maandag 11 november 2019

anti St Maarten


               welgestelden pakken meeste subsidie
 Vroeger kregen rijke mensen die het vliegen konden betalen op de luchthaven vrijstelling van belasting voor luxe goederen. Dat werd nooit vereffend maar wel veranderde de begunstigde partij naar de daar zittende winkeliers. Zulks in strijd met het Verdrag van Parijs dat een open, eerlijke markt garandeert waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden; de aanbodkant niet uitgezonderd. Beperkende voorwaarden zijn verboden, hetgeen past bij een normale beschaafde samenleving. Zo ook deugt de bonuskaart niet en buitenlanders die het ding niet hadden, er niet van wisten, spreken van Albert Swine. In de trein rekenen evil NS managers verschillende prijzen aan naast elkaar gezeten passagiers. Op gronden die niets te maken hebben met de totstandkoming van het vervoersaanbod. Bij de markten controlerende Autoriteit is men blijkbaar dom en kent of snapt men het Verdrag niet. Op de weg wordt het forenzenverkeer met z'n files gesubsidieerd via belastingaftrek en reiskostenvergoeding. Daar kun je flink aan overhouden, anders dan per trein. En voor een euro-dubbeltje rijdt de "auto van de zaak" 's zondags een kilometer in Amsterdam, zodat je geen acht gulden voor een tramritje kwijt bent. Of een dertig voor vier personen. Arme mensen gaan minder vaak met het openbaar vervoer en hebben niet zoveel aan voordeeluren.
Bovenmodaal profiteert vooral van de aftrek pensioenpremie, welke in strijd is met het belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving; anders verwatert de boel. Dit is aan te merken als verkapte subsidie voor welgestelden. Het huidige pensioenfondsensysteem is een geniepige, door weinig-geletterden niet begrepen, methode om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Er is niets tegen zelf sparen; doe dat niet op kosten van vermeende minderen. De goed betaalde dames en heren van de media praten er niet over om zelf te blijven genieten van het onrechtmatig voordeel. De minima zijn in Den Haag niet vertegenwoordigd want alle parlementariers vangen plm een ton en als de SP-lieden daar wat van afdragen blijven ze toch boven-modaal met het heerlijke vooruitzicht straks ook meer te ontvangen dan wie zij zouden moeten vertegenwoordigen. Bij afschaffing van dit foute gebeuren met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog. Dan kunnen oude mensen zelf meer regelen, zijn ze niet afhankelijk van vervolgens overbodige ambtenaren, en hebben geld voor beloning van familie en buren. Dat scheelt op de rijksbegroting aanzienlijk in zorgkosten. De tandarts stuurt gelijke rekeningen naar rijk en arm die zijn inkomstenbelasting moeten ophoesten. Geweldig vindt de grootste, de spraakmakende partij in het kabinet. Dat moeten we vooral niet veranderen want zo verhuist de belastingdruk richting minderdraagkrachtigen.
Zoals in het Bijbelse evangelie opgemerkt wordt aangaande de onrechtvaardige rentmeester zijn de mensen zeer bekwaam in het naar zich toe trekken. Dat komt veel voor met het bezorgen van lucratieve baantjes aan politieke vrienden. Wel in strijd met de Grondwet die open, eerlijke sollicitatie voorschrijft. In zulke corrupte bevoordeling met vaak ook leuke reisjes valt "subsidiering" te ontwaren. Dat past dan goed in de monarchistische oligarchie welke NL kenmerkt in plaats van republikeinse democratie met roulering ter spreiding van macht en inkomen. Op de universiteiten liegen de docenten dat we een rechtsstaat hebben, dat is met eerlijke verdelingen. De schoolmeesters bederven de jeugd ermee, houden de jongeren onwetend en ....eisen daarvoor hogere beloning. Zo kan Rutte & Kliek doorgaan in het achterlijke land, gesteund door kennelijk boosaardige rechters die wel weten van de Wet doch die minachten. Zie de preambule der Verdragen van de Europese Unie, waarvan wij burgers zijn.

Geen opmerkingen: