zondag 28 maart 2021

een links regeerakkoord

                             Palmzondag MMXXI

Bij elkaar opgeteld heeft links een veertig zetels in de Tweede Kamer. Want de Dierenpartij en de ChristenUnie horen er ook bij, hoewel de voorman van de laatste beweert vanuit "het geloof" te handelen maar toch gemene zaak blijkt te maken met de VVD op de offerhoogten van de Mammon. De SGP wiens nummer 1 al een paar miljoen uit de Schatkist wist te plukken dient van het Oude Testament over te schakelen op het Nieuwe Verbond met linkse God, Die Zijn boodschapper laat verkondigen dat alle macht in hemel en op Aarde toekomt aan broeder Samaritaan en niet aan de leden van het gezinnetje. Dat soort mensen moet echt elke zondag naar de kerk om bijgeschoold te geraken. De conservatieven van de VVD die geen verandering in hun bevoorrechte positie wensen hebben minder zetels. Een brede middenmoot is angstig om aan minima en nietsnutten te verliezen, doch heeft baat bij afvlakking van de piramidale maatschappij omdat dit hen meer kansen biedt om op te klimmen. Bij goede voorlichting kunnen zij accepteren dat beneden-modaal er 5000 euro bij krijgt en de welgestelden tien mille moeten inleveren. Of meer als hun vermogen stijgt boven een honderd miljoen en zij te veel te zeggen zouden krijgen. Spreiding van macht is gediend met beperking van betaling van salarissen uit de Schatkist tot een tien jaren, geldend ook voor ambtenaren en professoren. Deze geleerden is op te dragen om goede leerboeken in het nederlands te schrijven. Hetgeen de mondelinge lesuren in het onderwijs zal beperken tot enige toelichting en de jeugd meer tijd krijgt om zich te oriënteren bij de beroepsbevolking. Heden is het onderricht dermate slecht dat opgeschoten jongeren geen benul hebben van het belangrijkste onzer wetgeving, namelijk van de preambule der Verdragen van de Europese Unie, waarvan wij burgers zijn. Daar is erkend dat wij allemaal gelijkwaardig zijn en derhalve recht hebben op deelname aan beraad en besluit zoals wel te doen via bindende referenda waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle.  De hollandse trias politica is armzalig en onvolledig als uit vriendenkringen van de parlementariers een kabinet tevoorschijn komt en de Justitie zich niet onafhankelijk weet op te stellen, lees dat grondrecht van gelijkwaardigheid in de praktijk om zeep helpt. Daarom heeft een gekozen president die uit de hele bevolking bekwame ministers werft de voorkeur. Die kunnen elkaar aflossen als een ander onderwerp andere deskundigheid vereist. De macht van de president ware overigens in te perken door stichting van autonome landsdelen. Deze kunnen samen met de omringende kleine staten een unie vormen. Door de parlementen van Benelux, Scandinavie, de Baltische landen en IJsland zijn per land bijvoorbeeld vijf buitenlui te kiezen die een Raad vormen van een progressief sterk blok met harmoniërende wetgeving.
Links en middenmoot hebben op hun lijstjes al veel gemeen en dat er in de programma's verschillen zijn getuigt van niet-slaafse opstelling aan één dictatoriale top. Men wil bindende referenda, sociale politiek zoals flinke verhoging van de lagere inkomens en kwijtraken van subsidie verlenende ambtenaren, verbetering van het onderwijs hetgeen iets anders is dan meer salaris voor slechte leraren, tegengaan van belastingontwijking want dat komt ten goede aan al rijke aandeelhouders. Uniek in de wereld is de enorme nederlandse spaarpot van pensioenvoorzieningen. Die bevat genoeg om de grote ondernemingen te collectiviseren met verschuiving van het behalen van winsten naar hogere lonen en vermijding van onnuttige productie. Dan blijft er nog genoeg over om de staatsschuld te delgen waarvan couponknippers profiteren en de gelijkelijk verdelende AOW met honderden eurootjes per maand te verhogen. Er is niets op tegen om zelf voor extra pensioen te sparen maar doe dit niet op andermans kosten door gebruik te maken van de aftrek pensioenpremie en dus niet naar draagkracht de Schatkist van het nodige te voorzien. Hoe jammer dat de een ton vangende parlementariers en de bonzen van de vakbeweging tegen zijn en het huidige discriminerende systeem willen handhaven ten eigen bate.
Het afgetreden kabinet steunt ondertussen het spekken van veelverdieners door de Europese centrale Bank, die slecht renderende staatsschuld opkoopt met bijdrukken van geld zodat de rijken winst kunnen maken met de ontvangen poen op de beurs en de huizenmarkt. Neutraal te achten bankiers zijn in Frankfurt vervangen door rechts denkende politieke vrienden; zie Het Grote Geld van Jos Defoort. De kleine spaarder krijgt nul rente bij de bank en lijdt verlies door de kunstmatige inflatie. Naast deze in het overleg voor een links regeerakkoord te bespreken punten is er de dringende kwestie van tekort aan woonruimte. Men kan zich waarschijnlijk vinden in wereldwijde DNA registratie teneinde sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Dit leidt tevens tot gelijke status voor onechte kinderen en vergemakkelijkt het opsporen van familie en staat van vluchtelingenkinderen op wie zorgplicht rust. In plaats van aan Miele en woning dient geld besteed te worden aan het vrijkopen van politieke gevangenen en stichting van onderdak voor vervolgden. De Mammon leent zich ertoe ondanks betweters. Het is goed voor mens en dier om het inwonertal van Nederland te laten dalen tot een vijftien miljoen in zeg vijf jaar. Dat valt te bereiken door Polen in eigen land te laten werken op verplaatste bedrijven, varkens te houden in de bossen van de Baltische staten, een zak geld mee te geven aan wie bij emigratie een leeg huis achterlaat. En door bouw van een metropool tegenover de Canarische Eilanden onder nederlandse wetgeving -vergroting van het Rijk dus, anders wil er niemand naar toe-. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie prachtige steden verrijzen, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Ruil van tienduizend vierkante kilometer woestijngrond voor verblijf van bijna een miljoen marokkanen in de Benelux die hun oude paspoort niet willen opgeven. Met afvalwater valt er groen te drenken voor recreatie, tuinbouw en wilde dieren. De Vrije Universiteit hoeft dan niet uit te breiden bij de Zuid-As maar er kan een nieuwe universiteit komen ginds en dat is goed voor een wijde omgeving. De zon levert er energie. Waarom laat het bestuur van de Technische Universiteit in Delft studenten werken aan een buis waar je doorheen geblazen wordt naar Parijs? Wat moet je daar zo nodig doen als je tevoorschijn komt uit het gat in de Aarde? Naar een adres vergt evenveel tijd nog als vanaf het vliegveld. Vergelijk ook de bejubelde elektrische auto van 1600 kilo met een in eigen land gemaakte 800 kg aan taxi met generator. Waar blijft het elektrisch rolmotortje op de voorband van de fiets?
Dit stuk is een inleiding met aansporing om aan tafel te komen voor een links regeerakkoord. Zonder fossiele leiders is fris overleg mogelijk en gebruik het Internet voor doorlopende verduidelijking. Bij D66 zit veel volk dat snel van stemming wisselt en menigeen daar wenst een goede baan niet te delen, niets kwijt te raken. Echter moet zulks beslist wel gelden voor de topstukken van Justitie want zij hebben de rechtspraak onderhorig gemaakt aan de belangen van de kapitalistische Achterkamers. Zij accepteerden ongelijkheid der burgers, faciliteerden belastingontwijking en versperren toegang tot de rechter tenzij vergezeld van een dure advocaat. Bovenal minachten zij de dieren, zowel in de bio-industrie als het konijn in een klein kooitje thuis bij de kinderen. Kan een progressief kabinet laten horen dat het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya onttrokken moeten worden aan staten om gelijk Antarctica puur domein te zijn voor wilde flora en fauna? Wordt wet dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen? Moet bij elk pand hoog opgaand geboomte aangeplant worden ter compensatie van door verhardingen voor de Natuur verloren gegane vruchtbare aarde? Zal elk dier zijn natuurlijke gang kunnen gaan? Kalf bij de koe, kuiken niet ontroofd aan de kloek?
Zo'n links akkoord moet getuigen van humane opvattingen en als je daarvan weinig hebt is het zaak om je in te spannen ter vermeerdering. Jouw eigen verantwoordelijkheid werd al in de vroegere stam erkend. Verwerkelijking van goede samenleving kost je tijd en de inspanning mag bij het stemlokaal best beloond worden met honderd euro. Zul je zien dat links groter uit de bus komt.

Geen opmerkingen: