dinsdag 12 september 2023

geen lijsttrekker maar presidentskandidaat

Partij voor de Dieren,
                                              Als men dierenrechten wil in de Grondwet rijst de vraag wat die dan wel mogen zijn. Voor de mensen er een miljoen woningen bij bouwen doet de dierenwereld zeer tekort. In plaats van verplichte DNA-registratie in te voeren om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking wordt de hebzucht gesteund van mensen die veel kinderen willen. Dieren kunnen niet de voedselproductie vergroten zoals mensen en daarom ware een tweederde van het landoppervlak aan de beesten te laten. De mens kennende zullen dat dan wel de meest onvruchtbare gebieden worden. Echter ook in ons land kan daarvan afgeweken worden: achter een opgespoten heuvelige rug (met volksbuitens) tussen Almere en Hoorn is er tot aan Lelystad domein voor groot wild. Het Markermeer is immers voor vogels en vissen overmatig groot en weinig aantrekkelijk voor zeilers. Het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noorpoolstreken, de Himalaya, de Arabische woestijn zijn los te maken van staten gelijk Antarctica voor ongestoorde wilde flora en fauna en hierop is de buitenlandse politiek te richten.
     De huidige Grondwet bevat innerlijke tegenstrijdigheden en is een vod omdat het niet rept over het meest essentiële: het recht van elke werkelijk vrije burger op deelname aan beraad en besluit, zoals onder meer via bindende referenda, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. De rechters in Nederland laten belastingontduiking toe, idem baantjescarrousels en berispen niet de regering wegens de voedselbanken. Zij gedragen zich vrijwillig ondergeschikt aan de regenten. Die allemaal tot de welgestelden behoren en dat uit zich! Wij hebben uit die kringen geen lijsttrekkers nodig die de nieuwe regenten zullen worden. De Partij voor Mens en Dier dient het voortouw te nemen en een kandidaat noemen voor het presidentschap der Nederlandse Republiek, rechtstreeks gekozen door het volk. Kom niet met een vaag plan B of C maar presenteer een nieuwe Grondwet op de verkiezingsposters met als tekst:
Wij van Nederland erkennen en willen gelijkwaardigheid der mensen en zullen dier en plant goed bejegenen (als soorten vanwege het oogsten en het eten van vlees). Daartoe is nodig de Republiek met een door het volk gekozen president die bekwame ministers zoekt buiten de kliek van oude regenten, bindende referenda uitschrijft, zich keert tegen dictators en agressie. Gelijkwaardigheid behelst individuele vrijheid en ontplooiingskansen, waartoe er limiet te stellen is van 2 x 8 jaar in ook door anderen uit te oefenen functies betaald uit de Schatkist. Particuliere vermogens groter dan enige tientallen miljoenen euro's moeten worden ingeleverd bij Onze Schatkist om zeggenschap te spreiden. Goede bejegening betekent dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen.
      Gewone wetten volstaan voor overige goede voornemens, want vrijheid van godsdienst, etc. vloeien automatisch voort uit gelijkwaardigheid. Idem de waslijsten voor sociale verbeteringen. Staatkundig kan via een viertal autonome gewesten samenwerking of Unie gerealiseerd worden met de zuiderburen. Niet te vergeten is Suriname. En met Scandinavië om een sterk progressief blok te vormen. Een neutraal blok liefst dat ontspanning teweegbrengt; zonder clusterbomber old Joe Biden. Er moet wapenstilstand komen in de Oekraïne want politieke zeggenschap is er van ondergeschikt belang. Wij worden niet bedreigd door de russen; die komen hier liever als toerist. Maar iedere jongere dient militaire vorming te ontvangen gelijk vroeger de ridderzonen om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. En in en bij de stadions. Weg met het huidige huurlingenleger dat niets garandeert en die generaals. 

 

Geen opmerkingen: