dinsdag 19 november 2019

campagne

        niet overal honden!

Deze roofdieren kennen het verschil niet tussen het Beatrixpark en het Amsterdamse Bos. Voor die beesten lijkt het niet nodig om meegenomen te worden naar dat Bos om de boel te verstoren. Je ziet daar nagenoeg geen klein wild en dat is niet prettig noch leerzaam voor kinderen. Veel baasjes zijn overigens bijziende en lopen met hun honden over het pad met het oorlogsmonument.
Honden krijgen thuis vaak van de bio-industrie. Waarna ze meegenomen naar park of bos klein wild op- en verjagen. Vos en wolf houden zich koest na verzadiging. Er is overmaat aan mens en hond waardoor de gewone Natuur in het gedrang komt. Het Amsterdamse Bos en aaneengesloten gebieden elders zijn hondvrij te maken en dan kunnen we prettig met schaap, ree, konijn, patrijs enz. verkeren. Met kinderen aan de lijn en de mond gesnoerd, want zij leren thuis en op school geen goede manieren. Het Amazone-oerwoud, de Noordpoolstreken, de Himalaya, de Sahara zijn los te maken van staten om net als Antarctica  ongestoord domein voor wilde flora en fauna te worden. Tussen haakjes zou aan schooljeugd best een leerzaam verblijf in de tropen gegeven kunnen worden door een reis naar een vrijetijdsdorp op duizend meter hoogte met aangenaam klimaat, bereikbaar uit Paramaribo en van Zanderij. Groen Links heeft echter liever een overbodige autotunnel onder de Zuid-As met levensgevaarlijk zes rijstroken naast elkaar. Bij schrappen is er ook geld voor een heuvelige wal met baaien en volksbuitens tussen Almere en Hoorn met daarachter droog terrein voor groot wild.
Honden zijn dikwijls nuttig als rattenvangers, voor geleiden van blinden, speuren en waken. Vroeger ook bij de jacht. Op de Groene Kaasplaneet leven uiterst tevreden dikke muizen, lichtjaren verwijderd van het kattenzonnestelsel. Daarom vroeg Satan aan God of hij een paar van die roofdieren over mocht brengen. Dat werd niet toegestaan. Waarop de duivel grijnzend opmerkte dat er dan wel spoedig overbevolking zou ontstaan met alle ellende van dien. Bij mensen is registratie van DNA noodzakelijk om sancties te kunnen nemen tegen egoïstisch groot kindertal.
Ouders praten met hun houding een kind vaak aan dat hun hond belangrijker is dan een buurjongen, dan een ventje dat in de klas of op het sportveld niet goed mee kan komen. Die hond durft wel tegen kleinere dieren en gedraagt zich zeg fascistisch, maar dat is een term voorbehouden voor toepassing op mensen. "Eigenaren" hebben vaak een hond en als het beest aan een voorbijganger snuffelt komt er bij protest een scheldwoord. Die baasjes verpesten het bos voor ons die van vreedzame dieren houden, want deze worden weggejaagd. Al met al leidt het houden van een hond vaak tot minder goed contact met medemensen die anders zijn of denken. Dat past bij het egoïsme klevend aan miljardairs en miljonairs en de samenleving heeft nog geen initiatieven ontplooid om tot redelijke herverdeling te komen teneinde bijvoorbeeld levenslang parasiteren onmogelijk te maken. In feite is de huidige generatie niet bijster intelligent; wel wordt veel specifieke kennis opgedaan en gebruikt maar zelfs astronomen geloven aan negatieve energie, een natuurkundige onmogelijkheid gebaseerd op de foute algemene relativiteitstheorie, net als zwarte gaten. De massa meent grotendeels dat de schepping vanzelf kwam, ook zo absurd. En de chefs van Artis behagen liever kleuters met speelplaatsen dan dat zij hun taak om de dieren volop ruimte te verschaffen vervullen. Zij maken nota bene sommige vogels invalide! Als het IJselmeer overmatig groot is voor vogels en vissen, alsook weinig aantrekkelijk voor zeilers zou er een reservaat kunnen komen voor de bedreigde siberische tijger -die hier vroeger mogelijk ook rondliep- tussen Stavoren en Enkhuizen met over de heuvelige ringwal een non stop trein Randstad-Groningen/Eelde die bij een drenkplek even langzaam rijdt. Dat beest lust wel wat gansjes en zo wordt het hun eieren keren overbodig. De tijger leent zich niet voor behandeling door psychologen maar dezen moeten wel aan het werk om de negatieve aspecten te verduidelijken die het houden en bijna vermenselijken van jouw hondje meebrengen voor de samenleving. Bij moslims komt de hond niet in huis, maar krijgt wel vreten.

Geen opmerkingen: