maandag 11 maart 2013

brochure


         A U T O N O M I E
 
Net als sommige gebieden overzee zou Groningen-Drente best een autonoom rijksdeel kunnen worden. Immers is het inkomen per hoofd van de bevolking rond de aardgasbel het laagst van heel Nederland en de Shell laat niets achter als het gas op is. Terwijl alle kamers in de villa's van de Randstad voor een spotprijs verwarmd worden en luxe winkels daar -te duur voor volk uit Slochteren- 's winters hun voordeur open laten staan. Op de rijksuniversiteit te Groningen ontbreken kennelijk goede economische en juridische faculteiten die verbeteringen aandragen; de commissarissen aan het hoofd der provincies werden door vrienden geparachuteerd, de burgemeesters zijn evenzo cronies en men vroeg niet in bijvoorbeeld Dubai om advies.
Is de machine-industrie van Oost-groningen zeer wel in staat om trams voor Amsterdam te bouwen? Die zullen iets minder snel optrekken dan het materieel van gevestigde buitenlandse fabrikanten doch de passagiers vallen dan niet om en bezeren zich niet. Nu verdwijnen gigantische bedragen aan loonbelasting en sociale premies in vreemde schatkisten en aandeelhouders ginds willen ook nog wat. In eigen land is er voldoende technische kennis en arbeidskracht -desnoods kan men ingenieurs van elders inhuren en onderdelen zijn overal te koop- maar het schort aan organisatorisch vermogen. Of beter gezegd zijn het verkeerde lieden die organiseren, namelijk niet uit op het algemeen belang maar zich ertussen wringend, vaak listig en heimelijk, om primair eigen zakken te spekken.

Elders gaat het vaak evenmin goed: B & W van Amsterdam hebben het liggeld van bootjes opeens meer dan verdubbeld. De rijke lui met boten in jachthavens zijn voortaan haast goedkoper uit en de Gemeenteraad verzuimt om de door die kolossale verhoging sterk verminderde bestedingsmogelijkheden van de minima te corrigeren. Gaat het geld naar de oranje-gezinden die 7 miljoen nodig hebben op 30 april?
In de Europese Unie geldt onverbiddelijk art 1 der Verklaring van de rechten van de mens: ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten. Fascisten zetten de wet opzij zoals in het onderstaande stuk over de universiteiten te Amsterdam belicht wordt. Massaliteit op instellingen van hoger onderwijs dient vooral de status der professoren daar, met name als zij zelf niet uitblinken. Kleinschaligheid is voor studenten aantrekkelijk en daarom ware op de rand van het wad boven Uithuizen-Roodeschool een nieuwe universiteit te stichten, gebouwd op windkerende sierras in combinatie met een centrum voor de Eemshaven en wellicht zetel van een autonome regio. Vanuit Emmen valt de spoorlijn hierheen door te trekken, langs een Eelde vervangend vliegveld. Een universiteit in bestaande plaatsen zoals Assen en Emmen zou daar de sociale verhoudingen in de war brengen.
Rottum valt met gemiddeld een meter opspuiting, aan de noordkant duin, in het midden niets en tegen het wad aan iets dijkachtigs, te vergroten tot een vijftig vierkante kilometer voor toerisme tegenover Borkum en wild aan de westkant. Dit met een eco-coco (collectieve, cooperatieve) badplaats, voorzien ook van een door de Eemscentrale verwarmd bad onder een grote koepel en faciliteiten voor congressen biedend. Het zou goed zijn als de electrische centrale de mooie vorm van een vulkaan krijgt met onder het dak tropische tuinen. Of uitgevoerd wordt in zee als caldeira met binnenstrand. Het is iets duurder maar de roze kalksteen waarmee ook veel gebouwd wordt in Jerusalem zal blijvend plezierig zijn. Bij eb stroomt het op de ondiepe wadden door felle zon opgewarmde water langs het strand van het eiland a plm 25 graden! Met een vijfduizend bedden kan het toerisme hier bij de Noordzee elk groninger gezin jaarlijks meer dan vijfhonderd euro opleveren. Kom je uit de Randstad dan is de nieuwe stad aan de Eems in de toekomst wellicht te bereiken met een non stop (behalve "Stad") trein via een waterkerende rug tussen Enkhuizen en Stavoren, waarachter droog gebied beschikbaar komt voor de bedreigde siberische tijger. Die lust ganzen, wilde paarden, herten en honden - welke klein wild op- en verjagen uit park en bos nadat ze thuis van de bio-industrie gevoerd zijn; wolf en vos houden zich na verzadiging koest- zodat het gemene afschieten achterwege blijft. In Zuidafrika worden niet-inheemse tijgers uit warme streken opgevangen; zie jvcats. Studerend in de Eemsstad kun je ook varen op het estuarium in een nieuw type boot, een schouw qua grootte tussen zalm- en zeeschouw, met een team van drie aan roer, zeilen en zwaarden, terwijl een evt sponsor niet op de wal achter hoeft te blijven maar mee mag in de kajuit. En wie rust zoekt zou dat kunnen vinden in een meditatiecentrum aan de overkant van de westerwoldse A bij Nieuw Statenzijl onder een rood boerderijdak op witte pilaren. Van Nieuwe Schans tevoet erheen. Ook even langs prachtige koeienrassen op het weer droogemaakte Blauwe Meer waar injectie van semi-miljonairs in rood Finsterwolde mislukte? Middels het Internet kan de nieuwe universiteit al gaan draaien. Hieronder wordt uiteengezet hoe nodig beter onderwijs is. Dus wakker worden, de oranje-fascisten verwijderen om volop te genieten van art 1 der Verklaring van de rechten van de mens.
 
           achterlijke universiteit
Het bleef heel stil. Protest werd niet gehoord. De professoren zijn kennelijk oranje-fascisten, overmatig betaald in voor het leven beschermde posities en met graagte hoog in de piramidale samenleving verblijvend. Ze hebben dus lak aan art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, negeren die, lichten de hen toevertrouwde jeugd niet in en geven het volk slecht voorbeeld door niet te willen rouleren, niet de banen te willen delen zodat de werkgelegenheid nul wordt. Ze maken nooit toiletten schoon en voeten wassen? Nee hoor! Ook niet op de VU, die kenniskwartier wil worden van de kapitalistische Zuidas. Waar geen plaats is voor kleine luyden. Waar de advocaten met tax evasion 4 x zoveel geld uit arm Afrika weten te halen dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit.
Fascisme is wel de wet kennen maar die opzij zetten om eigen belang van kliek of bovenlaag te bevorderen. Wet in de Europese Unie, trouwens in elke goede beschaving is dat ieder geboren wordt vrij en gelijk in rechten. Vroeger zei men dat we allemaal van Adam afstammen. Automatisch behelst art 1 allerlei vrijheden, maar ook het recht op een minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen je wil daar munt uit slaan. Evenzo het recht op gebruik van produktiemiddelen, hetwelk uitgewerkt inderdaad leidt tot werkloosheid nul met roulatie om ieder kans te bieden zich te ontplooien.
Je hebt bruin fascisme, bekend vanwege toegepast geweld; soms ontaardend in zwart fascisme met nazi-kampen. Rood fascisme komt voor bij bedorven communisme. Vroeger had je feodaliteit, toen de wet van gelijkwaardigheid nog niet goed begrepen werd door de ongeschoolde massa en een minderheid daarvan misbruik maakte. Conservatieven erkennen wel de wet, maar willen die in hun voordeel hebben.
Nu moeten eerlijke mensen hulp vragen uit het buitenland om de absolute wet belichaamd in art 1 gehandhaafd zien te krijgen in NL. Die vormt ondertussen de grondslag van het door Den Haag erkende Internationale Verdrag op Burgerrechten. Natuurlijk weten de rechters dat, maar zij kiezen voor hun eigen beoordeling passend in hun straatje en houden zich niet aan de wet. Van het Europees Parlement is te eisen om art 1 volledig te doen respecteren in lidstaat Nederland. Het huidig staatshoofd handhaaft de wet niet maar is uit op status en geld; moet afgezet worden. Laat iedere kandidaat voor een openbare funktie zweren dat hij of zij art 1 volledig zal respecteren en bestrijden wie saboteren, maar hierbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand. Dan verdwijnen nagenoeg alle huidige bobos automatisch, zelfs uit het parlement. Het souvereine volk hoort via referenda te besluiten over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. De boodschap van de Universiteit had moeten zijn: Weg uit de piramidale samenleving; Uittocht naar echte democratie.
De Bommels in Amsterdam hebben een kolengebergte en een benzinemeer gekregen, beide flink wat ruimte vergend. Nu wil men er ook nog duizenden studenten bij in de al overvolle stad. Beter is het om boven Uithuizen-Roodeschool op windkerende sierras aan het wad een nieuwe universiteit te stichten in een stadje dat tevens centrum voor de Eemshaven wordt. Vliegveld Eelde kan er naar toe verplaatst worden of plek krijgen op de op te hogen plaat in de Eems voor Delfzijl, terwijl Rottum vergroot wordt tot een vijftig vierkante kilometer voor toerisme en groot wild. Momenteel is van heel Nederland het inkomen per hoofd van de bevolking het laagst rond de aardgasbel en de Shell laat niets achter als het op is. Op de Rijksuniversiteit te Groningen zitten ze kennelijk te suffen; men had toch adviseurs uit Dubai kunnen vragen als men het zelf niet wist?
Op de Universiteit van Amsterdam kon je vroeger fluiten naar een educatief en een paar centen opleverend assistentschap als je geen lid was van de Partij, de PvdA. De huidige cronies daar maken van de onderwijsinstelling een achterlijk instituut: Men viel voor Rome met ketterse vertaling van "in de boezem des Vaders" door "die God is" alsof men ook op de letterenfaculteit niet gewoon kan lezen wat de evangelist Johannes bericht: De Eerste Oorzaak is volstrekt onbekend maar gelijk een machtig vorst een woordje spreekt en de dingen gebeuren dienovereenkomstig duizend kilometer verderop..... Dat is een prima technische beschrijving als mensenogen ontbraken bij de Schepping. Een griekse halfgod is niet nodig. De Messias brengt Het Nieuwe Initiatief van Boven: Van knechten kunnen de mensen kinderen (beeldspraak) worden van de Grote Baas. Een knecht wil loon, een kind zit aan tafel bij pa en heeft enige toegang tot diens portefeuille. Maar het moet opgevoed worden en daartoe is kennelijk het doormaken van lief en leed nodig. Sinds Darwin begrijpen wij zulke evolutie. De Messias, zo stelt Johannes, was de enige die van geboorte af aan de nieuwe status had. "Zoon van" is Midden-Oosters jargon dat je kunt vertalen als twee handen op 1 buik, in woord noch daad te onderscheiden. Straks komt er een nieuw liedboek voor de kerken. Het zal nog wel vol staan met drie-eenheid plus bovendien massa's kwezelversjes ondanks dat grote Instituut aan de Spuistraat (met luie mensen?).
Over de juristen aan de UvA hoeven we het verder niet te hebben. Ze verdienen allemaal oneervol ontslag omdat ze art 1 niet respecteren en niet onderwijzen.
De economen kletsen over meer werkgelegenheid, terwijl de digitale revolutie het juist mogelijk maakt om met minder uren grotere prestaties te krijgen. Weg met die beunhazen. Dat ook vanwege hun bedrog met het pensioenfondsensysteem, hetwelk verworden is tot een geniepige methode om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar welgestelden; in strijd met het belastingbetalen naar draagkracht zoals het volk wil rond het jaar van inkomstenverwerving om de boel niet te laten verwateren. Anders gezegd heeft bovenmodaal de Schatkist weten te plunderen. Die categorie houdt niet van de gelijkelijk verdelende AOW en dat de managers der fondsen alleen maar bezig zijn om de inkomensverschillen te vergroten is voor hen prettig. Die managers vergroten niet de produktie, maar hinderen veeleer echte ondernemers doordat zij zoveel kapitaal onder zich hebben.
De Spinozapremie 2011 ging naar de beta-faculteit voor een theorietje van weinig of geen waarde vergeleken met de nieuwe visie op zwaartekracht ontwikkeld door Vasily Yanchilin. Diens boek werd verbannen naar een afgelegen magazijn zodat de studenten er moeilijk bij kunnen en onwetend blijven. Ter vermeerdering van eigen glorie, concurrenten werend, wordt bovendien leugen en bedrog (valse beschuldiging van overlast veroorzaken, zeggen dat de vrijheid van onderwijs en onderzoek niet geldt kan natuurlijk niet) toegepast om buitenstaanders, bijv. afgestudeerden met pas, te weren uit de wetenschappelijke bibliotheek.
Nog iets: De Boeren en de zwarten in Zuidafrika hadden elk een soort consensus samenleving. Maar de eersten bezitten vooral slow twitch spiervezel, geschikt om de hele dag te werken, net als de marathonlopers van Oostafrika. De zwarten daarentegen kwamen oorspronkelijk vooral uit Westafrika met een hoog percentage fast twitch spiervezel, handig om te jagen; en prima om de rest van de dag in de zon te liggen zoals de leeuw. Die Boeren wilden niet delen met in hun ogen ietwat luie mensen, maar van hun geloof mochten ze geen racisten zijn. Zo vonden ze uit dat die zwarten buitenlanders waren, in thuislanden horend. Maar thans is er in Kaapstad een zes-sterren hotel! De laag betaalde werknemers in de winkelketens gaan niet om met hun bazen, miljonairs en aandeelhouders. Er ontstaat een samenleving van rangen en standen zoals bij de engelse adel en in Amerika met geld. Dat wordt gepromoot door engels te bezigen; zo wennen de mensen eraan en gaan ze dat accepteren. Daarom weg met engels op NL universiteiten en vooral ook omdat de eigen taal door studenten beter begrepen wordt. Dat is minder gunstig om van buitenlanders kennis over te nemen, maar juist zeer positief als je zelf onderzoek doet.
Slapen de politicologen of zijn het gewoon domkoppen (zo niet bedriegers)? Wetten zijn omgangsregels met dienend karakter. Als er dan bedrog plaats vindt door VVD en PvdA, die voor de verkiezingen lijnrecht tegenover elkaar stonden en op die manier veel "strategische" stemmen trokken -verhinderen dat de andere partij aan de macht komt- met vervolgens blijk uit opiniepeilingen dat tweederde van het souvereine volk hun plotselinge coalitie afkeurt, moet dat volk opnieuw verkiezen. Het huidige kabinet is illegaal. Wie horen dat uit te leggen doch verzuimen?
Het is slecht gesteld met de geestelijke volksgezondheid zoals op zondag verwoord in de Oude Lutherse Kerk: als men niet gelooft krijgen binnendringende demonen kans. Door zeer velen wordt niet geloofd aan de Verklaring van de rechten van de mens, art numero 1 en zo krijgt de demon Hebzucht ruimte. Men organiseert op de universiteit carrieredagen en daar is niets op tegen als het gaat om voor ieder ontplooiingsruimte te scheppen. De practijk is er evenwel op gericht om medemensen voorbij te streven en baas over hen te worden. Ging niet Eva zo al in de fout? Hier geven de professoren optimaal het slechte voorbeeld. Het zijn, citaat: "witgepleisterde graven".
De farao in de bloei van zijn leven had wat men mag noemen groot domein: toegang tot alle mogelijke plaatsen en activiteiten met heerschappij daar. Dit kenmerkt de piramidale samenleving. Onderin bestaat er tekort aan goed domein en houden zo denkt men bovenin de piramide. Maar vandaar Uittocht! heden ten dage naar werkelijke democratie van gelijkwaardigen. Daarin bestaat geen uitsluiting van werklozen; er wordt gedeeld en gerouleerd voor ontplooiing en de samenleving bereikt maximale welvaart. In Amsterdam waar de beide universiteiten zo dominerend zijn heerst een cultuur van vriendjespolitiek en schuldig daaraan zijn niet alleen de PvdA, etc. maar vooral ook de economisch geleerden. Het Witte Huis wilde voor elke amerikaan goed wonen maar vergat dat daartoe herverdeling van banen met bijbehorende inkomsten nodig is. De kloof tussen rijkste en armste burger ginds is thans vijftig miljard dollar wijd. Dat wil het volk niet maar de economen hebben het Congress verkeerd voorgelicht. Iedereen weet dat collectieve bedrijven het niet minder hoeven te doen dan particuliere, mits cronies verwijderd worden. Onnodige concurrentie, veroorzaakt door onwil om de koek redelijk eerlijk te verdelen leidt tot minstens eenderde meer arbeidsuren dan nodig is. Deze gigantische verspilling wreekt zich in stagnatie, zelfs nu digitale techniek extra arbeidsbesparend is. Wie zijn de dupe? De mensen onderaan de maatschappelijke ladder en de dieren in de bio-industrie. Als je een op straat etende duif niet met rust laat door even om het dier heen te lopen etaleer jij jezelf als een harteloze fascist die het recht van de duif niet eerbiedigt.
Nu moeten we naar de Europese Unie voor hulp om de oranje-fascisten kwijt te raken. Je kunt het achterlopen van de NL politicologen uitdrukken in jaren en komt dan ongetwijfeld uit op een hoger getal dan de duitse schatting. Ooit was er het Heilig Roomse Rijk met als principe het gelijkwaardige burgerrecht, ongeacht ethniciteit of taal doch al weer aangetast door graaiende "adel", van oud theoretisch Rome. De staatsgreep van 1813 vond plaats in een soort vacuum, was mogelijk doordat de burgers zich niet als echte burgers  maar slaafs gedroegen. Merk op dat het Rijk der Hemelen komende is waar men zich als burgers daarvan gaat gedragen. Wilhelmina was een sta-in-de-weg voor een beter staatshoofd met behartiging van verdediging tegen fascistische agressie en afbouw van het kolonialisme. Voortdurend kon een egoisitsche regentenkliek de gang van zaken in ons land bepalen. Anno 2013 staat idem eigenbelang voorop, niet het nationale. Wil er verandering komen dan moeten ook hun huurlingen de laan uitgestuurd worden. De dikwijls fascistisch optredende politie - ze zijn tegenwoordig altijd met z'n tweeen tegenover de ene burger!-is te vervangen door wachters waar heel het volk persoonlijk deel van uit maakt en de orde handhaaft door uit het spoor geraakten vriendelijk helpt weer op het juiste pad te komen. Dit vergt voorbereiding middels militaire vorming voor elke jongeman om hoofd en handen te gebruiken in tijd van nood. Zo was het bij de voorvaderen en het biedt de beste perspectieven voor de toekomst.
 
D66 verdient forse berisping: Meer geld voor het onderwijs schreeuwen ze daar en ze bedoelen optrekken van de salarissen der schoolmeesters. En van de ambtenaren, terwijl die juist ontslagen horen te worden na een tien jaar of na in totaal een miljoen uit de staatsruif te pakken hebbend teneinde heel het volk te betrekken bij het verrichten van de gemeenschappelijke taken en daar enig basisinkomen aan te ontlenen. De kinderen zitten al teveel uren opgesloten in klaslokalen, leren er minder socialisatie dan wanneer ze met een leeftijdsgenootje meegaan naar diens huis en er bijvoorbeeld mee-eten. Echte verbetering van het onderwijs kost nota bene niets: breng de jeugd 's zondagsochtends naar de kerk om er Tien Geboden en Bergrede te leren! Een verbod valt vaak te omzeilen door in eigen ogen behendige lieden en dan zijn er alsmaar aanvullende verboden nodig. Art 1 der Verklaring van de rechten van de mens heeft het karakter van gebod, verplicht tot naleving. Maar dat wist u al, want komt het niet overeen met het bekende Tweede Grote Gebod uit de religie aangaande intermenselijke verhoudingen?    
 
                              

Geen opmerkingen: