren trouwens genoemd art 1 dat automatisch recht geeft op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda. Bovendien bemoeilijken ze dikwijls de gegarandeerde toegang tot de rechtbank door dure advocatuur te eisen omdat ze zelf het vertikken de zaken goed en dus volledig te behandelen; evt met ingehuurde deskundigen. Als het eerlijk zou toegaan hebben deze lieden wel enige jaren dwangarbeid op Spitsbergen tegoed, zoals psalm 82 berijmd al meldt.
Ondertussen zijn helaas vele boeren van gisteren en trekken zij niet massaal op tegen de bio-industrie met aan de moederkoe ontroofde kalveren in kisten gepropt en jonge haantjes voortijdig gedood, doch komen te Den Haag bijeen om de sloop van het eco-systeem te vieren. Zij houden niet van vlinders.
Onwijs bestuur is voonemens om meer asfalt, meer rails en meer vliegen toe te staan en zo zullen de mensen vaker en langer onderweg kunnen zijn op vervelende routes. In plaats van hoofdkantoren bij de fabrieken te houden en de werkgelegenheid beter te spreiden. Overbodig werk is te vervangen door vrije tijd. Tijd om je goed te orienteren en mee te spreken, want bij de media zitten fors gesalarieerden die wel uitkijken om "linkse propaganda" te verspreiden. Het elitaire bereikt een summum op de Universiteit van Amsterdam met het ontoegankelijk maken van de meeste faciliteiten der met belastinggeld betaalde wetenschappelijke bibliotheek voor niet-eigen kring, zelfs voor aan deze universiteit afgestudeerden. Als je half debiel bent en steenkolen-engels praat begrijp je niet dat de universiteit van ons allen en voor ons allen is.  

Geen opmerkingen: