zondag 3 mei 2015

pagina 222: "chiromancy"


redacties Folia, Propria Cures, Spui 25,

             toverij troef op Science Park
 
Licht zoekt de optisch kortste weg; een foton passeert een massa met zo groot mogelijke stappen (oscillaties met lage frequentie bij grote golflengte) en daarvan zo weinig mogelijk. Iedereen in de natuurkunde is het erover eens dat nabij massa de lengtemaat kleiner wordt en derhalve de afstand groter. Vandaar dat licht in een paraboolbaantje om massa heen gaat. Nabij massa kleinere lengtemaat betekent compactere atomen en daardoor hogere frequentie van de straling die aangeslagen electronen emiteren, ofwel snellere seconde omdat tijd niet opgevat mag worden als iets abstracts maar te relateren is aan het verloop van fysische processen; en daaraan ook gemeten wordt, bijv. aan de frequentie van straling. Dicht bij massa zou er meer tijd nodig zijn om de grotere afstand met daar kleinere passen af te leggen. Op het horloge van het foton, verder weg van de gepasseerde massa, verstrijkt de minste tijd, kunnen er minder seconden geteld worden, gaat de boel langzamer. Derhalve is de algemene relativiteitstheorie fout argumenteert Vasily Yanchilin in zijn boek The Quantum Theory of Gravitation (2003): het principe van least action wordt daarin geweld aangedaan.
Tijd moet je meten aan fysische processen en die nabij massa sneller verlopend is in overeenstemming met het tempo van de processen rond de uiterst geconcentreerde Big Bang. Overigens kwam deze niet voort uit een punt, want dat is een wiskundig begrip. Een punt bestaat in de natuurkunde niet omdat het geen afmetingen heeft. U hoeft niet bang te zijn voor Aanstormende Zich Verenigende Zwarte Gaten, want die bestaan niet; het zijn gewoon grote massa's.
Licht behelst energie en dat heeft een massa equivalent. Licht wordt afgebogen naar massa toe en naar de rand van het heelal gaande vertraagd. Constante lichtsnelheid in vacuum is een werkhypothese van honderd jaar geleden voordat de kwantum mechanica bestond. Echt vacuum komt niet voor want overal is er straling, al merk je dat niet tenzij je oog het opvangt. Newton wist dat potentiele energie kan veranderen in bewegingsenergie, maar niet dat dan ook de interne energie volgens E = m .c kwadraat verandert. Deze laatste valt niet op in het dagelijks leven maar speelde wel een grote rol bij de waarnemingen in 1919. Alleen besefte men toen nog niet waar het om ging en werd er de verkeerde conclusie getrokken dat die algemene relativiteitstheorie wel juist moest zijn. Tussen haakjes blijft de speciale relativiteitstheorie geldig mits zo verstaan dat voor alle bewegende waarnemers de lichtsnelheid hetzelfde is op een bepaalde tijd en een bepaalde plek. Immers wordt licht bij de uitdijing van het heelal vertraagd en daalt c aan de rand ervan tot nul. Daar heerst Chaos zegt Yanchilin, alles raakt in een volkomen kwantummechanische toestand met onbepaalde snelheid en richting. Zijn hypothese is dat massa de Heisenberg onzekerheid reduceert die dan aan de rand van het universum honderd procent wordt. Zo komt hij tot een kwalitatieve verklaring van de zwaartekracht als een puur kwantummechanisch verschijnsel: In de helft van een deeltje het dichtst bij een externe massa is die Heisenberg onzekerheid kleiner dan in de verste helft en bijgevolg resulteert er een netto overschot van heen en weer springende laten we zeggen ieten van de verste naar de dichtstbijzijnde helft. Zo verplaatst het deeltje zich in de richting van die externe massa.
Het boek bevat nog veel meer argumenten tegen de algemene relativiteitstheorie; bijv. wordt roodverschuiving van zonlicht daarin toegeschreven aan tragere seconde op de zon èn het overwinnen van haar zwaartekracht terwijl niet de som van beide gemeten wordt. Ook blijkt het equivalentieprincipe ondeugdelijk als je beseft dat een electrische lading in een zwaartekrachtsveld geen straling uitzendt maar zulks wel bij versnelling in een non-inertiaalstelsel. Voor filosofen het volgende logica twistpunt: Als ver van massa (een interval van) één seconde verstrijkt dan bij die massa slechts een gedeelte ofwel raakt de tijd er vertraagd en moeten we zwarte gaten accepteren, aldus de oude theorie. Yanchilin: een tijdsinterval omvat een duur van fysische processen en als het interval kleiner wordt, de processen sneller verlopen.........  In de astronomie wordt veel gebruik gemaakt van intervallen die deels op een speciale manier gedefinieerd worden en de russische onderzoeker geeft een betere formule met afleiding uit de golftheorie. Zie het boek of deze site met even zoeken. Conclusie is dat zwarte gaten, inflatie, de cosmologische constante en vooral negatieve energie fantasie blijken te zijn, slechts bestaan dank zij toverij. Geen enkele natuurkundige wet laat die toe en ook versnelde uitdijing van het heelal blijkt onzin als men de gidssterren supernovae Ia corrigeert naar hogere lichtsnelheid in een vroeger compacter heelal.
Yanchilin's didactisch en qua logica uitmuntend boek werd op de Universiteit van Amsterdam verbannen naar een afgelegen magazijn, waar de studenten moeilijk bij kunnen en zo onwetend, dom blijven. Dit om een eigen theorietje van weinig of beter geen waarde (het lost niets op) te promoten en daarvoor van vrienden een miljoen euro Spinoza premie te ontvangen.
Het is in andere faculteiten dikwijls ook niet goed gesteld: de faculteit met politiek blijkt in gebreke om goed te analyseren, met name wat art 1 der universele Verklaring van de mens inhoudt; de sociologen slapen terwijl ze in het geweer moeten komen tegen het scheppen van onnodige flutbanen in plaats van herverdeling van werk en inkomen; de wijsgeren verzuimen om Yanchilin's logica te vergelijken met die op het Science Park, hoewel hierop geattendeerd. De theologen blijken roomser dan de paus en die van de letterkunde laten foute roomse vertaling in de Bijbel toe zonder enig protest, laten ook de moedertaal degraderen tot een dialect ondergeschikt aan het engels op de universiteiten. Economen zijn het met elkaar oneens en er worden electrische bussen in China gekocht voor Schiermonnikoog, zodat sociale premies en loonbelasting niet in eigen Schatkist vloeien. Kortom de UvA is een faal-universiteit. Natuurlijk hoef ik in mijn eentje geen verdere nauwkeuriger opsomming te geven. Jammer dat PC grotendeels met "onderbuik" gevuld wordt, Folia streeft naar glitter en Spui 25 vooral gevestigde autoriteit volgt. Wikipedia NL boycot het werk van Vasily Yanchilin gelijk in de duistere Middeleeuwen onwelgevallige boeken op de brandstapel gingen. In Utrecht bedacht men renormalisatie voor tekortkomingen in de algemene relativiteitstheorie en als die overboord moet blijft er van het eigen werk..........
                                   

 
het fascistisch bewind    en

                                                   aangeboden bijdrage
redactie NRC,

                             Humain par la sagesse
                             de Dieu le Créateur
                             nous cherchons en noblesse
                             la liberté d'tout coeur
                             Le droit pour chaque tête
                             s'appelle égalité;
                             sur Terre se rend une fête
                             plein de fraternité
 
                                                Edel en hoog geboren
                                                als mens naar Godes beeld
                                                zoek ik rechtens behoren
                                                de vrijheid onverheeld
                                                Om 's HEEREN aardse gaven
                                                te proeven met verstand
                                                bied ik mijn broeder haven,
                                                deel oogst in dit rijk land
 

De Justitie in Nederland heeft een negatieve reputatie van zich plooien naar de machthebbers. Zo konden regentendom, slavernij, koloniale onderdrukking van tweederangs burgers gedijen, was er falen tijdens de Tweede Wereldoorlog, verraad van de burgerrechten der papoea's, uitblijven van behandeling der desertie te Srebrenice, enz.
De bevolking klaagt dat ondanks door de EU gegarandeerde toegang tot de rechter, en dit zonder afhankelijk te zijn van een derde, aangiftes in een politielade verdwijnen. Dit is toe te rekenen aan Eradus en andere hoofden van rechtbanken als grove verwaarlozing van plicht.
De Europese Unie heeft als grondbeginsel in Verdragen -gaande voor nationale wetgeving- art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens. Dit is onverbiddelijk bindend. Het art valt te beschouwen als een verzwakte weergave van het Tweede Grote Gebod dat absolute gelding heeft en vanzelfsprekend is bij echte beschaving. Ondermeer kent art 1 deelname toe aan beraad en besluit, zoals zeer wel mogelijk over hoofdzaken via referenda, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Het art kent ongetwijfeld recht toe op een minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat een ander tegen je wil daar munt uit slaat; alsook recht op deelname aan het produktieproces, hetgeen herverdeling van werk en banen impliceert. Maar dit art wordt te Den Haag volop geschonden, evenals trouwens het principe van art 60 van het Verdrag van Parijs uit de jaren vijftig dat een open, eerlijke markt wil garanderen waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Beperkende voorwaarden zijn uitdrukkelijk niet toegestaan. Met name te noemen is schending via aftrek hypotheekrente en pensioenpremie: overheveling van honderden miljarden euros uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden die zulke begunstiging niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. In het klein rekenen evil managers van de NS verschillende prijzen aan naast elkaar gezeten passagiers voor precies dezelfde vervoersprestatie. Aan het loket kost een dagkaart ruim vijftig euro; hopen mensen weten niet dat je met een omweg langs Blokker voor vijftien euro kunt reizen en buitenlanders noemen de grootgrutter met bonusaanbiedingen Albert Swine als zij buiten de winkel gekomen op de kassabon kijken; ze wisten niets van een bonuskaart tonen. Verantwoordelijk voor de misstanden bij de aftrekregelingen zijn regering en parlement, benadelend benedenmodaal en minima.
Het saboteren van deelname aan beraad en besluit valt te rekenen als behorend bij fascistische orientatie, uit zijn op onevenredig grote macht voor eigen categorie teneinde anderen op verschillende manieren te plukken en te vernederen. Want juist zulke participatie is hèt kenmerk van een samenleving van vrije mensen. De bobo-mispunten plegen jegens goedgelovig volk dat slecht onderwijs genoot bedrog met hun zogenaamde koning, een harlekijn en geen werkelijk leidend staatshoofd. De man in kwestie is als schender van art 1 der universele Verklaring en idem art 1 der NL Grondwet eveneens aan te merken als behorend tot de fascistische stroming, verachtelijk voor poen en vleierij de eigen verantwoordelijkheid jegens deze art overboord gooiend. Dergelijke misselijke figuren met hun handlangers en meelopers brengen de kern van onze beschaving grote schade toe. De Justitie die erin meegaat is toe aan grondige opschoning teneinde in Nederland werkelijke democratie met gelijkwaardigheid te bereiken. Weg ook met dominees en pastoors die de piramidale maatschappij verkiezen boven Uittocht en kwezelversjes uit de nieuwe liedbundel laten zingen. Nota bene zit de kerk vol oranje-fascisten die de jeugd bederven met hun goddeloze opstelling: Wie art 1 niet naleeft veracht automatisch ook dat Tweede Grote Gebod. De Messias bracht het goede nieuws dat onze status verhoogd wordt van knechten, die loon willen, tot kinderen, die bij pa aan tafel zitten. Maar opgevoed moeten worden en daartoe is kennelijk het doormaken van lief en leed nodig om geen automaten of zombies te worden. Bij knechten is er hoger en lager; niet bij kinderen! De Nieuwe Bijbelvertaling is ondertussen ketters: "in de boezem des Vaders" werd vervangen door "die God is". Joden en moslims leren dat God Eén is en vergeeft om niet. Christus is de enige die van geboorte af aan de nieuwe status kreeg, zo kun je lezen in het eerste hoofdstuk van het Johannes-evangelie. Hij maakte vervolgens het hele menselijke traject door, mede voor anders ongelovige Thomassen. De letterenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam had betere vertaling moeten leveren en de sociologen zijn te vervangen omdat verzuimd werd het volk voldoende voor te lichten over een rechtvaardige maatschappij. Of koesteren zij zich ook graag bij een elite, die onevenredig veel macht en geld begeert? Ook rechters zijn verantwoordelijk te houden voor het scheppen van gelegenheid tot bedrog, besteling, minachting van medeburgers. In dit klimaat ontstaan verder kwalijke zaken.
Men reflectere over het huidige kabinet, dat volgens peilingen door het volk niet gewild wordt en bij normale democratische respectering van art 1 -daaraan gemeten dus- oogt als bestaand dank zij een soort staatsgreep, in lijn met genoemde foute orientatie en in strijd met art 1.
.......en
Het beste is om  na een acht jaar uit de Schatkist betaald te hebben gekregen de beurt aan een ander te doen toekomen. Dat geldt voor presidenten, kamerleden, ambtenaren, professoren, enz. Rouleren dus om ieder kansen te bieden tot ontplooiing en zodoende samen maximale welvaart te bereiken. Dank zij de technische vooruitgang hoeft er minder werk verzet te worden. Dan is het dom om flutbanen bij te maken en verstandig om herverdeling van banen en werk te regelen. Dat gaat bovendien corruptie tegen, terwijl bij voldoend inkomen de beschamende bio-industrie gemakkelijker kwijt te raken valt. Doe samen met de kleine buurlanden en je zult conducteur kunnen worden op een trein door de mooie Ardennen, in een zweedse fabriek werken of in dat land een hoge positie bekleden, enz. Samen sta je internationaal sterker en kun je meer doen voor de wereld. Vrije mensen laten zich horen; dat is trouwens hun plicht als er misstanden zijn. Bijvoorbeeld moet je naar voren brengen dat er een veertig procent van het aankoopbedrag als sociale premies en loonbelasting in vreemde schatkisten verdwijnt als je treinen in het buitenland koopt. Was het schrander van de provincie Friesland om voor Schiermonnikoog electrische bussen uit China te halen? Protesteert de Rekenkamer tegen het spekken van amerikaanse aandeelhouders en het werkloos houden van eigen ingenieurs door de JSF te kopen? Washington wil niet het betere toestel de Raptor leveren, maar zoiets maken lijkt mogelijk met de zweden en belgen, want een aantal jaren vertraging speelt geen rol wegens de geplande levensduur. Oh, dan zouden snoepreisjes naar Amerika niet meer beschikbaar zijn voor de generaals. Nu wordt driekwart van de defensiebegroting aan hun salaris en dat van huurlingen besteed, terwijl te verwachten is dat deze lieden eigen lijf en goed belangrijker zullen achten dan het "vaderland". Die JSF helpt niet tegen tien vrachtschepen met honderduizend man uit een zwaar overbevolkt land dat 's nachts de Benelux overrompelt en gijzelt. Daarom hoort iedere jongere militaire vorming te ontvangen om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en de huidige falende generaals zijn te missen als kiespijn. Wie nooit in dienst geweest is komt in aanmerking om na je vijfenzestigste rolstoelen te duwen en incontinenten te helpen.
De theorie analiseert dat handelaartjes dominant zijn in ons land, personen die niet de produktie vergroten doch mee-eten en dit zodanig dat zij zichzelf maximaal verrijken terwijl de arbeider en de consument tekort komen beschouwd naar eerlijke verdeling. Brede steun leveren aan fascistisch bewind past hier prima bij. En als je ook nog de kerk mee hebt....... Vraagt u zich wel eens af waarom de regimes in onze voormalige kolonieen het zo slecht doen? Na honderden jaren slecht voorbeeld! Na Darwin valt het waarschijnlijke oogmerk van Boven om geestelijke evolutie te stimuleren redelijk te begrijpen. Reken dus niet op verwennerij maar zet ogen en oren op scherp om de handen goed te sturen.

 
           

Geen opmerkingen: