dinsdag 21 april 2015

rondschrijving

 
 
Achtergrond info
                                          De Justitie in Nederland heeft een negatieve reputatie van zich plooien naar de machthebbers. Zo konden regentendom, slavernij, koloniale onderdrukking met tweederangs burgers gedijen, was er falen tijdens de Tweede Wereldoorlog, verraad van de burgerrechten der papoea's, uitblijven van behandeling der desertie te Srebrenice, enz.
De bevolking klaagt dat ondanks door de EU gegarandeerde toegang tot de rechter, en dit zonder afhankelijk te zijn van een derde, aangiftes in een politiela verdwijnen. Dit is toe te rekenen aan Eradus en andere hoofden van rechtbanken als grove verwaarlozing van plicht.
De Europese Unie heeft als grondbeginsel in Verdragen -gaande voor nationale wetgeving- art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens. Dit is onverbiddelijk bindend. Het art valt te beschouwen als een verzwakte weergave van het Tweede Grote Gebod dat absolute gelding heeft en vanzelfsprekend is bij beschaving. Ondermeer kent art 1 deelname toe aan beraad en besluit, zoals zeer wel mogelijk over hoofdzaken via referenda, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Het art kent ongetwijfeld recht toe op een minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat een ander tegen je wil daar munt uit slaat; alsook recht op deelname aan het produktieproces, hetgeen herverdeling van werk en banen impliceert. Art 1 wordt te Den Haag volop geschonden, evenals trouwens het principe van art 60 van het Verdrag van Parijs uit de jaren vijftig dat een open, eerlijke markt wil garanderen waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Beperkende voorwaarden zijn uitdrukkelijk niet toegestaan. Met name te noemen is schending via aftrek hypotheekrente en pensioenpremie: overheveling van honderden miljarden euros uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden die zulke begunstiging niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Verantwoordelijk voor deze misstand, te registreren in het hoofdstuk corruptie, zijn regering en parlement, benadelend benedenmodaal en minima.
Het saboteren van deelname aan beraad en besluit valt te rekenen als behorend bij fascistische orientatie, uit zijn op onevenredig grote macht voor eigen categorie teneinde anderen op verschillende manieren te plukken en te vernederen. De betrokkenen plegen jegens goedgelovig volk dat slecht onderwijs genoot bedrog met hun zogenaamde koning, een harlekijn en geen werkelijk leidend staatshoofd. De man in kwestie is als schender van art 1 der universele Verklaring en idem art 1 der NL Grondwet eveneens aan te merken als behorend tot de fascistische stroming, verachtelijk voor poen en vleierij de eigen verantwoordelijkheid jegens deze art overboord gooiend. Dergelijke misselijke figuren met hun handlangers en meelopers brengen de kern van onze beschaving grote schade toe en zijn te bestraffen.
De Justitie die erin meegaat is toe aan grondige opschoning teneinde in Nederland werkelijke democratie met gelijkwaardigheid te bereiken. Idem betreffend tegenliggende dominees die de piramidale maatschappij verkiezen boven Uittocht. De rechters zijn verantwoordelijk te houden voor het scheppen van gelegenheid tot genoemd bedrog, besteling, minachting van medeburgers. In dit klimaat ontstaan verder kwalijke zaken.
Men reflectere over het huidige kabinet, dat volgens peilingen door het volk niet gewild wordt en bij normale democratische respectering van art 1 -daaraan gemeten dus- oogt als bestaand dank zij een soort staatsgreep, in lijn met genoemde orientatie en in strijd met art 1.
 
           

Geen opmerkingen: