vrijdag 3 april 2015

schending europese wetgeving

                 de Nederlandse Bank in gebreke
 Om dumping in de kolen- en staalsector tegen te gaan werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw het Verdrag van Parijs gesloten. Oogmerk was een open, eerlijke markt te garanderen. Art 60 ervan kan derhalve opgevat worden als recht van een ieder om goederen en diensten te verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die aan anderen aangeboden worden. Beperkende voorwaarden werden niet toegestaan. Tussen haakjes is de inhoud van het art in een beschaafd land natuurlijk vanzelfsprekend.
Evenwel wordt er op grote schaal geschonden, hoewel een en ander nog eens bevestigd werd in het Oprichtingsverdrag der Europese Gemeenschap en de Europese Unie art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens uitdrukkelijk noemt als grondslag van Verdragen. Dit artikel tekent gelijkwaardigheid.
Ondermeer rekenen de spoorwegen dikwijls verschillende prijzen voor precies dezelfde vervoersprestatie aan naast elkaar gezeten personen, terwijl de totstandkoming van het vervoer niets te maken heeft met persoonlijke relaties of leeftijd (het gaat hier niet over inschikkelijke kinderen die bij drukte op een leuning willen zitten). Zaken waar de managers niets mee te maken hebben omdat vrij reizen zonder drempels voor iedereen geldt, inbegrepen afbouw van onnodige financiële drempels. KLM en Lufthansa laten soms stellen voor half geld toe, terwijl de alleengaande het volle pond moet betalen of thuisblijven. Ryanair laat ongevraagd andere passagiers betalen voor de brandstof welke voor rekening komt van passagiers die voor een tientje meemogen.
Te Amsterdam kijken buitenlanders uit de winkel van Albert Heyn gekomen nog eens op de kassabon en merken geen bonus korting te hebben ontvangen. Zij wisten niets van een bonuskaart en voelen zich door Albert Swine bedrogen. 
Het parlement in Den Haag heeft de hand in aftrekregelingen zoals voor hypotheekrente en pensioenpremie welke ten nadele zijn van benedenmodaal en minima doch welgestelden begunstigen, in strijd zijnde met het door het volk gewilde belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving.
De Justitie houdt zich voor al deze schendingen doof. Men heeft daar een lange traditie van fascistische orientatie: zich plooien naar de machthebbers. Dat was al zo in de tijd met dominerende adel, toen regenten de dienst uitmaakten, in de koloniale periode, inlanders als tweederangs bejegenend hoewel beter wetend en beter voorgelicht. Art 1 valt immers te beschouwen als een verzwakte weergave van het bijbelse Tweede Grote Gebod; is ook voor moslims geldig wegens harmonie met de Tien Geboden uit de tijd van profeet Mozes. In de oorlogsperiode faalde de rechterlijke macht en thans heeft men er de brutaliteit om getuigenis van een politieman hoger aan te slaan dan van een andere burger, alsook hogere straffen uit te delen als handlangers van de fascistische macht benadeeld worden. Merk op dat kenmerk van het fascisme is het tegen de meerderheid in eigen wil doordrijven om eigen belangen te behartigen welke schadelijk zijn voor die meerderheid of indruisen tegen de wet. Art 1 kent zondermeer toe het recht op deelname aan beraad en besluit middels referenda waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en dagelijkse controle. Dat de meerderheid van het parlement het saboterende Haagse regime navolgt valt op te vatten als voortkomend uit fascistische orientatie. En kijk eens in de tram: daar wordt met handboeien gedreigd als men geen anderhalve euro betaald heeft, terwijl de bonzen een auto met chauffeur krijgen, gratis. Ook te Brussel schort het aan een en ander en zo ontstond een klimaat waarin allerlei lieden kans zagen om de open, eerlijke markt als bedoeld in genoemd art 60 te bederven. Op een open, eerlijke markt heeft een euro voor iedereen dezelfde waarde. Nu dit niet het geval is rijst de vraag naar de opstelling van DNB, de genomen en voorziene maatregelen ter correctie van de misstanden.
Aan De Nederlandse Bank is verzocht dit te beantwoorden zodat diens rol duidelijk naar voren komt in het verdere verloop van het onderzoek.
          
 
           

Geen opmerkingen: