maandag 4 april 2022

het stinkt in het Paleis van Justitie

Dat is niet nieuw zoals uit de geschiedenis blijkt, maar we hebben universiteiten waar men bekwaam zou moeten zijn om schoon schip te maken. Op de Universiteit van Amsterdam snuiven de professoren der Juridische Faculteit de vuile lucht als parfum op en roepen dat het hier een rechtsstaat is. Aan de Boelelaan waar de christelijke achterban zomaar bestolen werd door atheïsten meent men zich te moeten "beperken tot onderwijs aan studenten". Wat mag dat zijn als aangaande de corruptie bij de rechterlijke macht de andere kant opgekeken wordt? Jawel, de trias politica is mooi maar de tot onafhankelijk optreden geroepen rechters volgen niet de wet indien zulks hen en hun vrienden niet van pas komt. 
Wet is de preambule der Verdragen van de Europese Unie, waarvan wij burgers zijn. Die geeft vanzelfsprekend recht op deelname aan beraad en besluit, het kenmerk van echte vrijheid; bijv. via bindende referenda en op volksvergaderingen. Dit is in een beschaafde natie normaal. Maar in Den Haag heerst een wisselende oligarchie van veelverdieners, begerig naar overmatige macht en idem geld. Zo kon er aftrek pensioenpremie ontstaan waardoor er miljarden uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld worden naar welgestelden.  Niet dat zij dat nodig hebben, behalve dan om hun hebzucht te stillen. Natuurlijk weet een rechter hoe de vork in de steel zit en dat bij afschaffing met terugwerkende kracht staatsschuld en couponknippers verdwijnen, de AOW met honderden eurootjes per maand te verhogen valt en er nog genoeg geld overblijft om het grote bedrijfsleven te collectiviseren met alle voordelen van dien. Dat wil de zogenaamde elite, nu volop profiterend niet. Waaronder de rechters en zij bedriegen het volk met een monarchie zonder werkelijk staatshoofd die de Wet handhaaft. De stank, gegenereerd in het parlement met z'n baantjescarrousels bij het Catshuis, verspreidt zich tot op de Zuid-As, waar het buitenland met afgrijzen enorme belastingontwijking constateert. Lees 's werelds armen bestelen.
Dan is er een staatssecretaris met opdracht om te verbloemen en Oekraïners met en zonder plofkippen binnen te laten, hoewel zij beter af zijn op het eigen platteland doch daar hebben te betalen voor logies en eten. Die man probeerde uit heerszucht in het Westerpark te Amsterdam de kleine buurtclub Big Ali Sportvereniging kapot te maken en ondervond steun van de plaatselijke rechtbank hoewel de Raad van State de gemeente veroordeeld had.
Wat doe je als nederlanders sluipschuttersapparatuur leveren aan oekraïners die terugtrekkende russen in de rug schieten?
Is er dan nog hoop of moeten we wachten op "het end van de nieuwe franse oorlog", zie deze site op 9 augustus 2021.

Geen opmerkingen: