woensdag 11 september 2019

Richter kiezen

Pink,
              Gemeten aan goede wet deugen Rutte en Feteris niet.
Een minister-president heeft als taak eerlijke ordening in de maatschappij te verwerkelijken en dat is niet het gedogen of in feite zelfs bevorderen van miljardairs naast "armoezaaiers". Weliswaar zal een ideale samenleving illusie zijn omdat de Schepper op onze planeet kennelijk evolutie bepaald heeft. Ook geestelijk om door schade en schande wijzer te worden, tot "zonen en dochters Gods" te geraken in plaats van de automaat of zombie uit te hangen.
De president van de Hoge Raad maakt er een knoeiboel van. Als eerst verantwoordelijke had hij onverkort strikt de Europese Verdragen moeten toepassen. Die gaan immers boven nationale regelgeving. In de preambule van de EU verdragen wordt art 1 der universele Verklaring over mensenrechten als bindend erkend, maar neen: dat past niet in het straatje van aan Den Haag horige rechters. Totaal onbegrip aangaande het Verdrag van Parijs heerst achter de Groene Tafel. De toegang tot de rechtbank zit vol door kwaadaardige lieden opgeworpen belemmerende drempels en nota bene zijn de meeste rechters nagenoeg zodanig onbekwaam dat zij advocaten ruimte geven om te bedisselen dat wie centjes heeft zijn gelijk gemakkelijker vermag te krijgen. Het dringt maar niet door dat toevoeging van onpartijdige juristen aan de rechtbank voordeliger is dan de advocatuur schatrijk maken.
Die Rutte valt te beschouwen als een soort loopjongen voor behartiging van de belangen van het financieel bovenste segment der bevolking. Daar is men gebaat bij veel en dan goedkope ondergeschikten. Tot ver in het buitenland waar hongerloontjes betaald worden om op de geÌmporteerde spullen flinke winst te maken en te groeien, groeien naar tweede villa, groter jacht, meer nullen op de bank alsof dat vermijdt achtergebleven straks de neus niet te kunnen sluiten voor de stank van het rottende lichaam in de kist.
Wanneer in een groep een taart verdeeld wordt gaat dat redelijk eerlijk toe, want ieder heeft er zicht op. Bij de media speelt subjectieve waardering een grote rol en krijgt men de kans om een rattenknoop te maken. Als er niet waakzaam opgelet wordt zijn er altijd wel personen die scheef gaan verdelen en argumenten klaar hebben om zichzelf te bevoordelen met mooie woorden van verontschuldiging. Zo werken de Achterkamertjes en bedriegen zij het volk achter een aangeklede pop die in de verste verte geen staatshoofd is bekwaam om de wet te handhaven en achterbaks daartoe ook niet genegen is.
Fier en alert dient de bevolking daarom een richter te kiezen, een kundig hoofd van de Hoge Raad. Hier wordt bevolking genoemd en niet het volk omdat dus de belangen van de mensen zeer uiteenlopen. Het kiezen is noodzakelijk om de stem van de meerderheid te doen gelden, een meerderheid die geen Rutte-politiek van bovenmate welgesteld en straatarm wil, doch de praktische uitwerking van dat art 1 en meer nog van het Tweede Grote Gebod, ongeacht waar dat vandaan komt, begeert voor harmonieuzer samen leven. Wie van en voor de bio-industrie zijn kunnen dat niet.
       

Geen opmerkingen: