woensdag 5 juni 2019

onbekwame rechters ontslaan

         foeterend
                                                Wat blundert in De Telegraaf Leon de Winter met zijn stelling dat de grondwet van de EU bestaat uit honderd onleesbare bladzijden. Uit de Oudheid hebben we het Tweede Grote Gebod: respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf en dat is precies wat de echte "grondwet" van de Europese Unie ook verwoordt, namelijk in de preambule met art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens als grondslag voor alle verdragen. Daarom zijn velen meer europeaan dan nederlander want te Den Haag wil men van art 1 niet weten en saboteren kabinet, parlement en Justitie dat kenmerk van beschaving. Een staatshoofd heeft als taak de Wet, dit art 1 te handhaven, maar W Amsberg blijkt ons te bedriegen en Wiertz moet de laan uitgestuurd worden, net als die van Gerechtshof en Hoge Raad. De wet stelt bestraffing op de gepleegde ongein. Zelfs meneer K. van Groen Links roept hoera op de derde dinsdag van september en verraadt daarmee de linkse achterban, die slechts de republiek kan willen om art 1 tot zijn recht te laten komen.
De kerk en de kabouter-gelovigen -de atheïsten die menen dat alles vanzelf kwam- delen over de grenzen heen veel meer waarden dan de lieden binnen een nationale staat. De eigen taal maakt mensen voor elkaar verstaanbaar maar daar hoeft niets geheimzinnigs of van sacrale aard bij te zitten, temeer daar er goede vertalingen zijn. Typerend voor de hollandse kapitalistische navolging is ondertussen dat de "geleerden"  zich willen afzonderen van hun nederlandse bakermat en steenkoolengels gaan praten. Laat de beide amsterdamse universiteiten zich maar aansluiten bij de Brexit; passen gebruiken ze toch al omdat ze niet willen dat iedereen toegang tot de wetenschap heeft.
Op verscheiden universiteiten lijkt men nog nooit van art 1 gehoord hebben; immers komen vandaar geen voorstellen om de rechtstoestand te verbeteren in ons land waar de Justitie niet vies is van oneerlijke practijken als hieronder vermeld. De NRC schrijft wel over mankementen bij Justitie, maar het hoge woord wil er niet uit: namelijk dat de nederlandse rechters corrupt zijn als dat hen van pas komt. Zij voegen zich naar de Achterkamertjes, naar de Macht die hen fijne baan en hoog inkomen verschaft. Als onafhankelijke rechterlijke macht gedragen zij zich niet behalve wanneer er voor hen niets op het spel staat, hetgeen in de meeste zaken wel het geval is. De Achterkamertjes kiezen de facto de volksvertegenwoordigers uit en zetten die op de lijsten. Een districtenstelsel met honorering van verliezende stemmen door samengevoegde optelling is beter voor het volk, maar bovenal moet het grondbeginsel van ware beschaving en genoemd in de preambule der Verdragen van de Europese Unie -dus volstrekt geldig ook in ons land- gerespecteerd worden. Rechters, regering onder loopjongen Rutte Kistkalf en Rutte Plofkip en parlement saboteren evenwel art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens. Dit artikel tekent toch gelijkwaardigheid en geeft automatisch recht op deelname aan beraad en besluit zoals prima mogelijk via bindende referenda.
De hollandse rechter laat serieuze aangiften van rechtzoekenden verdwijnen in prullemanden op politiebureaus; helpt wereldwijd arme mensen bestelen door belastingontwijking op de Zuid-As toe te staan; profiteert in  eigen land van het gemene pensioenfondsensysteem, dat in strijd met het door het volk gewilde belasting betalen naar draagkracht -rond het jaar van inkomstenverwerving; anders verwatert de boel- een geniepige methode vormt om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar welgestelden met overmatige hebzucht; laat het Verdrag van Parijs schenden, hetwelk een open, eerlijke markt wil garanderen waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden, kom daar eens om in de trein!; weigert de ezel, het varken en de kip sabbath, vrij rondstruinen in een natuurlijke omgeving, laat het kalf bij zijn moeder weghalen. Het Tweede Grote Gebod: respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf is al duizend jaar in den lande bekend maar de rechter draait al eeuwenlang zijn hoofd weg en dito bij de Tien Geboden welke niet de Mammon voorang geven. Zo krijg je een achterlijk land en is er hulp van buiten nodig, misschien ook uit de Wetstraat te Brussel om deze kwaadstichters naar Spitsbergen te krijgen voor het rapen van steenklompen ter versterking van onze dijken. Waarna zij niet hoeven te verhongeren omdat er werk is in de kassen.

Geen opmerkingen: