donderdag 7 november 2019

gekozen burgemeester

               Waar blijft de Rode Jeugd?
                                                       Is niet op het Malieveld te vinden. Daar trachten middengroepen hun  financiële positie verder te versterken. De minima komen er niet en worden ook niet op het Binnenhof werkelijk vertegenwoordigd. Zijn het apparatjiks met te behouden positie en redelijk inkomen geworden die leiders van de linkse partijen? Want echt socialisme is bij hen ver te zoeken: Met name accepteren zij kennelijk dat er grote verschillen bestaan in ontplooiïngsmogelijkheden tussen jongeren met en zonder rijke pa. Dat is puur rechts navolgen als je er niet tegenin gaat. Je kunt wel hoger onderwijs volgen op de universiteiten om meer te weten te komen doch daar wordt geleerd dat NL een rechtsstaat is met non-discriminatie en zulks is puur bedrog onder verantwoordelijkheid van de rectoren. Die derhalve de laan uitgestuurd moeten worden. Zijn er eigenlijk wel bekwame eerlijke vervangers of moet het buitenland te hulp schieten?  
                           
Het bestuur van nederlandse gemeenschappen zoals gemeente, provincie en Rijk deugt niet want het wijkt af van de Wet. Wet is art 1 der Verklaring van de rechten van de mens en erkend in de preambule der Verdragen van de Europese Unie waarvan wij burgers zijn. Zou het bestuur ondeugdelijk zijn dan ware verbetering te zoeken in vervanging van onbekwame bobo's maar het zit fundamenteel fout. Art 1 tekent gelijkwaardigheid en geeft als zodanig recht op deelname aan beraad en besluit, doeltreffend uitvoerbaar via referenda over hoofdzaken waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Maar dat willen de zittende bazen juist niet aangezien zij de monarchistische oligarchie wensen te handhaven. De hollandse maatschappij is piramidaal en niet democratisch republikeins waar spreiding van macht en inkomen bevorderd wordt; bijv. langer dan een tien jaar uit onze Schatkist vangen plaats maakt voor roulatie: de beurt aan een ander en aldus betere ontplooiing van de samenleving.
Half Nederland tilt de andere, onderste helft via de aftrek pensioenpremie, welke in strijd is met het belasting betalen naar draagkracht. Rond het jaar van inkomstenverwering want anders verwatert de boel. Er vindt afgedwongen overdracht plaats uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden die het niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Er is niets tegen sparen voor de oude dag maar doe dat niet op andermans kosten en tot diens nadeel. Bij afschaffing van het huidige pensioenstelsel met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog. Dat scheelt heel wat subsidies en ambtenaren. Ook ondernemers zullen blij zijn niet met eisen van hoge rente op door de pensioenfondsen uitgeleend geld geconfronteerd te worden. Het management van pensioenfondsen kost een paar miljard per jaar en daar doet men in feite niets anders dan de inkomensverhoudingen schever maken!
Zulk geniepig materialisme domineert en beneden-modaal is daar evenmin vrij van, zij het vaak op andere wijze. De bonzen in Den Haag selecteren kandidaten voor het parlement en stellen hen een ton aan inkomen in het vooruitzicht. Zo raken de  minima niet vertegenwoordigd en tot deze categorie behoort ook het merendeel van de jeugd. Het volk krijgt, zelfs van de Evangelische Omroep, voetbal voorgeschoteld op prime time en blijft grotendeels onwetend; mede dank zij de media waar men bovenmodale salariering ontvangt en navenant spreekt en schrijft. Je kunt vele jaren op school en universiteit gezeten hebben zonder de werkelijkheid te herkennen. Want de realiteit is dat wij mensen evolutie moeten doormaken richting art 1 en ons daartoe hebben in te spannen. Dit art valt te beschouwen als een verzwakte weergave van het Tweede Grote Gebod -respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf. Al duizend jaar in den lande bekend! Maar feodalen, kolonialen, slavenhouders en in de oorlog stillen keken de andere kant op. Thans is er nieuwe uitbuiting gaande via Internetbedrijven: Terwijl de kleine kruidenier terugpompte in de eigen streek romen deze en ook grootgrutters af naar verre welgestelde aandeelhouders. Delfzijl hoeft helemaal niet trots te zijn op de grootste Albert Heyn van de provincie. Welke buitenlanders niets afwetend van een bonuskaart buiten de winkel op de kassabon kijkend Albert Zwijn noemen. In ginds aardbevingsgebied roomt de Shell af naar aandelen bezittende arabische sheiks. In villadorp Pekela worden alle kamers van de kasten van huizen verwarmd met spotgoedkoop aardgas zodat er geen geld overblijft voor compleet nieuwe mooie aardschokkenbestendige dorpen. Dit is allemaal volgens loopjongen Rutte goede gang van zaken en bijval verschaft zelfs Groen Links.
Nu zou Amsterdam echte hoofdstad moeten zijn met op de toppen de beide universiteiten wegwijs makend. Doch neen, het is daar carrière najagen, medemensen voorbijstreven en baas over hen worden. Vandaar het voorstel om een nieuwe rood-christelijke universiteit te stichten op de (lege) hoek van wad en Eems aangezien de Vrije Universiteit ontstolen is aan de christelijke achterban van deels kleine luyden en welke categorie er ook uitgenodigd moet worden uit Westpapoea, Tibet, Oigoerie in plaats van amerikanen die op eigen topuniversiteiten geen toegang kregen. Gewoon met goed onderwijs in het hoog ontwikkelde nederlands want in de wetenschap moet je de nuances van je moedertaal gebruiken om maximaal bezig te zijn en de wet gebiedt dit zeer terecht. Tussen haakjes wordt het land iets "groter" met daar zo'n universiteit en bij het daartoe te bouwen stadje, liefst onder nieuwe architectuur op en in windkerende heuvels past ook een verplaatst vliegveld Eelde. Het zal gesubsidieerde files naar Amsterdam schelen. Rijkostenvergoedingen en dergelijke sporen mensen aan om maar met de auto te gaan en ver weg te wonen.
Die nieuwe universiteit moet een leemte vullen met taak een niet-kapitalistische wereld te ontwerpen omdat de economie thans beheerst wordt door lieden die niet handelen overeenkomstig art 1. Miljardair wordt je de facto alleen door te hoge prijzen te rekenen en omdat er niet levenslang geparasiteerd mag worden is er afroming nodig richting Schatkist of collectieve bedrijven zoals voor distributie. Behalve wat tussentijds door eigen inspanning verkregen wordt. Vanzelfsprekend zal in die nieuwe wereld allerlei andere herverdeling nodig zijn en niet in de laatste plaats ten bate van dier en plant. Het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya zijn aan staten te onttrekken om gelijk Antarctica puur domein van wilde flora en fauna te worden. Het kalf zal niet ontroofd worden aan de moeder. Men ziet het al aankomen: er is verplichte DNA registratie noodzakelijk om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking.
Dat hoort van onderop te komen, van de bevolking van dorp, stad, gemeente. De mensen moeten geen geparachuteerde burgemeester uit kringen van hogerop accepteren -die in ruil de vrienden hogerop mazzelt en zelf pro expansie want carrière belovend is. Dan is er een leider of stel leiders te kiezen door de plaatselijke bevolking met plicht tot behartiging van belangen waar deze nodig en het meest nodig zijn. In concreto het grote gebouw op de Dam gebruiken voor allerhande "gasten" tot en met zwervers die een vriendelijke maaltijd behoeven in plaats van een kop soep aan een kar in de kou. Dit is voor een buitenstaander een redelijk criterium tot beoordeling van de toestand.
Ook is de politie als knechten van de Haagse heersers weg te sturen om orde te laten handhaven, net als in oude tijden, door het volk zelf. Waartoe de jeugd een soort militaire vorming als vroeger ridderzonen kregen ontvangt om hoofd en handen te leren gebruiken. Zoiets bevordert saamhorigheid, vermindert criminaliteit, maar het tast de positie van de bovenliggers uitermate sterk aan. De oude generatie zit hier ver vandaan in steeds grotere, zwaardere, duurdere auto's en wil duizend kilo opgesmukt ijzer voor een dubbeltje per kilometer blijven vervoeren. Niet in de laatste plaats vanwege het strelend effect de buurman te overtreffen. Heeft zulks waarde om na te volgen door de jongeren? Als van onderop, door de plaatselijke bevolking die zichzelf ontwikkelt in besturen met inachtname van art 1 een en ander van de grond komt hoeft men niet naar het Malieveld.
                  
      

Geen opmerkingen: