vrijdag 3 april 2015

concept didu

              Ernstig tekort aan lucht in Rusland
 
De afgelopen dagen rond 1 april zijn er gigantische transporten lucht naar Rusland gegaan om de leemte daar in de noodzakelijke voorziening op te vullen. Alleen al via Nederland werden miljoenen tonnen doorgesluist; u zult dat wel gemerkt hebben als u fietst.
Poetin liet weten zijn raketten op scherp te zullen zetten indien de Navo tegenwind veroorzaakt. "Het russische volk heeft recht op lucht", zo verklaarde hij. Mensenrechtenorganisaties evenwel werpen hem voor de voet dat hij verantwoordelijk is voor de in het land momenteel verstikkende atmosfeer. Daar zou oude vriend Frankrijk wel wat aan willen doen met een geurtje, maar de prijs, hè.
Rusland blijkt ter zake op het Westen aan gewezen want uit China valt slechts kolenrook te betrekken. In Engeland is men wel blij de behoorlijk koude lucht kwijt te raken; het scheelt reisjes naar het Zuiden, maar de grieken klagen over de kille sfeer in Berlijn, ook gelegen in de doorvoerzone.
Te Rotterdam heerst ontevredenheid wegens het niet verdienen aan het transport. Pechtold van D66 echter ziet kans om meer banen te scheppen middels heffing op het vervoer via ons land en bijbehorend stuk Noordzee. VVD-ers zijn het over het algemeen hier mee eens daar het henzelf niets kost. Zijn partij is zeer positief over meer werk voor gewone mensen, hoewel dat dank zij de techniek natuurlijk niet nodig is en men juist zou kunnen genieten van meer vrije tijd zonder welvaart te hoeven inleveren. Vandaar het pleiten voor meer geld voor het onderwijs om dit te verduidelijken. 
 
           

Geen opmerkingen: