donderdag 7 april 2022

remmend nationalisme

               hoe lang nog?
    In een rondschrijven vraagt milieuorganisatie Green Peace "optimistisch verzet" maar er komt nagenoeg niet aan de orde dat de oorzaak van allerlei kwaad voor de Natuur ligt bij gewone mensen en dat daarom verplichte DNA registratie nodig is om sancties te kunnen nemen tegen schadende overbevolking. Er is weinig aandacht voor krimp in Nederland, echter aan het begin van de Gouden Eeuw telde de republiek slechts een twee miljoen inwoners. Voor de verzorgende functie van Amsterdam is toename van de bevolking helemaal niet nodig. Goede politiek zou integendeel zijn om mensen die er niet geboren zijn en niet bijdragen aan de marktfunctie over te halen te verhuizen. Eventueel met een zak geld toe want dat pakt voordelig uit. De mensheid bestaat uit één ras en de meeste personen of hun nakomelingen kunnen aarden in een ander land dan van geboorte. Derhalve zijn migratiestromen te ontwikkelen die niet ontwrichten doch juist het leefbare domein vergroten. Zo kunnen in ruil voor verblijf van bijna een miljoen marokkanen in de Benelux tegenover de Canarische Eilanden voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost drie prachtige metropolen gebouwd worden waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Met voor Nederland vergroting van het Rijk onder nederlandse wetgeving want anders wil er niemand naar toe. Daar is in het nu kale gebied groen gedrenkt in afvalwater mogelijk met dieren, tuinbouw, opwekking zonne-energie en universitair onderwijs en onderzoek. Een win win win situatie valt er te bereiken.
Dit is nog vreemd voor Green Peace, evenals onttrekking aan staten van het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de Noordpoolstreken om gelijk Antarctica puur domein van wilde flora en fauna te wezen. Hier hoort bij aanplant van hoog opgaand geboomte ter compensatie van de Natuur waar door kunstmatige verharding vruchtbare aarde verdween. En waar blijft de regel dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen? De ezel kreeg sabbat bij de israelieten om rond te struinen. Het is de zelfzuchtige mens die Green Peace niet terecht wil wijzen en dan maar ageert tegen bedrijven waar zulke zelfzuchtigen meer macht hebben. Die hebben het parlement mee en Green Peace, die zich met een engelse naam van velen vervreemdt, zamelt geld in bij een kleine minderheid.
Ondertussen hebben we het voor vogels en vissen overmatig grote Markermeer met kale stenen dijken. Hier past een opgespoten heuvelrug met baaien en volksbuitens tussen Almere en Hoorn met daar achter tot Lelystad droog terrein voor groot wild. Idem iets tussen Stavoren en Enkhuizen waar een passerende non stoptrein Groningen-Randstad even langzaam kan rijden bij een drenkplaats. Defensie kan geld besteden aan een droge zone boven de Afsluitdijk voor een slapende vliegbasis omdat je op de autoweg kunt starten en landen. 
Heeft u al een plofkip uit de Oekraïne opgevangen in uw tuin? Dat land is zo groot dat met 200.000 russische soldaten er gemiddeld maar eentje halve per vierkante kilometer is. Ofwel vallen vluchtelingen ginds waarschijnlijk goed op te vangen op het platteland. Maar daar moeten zij betalen voor logies en eten. Rutte & Co zouden daar ons belastinggeld heen kunnen sturen maar het oogt voor hen beter om per saldo te knoeien.

Geen opmerkingen: