donderdag 26 september 2019

de republiek plannen

         van monarchistische oligarchie naar democratische republiek

Besef je dat NL geen rechtsstaat is maar een ellebogenmaatschappij dan ben je uit hoofde van goed burgerschap verplicht te reageren. Dat geldt voor iedereen, maar men vindt vele excuses. Een belangrijke daarbij maar nooit uitgesproken is behoud van overmatige macht. Zo zit een lijk van de SGP al tientallen jaren hoogst onchristelijk in het parlement alsof er niemand anders beschikbaar en genegen is om zelfs beter te vertegenwoordigen. Laat de man eens voeten gaan wassen of werken in de akelige loodsen van de Internetbedrijven voor een schamel loontje. Dat niet met zoveel euro's verhoogd gaat worden als meneer in het vooruitzicht heeft. Vertegenwoordiging heeft beperking, want de individuele vrijheid moet gerespecteerd worden en weshalve er referenda zijn om zich uit te spreken. Dat is mooi vastgelegd in de wet, om preciezer te zijn in de preambule van de Verdragen der Europese Unie, welke gaan voor nationale regelgeving. Te Den Haag, op de universiteiten , in de media wordt volop de leugen gedebiteerd dat het hier bij ons een rechtsstaat is. Men weet wel beter doch beperkt voor het gemak het begrip rechtsstaat tot theoretische onafhankelijkheid van de rechterlijke macht als onderdeel van een trias politica. Er bestaat helemaal geen trias politica in dit land want het parlement levert de facto de ministers en deskundigen buiten de politieke partijen worden overgeslagen. Het gedoogbeleid illustreert dat de rechters zich gedragen als knechten maar dit natuurlijk niet zo zeggen en in die kringen gaat het minder om rechtsuitoefening dan om het verdelen van baantjes. Feteris, Van der Meer, die van de de toon aangevende Rechtbank Amsterdam deugen niet omdat zij onbekwaam zijn de rechtbank volop aan de praat te krijgen en afstoten naar partijdige advocaten. Die veel centjes wensen te ontvangen. En regel dat even. Hoge werkdruk komt voort uit ongeschiktheid.
Alleen in de republiek kan de gelijkwaardigheid der burgers ten volle tot zijn recht komen. Merk op dat overgang van Nederland naar een republiek daarom niet onderwerp van een referendum kan zijn. Immers mag gelijkwaardigheid niet aangetast worden -niet voor een paar schoenen (Amos) of wat dan ook; het spreekt vanzelf dat een samenleving heel goed kan draaien met die staatsvorm. Ofschoon er tussen haakjes altijd lieden zijn die dat saboteren ten eigen voordele en praatjes klaar hebben om dit te ontkennen. Wij moeten dus besluiten om de republiek als staatsvorm in te voeren en wel ogenblikkelijk. Het is denkbaar dat wie daar niet aan meewerkt het staatsburgerschap verliest. Vanzelfsprekend moeten dan correcties volgen jegens degenen die profiteerden van de ongelijkwaardigheid en dit kan hoofdzakelijk financieel met terugwerkende kracht. Essentieel in een goede republiek is dat de ontplooiïngskansen ongeveer gelijk gehouden worden en daartoe is roulatie in topbanen verplicht te stellen. Nederland kan met dit alles voorop lopen en gunstige invloed uitoefenen in de werel
 
Amos (8:4-7)
had het over een hantering van een vervalste weegschaal en dat is precies ook het geval waar beweerd wordt dat iedereen met eenzelfde percentage inkomensvergroting er evenveel op vooruit gaat. De goedkeurende parlementariers met 1,6 % extra laten de kloof met de minima, ook 1,6 % erbij, vergroten. Bij D66 pleiten ze er zelfs voor om dubbele nationaliteit te geven aan goed gesettelde nederlanders in Engeland, hetgeen neerkomt op van twee walletjes kunnen eten. De Messias merkte op (Lucas 16, Bavo-kathedraal) dat de mensen uiterst bekwaam en handig zijn om naar zich toe te trekken. Daarbij past heel goed het publiek afhouden van wat zij moeten overdenken door op prime time van de radio onbenullig voetbal voor te schotelen. In de vaderlandse en internationale geschiedenis ontbreekt het aan voldoende vergelijkingen aangaande goed en kwaad en daarom moet op de openbare school de Bijbel weer gelezen worden. Dat wel met kanttekeningen zoals jegens de half heidense Paulus met zijn bloedverhalen. God vergeeft om niet en wil Nieuw Verbond met de mensen (Nieuw Testament); in de Oudheid had je geen handtekeningen maar bekrachtiging met offers en zo (lekker eten).
De bovenklasse vormt een minderheid van de bevolking maar is wel behept met streven naar baas zijn over anderen en daarbij succesvol als parlementarier, directeur, professor. Dit gaat gepaard met hunkering naar hoog inkomen en kabinet Rutte gaat de middeninkomens extra verhogen omdat anders er een tekort dreigt aan tweedehands auto's voor beneden-modaal. In de Achterkamertjes te Den Haag worden de kandidaten voor de "volksvertegenwoordiging" geselecteerd en zij krijgen allemaal zo ongeveer een ton na verkiezing. Dan worden minima en jongeren niet echt vertegenwoordigd en raken hun belangen ondergeschoven. Dat is niet erg voor kinderen van rijke lui, want die delen later ook in de betere baantjes en vandaar de horigheid bij de jeugdafdelingen van de politieke partijen.
Het meest suf van de onderklasse lijken wel de groningers met hun rijkdom aan aardgas dat afgeroomd wordt onder meer naar welgestelde oliesheiks met aandelen Shell. Ze zeuren over reparatie van aardbevingsschade terwijl ze als autonoom landsdeel het aardgasgeld zouden kunnen besteden aan prachtige huizen en nieuwe dorpen. Iedereen laten profiteren van het aardgas kwam neer op het spotgoedkoop verwarmen van alle kamers in villadorp Pekela.
Lees op onderstaande site over een Richter die weer voor eerlijke verhoudingen kan zorgen. Maar er is geen bekende persoon die daartoe bekwaam is of lijkt. Jongeren die vakken vullen bij Albert Heyn of met bakfietsen in de weer zijn voor luie goedgesitueerde burgers zouden kunnen staken om de winst van de grootgrutter -de kleine kruidenier pompte terug in eigen streek- niet te laten afromen naar glunderende aandeelhouders maar op hun spaarrekening te zetten. Dat betekent dan wel collectivisatie van de distributie. Is daar veel op tegen? Het zijn niet de profiterende aandeelhouders die de zaak runnen maar opgeleide managers; helaas op de vingers te tikken wegens hun bevordering van de bio-industrie en daarom kun je met de huidige niet tafelen.
Tussen hopen goede bedoelingen scharrelen altijd lieden door met het vizier uitsluitend gericht op het eigen belang. Miljardair wordt je per saldo door oneerlijk ruilen. Daarom is het de wet die in het gareel moet brengen en te Brussel hebben wij in de preambule der Verdragen van de Europese Unie art 1 van de Verklaring van de rechten van de mens, welke niet anders valt te interpreteren dan toekennend deelname aan beraad en besluit als gelijkwaardigen; dus referenda over hoofdzaken waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Die vertegenwoordigers kunnen het best tevoorschijn komen uit districten, niet geselecteerd door Achterkamertjes. Het laat zich raden wat een volk in een werkelijk democratische republiek gaat doorvoeren: roulatie na een tien jaar uit de Schatkist gevangen te hebben om macht en inkomen te spreiden. Geldig niet alleen voor presidenten maar ook voor ministers, ambtenaren, professoren en zelfs voor de politie. Want de laatste is thans knecht van de heren en we moeten terug naar handhaving van orde door het volk. Waartoe jongeren een prettige militaire vorming behoeven om hoofd en handen goed te leren gebruiken; ondertussen ook sociale cohesie bevorderend. Het volk moet ook opgewekt worden om overmatige opeenhoping van geld en ander bezit te corrigeren, want dat bracht heel wat ellende mee. Vanzelfsprekend krijgen de dieren in zo'n samenleving weer een gerespecteerde plaats en het land kan zich buiten eigen grenzen inzetten voor verbeteringen. Wellicht is het daaarvoor gunstig om een grote federatie met kleine buurlanden aan te gaan. Dat schept ook individueel meer mogelijkheden tot ontplooiïng.
Maar op de universiteiten, in de media, te Den Haag domineert het verlangen, de zucht naar carrière maken (medemensen voorbij streven en baas over hen worden) overeenkomstig de kapitalistische principes. De Vrije Universiteit te Amsterdam is het christelijke met opkomen voor de kleine luyden kwijt -in feite werd stiekum de onderwijsinstelling ontstolen aan de achterban van eenvoudigen. Nieuwe staatsinrichting en maatschappelijke ordening ventileren in de krant is welhaast onmogelijk. De redacteuren van de bestaande bladen hebben goed inkomen en schromen niet om dat nog te vergroten door via het vigerend pensioenfondsensysteem de smerige practijk van overheveling uit de zakken van laagbetaalden naar wie al genoeg hebben te continueren. Radio en Internet zijn relatief goedkoop en toegankelijk zodat voorlichting en discussie vooral hier aandacht kunnen krijgen.

Geen opmerkingen: