maandag 1 juni 2020

extra voedselbank


                    30 mei
    Bij de Nederlandse Bank op het Frederiksplein komt ruimte vrij nu men voornemens is om het goud (geld) naar Italie te brengen teneinde de inkomens van de welgestelden daar op peil te houden. Zij moeten mooie nieuwe grotere auto's kunnen blijven kopen want anders stagneert de export van tweedehands naar Oost Europa. Bovendien houden zij er niet van om meer belasting te betalen en wie geeft hen ongelijk?
Ursula von Leyen, een duitse vrouw met zeven kinderen en daarom niet zo intelligent, begrijpend, maar meer egoïstisch -wereldwijd is registratie van DNA nodig om sancties tegen overbevolking te nemen- wil dat wel even regelen. De hollandse rijkelui zijn blij want die vangen rente op het door hen uitgeleende deel van de transfer. Dat vinden ze prettiger dan hun overtollige centen naar het belastingkantoor brengen. Laat de grote bedrijven maar meer belasting betalen; deze kunnen het verhalen op de consument, die je wel voor het lapje kunt houden.
Gelukkig zullen onze landgenoten onderaan op de maatschappelijke ladder niets tekort komen maar er zelfs op vooruit gaan met de nieuwe Voedselbank waar gratis eten uitgedeeld wordt. Waar vroeger ons goud was, maar dat kun je niet eten, toch?! Merkwaardig dat de vakbond wel wil staken voor een paar procent loonsverhoging maar dat de bonzen de andere kant opkijken als de italianen afromen. Zal wel komen doordat bij ons de werkgelegenheid toeneemt als in zuidelijk Europa de hand opgehouden wordt. Blijf dus lekker slapen en dromen als het geld zuidwaarts stroomt èn naar de couponknippers, waarvoor we de Achterkamertjes met loopjongen Rutte dankbaar moeten zijn.
Sla de blik eens naar het westen en verwelkom Suriname in de Benelux. Daarin blijft het land net zo onafhankelijk van Den Haag als Belgie en Luxemburg terwijl er voor de bevolkingen grote voordelen resulteren. Geen geld dus om de luxe italiaanse paarden te voederen -de rijken daar kunnen en moeten afstaan aan de armen- maar wie pinaren op ons welvaartsnivo brengen. Suriname heeft iets meer dan een half miljoen inwoners. Sticht sabbathsdorpen -schrijf prijsvragen uit voor prachtige nieuwe architektuur- voor lange vakanties in aangenaam klimaat op duizend meter hoogte; per trein bereikbaar uit Paramaribo en van Zanderij. Ook voor schooljeugd om de tropen te leren kennen; drie weken daar weegt op tegen anderhalve maand in de hollandse klas. En laat de ouders meekomen als het geld niet naar Italie, Spanje, Griekenland verdwijnt.
Dan blijft er nog zat over voor fijne nieuwe huizen in het aardgasgebied. Of beter laat een landsdeel dat autonoom regelen met terugvordering van de koloniale buit van Shell en de parasiterende kapitalisten. Daar wil Den Haag natuurlijk niet aan want de bobo's met bureau om vrienden ook aan lucratieve baantjes te helpen houden over voor bijv. aandelen Koninklijke Olie. Op tegenstem van Groen Links valt niet te rekenen als Halsema de Zuid-As koestert waar men aan belastingontwijking doet, wereldwijd arme mensen besteelt. Gefaciliteerd door de Justitie, die op verschillende punten gemeten aan wet en Verdrag als corrupt te waarderen valt al zingen de zelf profiterende rechters huichelachtig in de kerk psalm 82 berijmd. Meent Halsema te kunnen volstaan met een monumentje voor de slavernij bij de suikerwinning? Het lijkt iets voor een referendum van het soevereine nederlandse volk om te bepalen welke kant ons geld op gaat. Opiniepeilers kunnen eerst aan de slag en dan is er het Internet dat bindend referendum gemakkelijk maakt.
                 
             23 mei
                                 Wat moet het een grote uitdaging, ja zelfs een feest zijn voor een linkse econoom om een plan te maken dat geschikt is voor het uit de slop halen van de Italiaanse economie. Ginds land is berucht om superluxe en enorme staatsschuld. Terwijl onderaan de maatschappelijke ladder het moeilijk blijkt om de eindjes aan elkaar te knopen. Geen nood voor de Europese Unie want het Italiaanse volk kan op eigen kracht grondige verbetering bereiken. Maar daarover hoor en lees je nog bijna niets, niet van de media en de universiteiten met hun geleerde dames en heren komen er kennelijk ook niet uit. Een handje helpen is de boodschap en die luidt: haal bij de welgestelden weg en zorg voor prima inkomen onderaan. Met ook redelijke verdeling van nodige arbeidsinspanning en werken zolang het gaat. Begin bijvoorbeeld met verbod om een nieuwe auto aan te schaffen want de oude hoeven niet geëxporteerd te worden naar Oost-Europa. Dus geen geld voor een nog groter, nog zwaarder en nog gevaarlijker voertuig maar de centjes naar het belastingkantoor en gefabriceerde nieuwe automobielen allemaal naar het buitenland met flinke aanlokkelijke korting.
Ook in Italia geldt de preambule der Verdragen van de Europese Unie met als "grondwet" art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens. Schoolgeld terughalen als gij niet weet. Het art kent automatisch recht toe op deelname aan beraad en besluit omdat de mensen gelijkwaardig zijn (helaas is dat in Den Haag onbekend). Zulks via bindende referenda en de minderheid van rijkelui zal het meeste kwijt raken, althans boven een paar miljoen aan vermogen want daar beneden ontstaan teveel twistpunten. Dit natuurlijk gepaard met achterstallige en te verhogen belastingheffing. Zo worden de arbeiders in de rest van Europa gespaard om de inkomsten van de Italiaanse welgestelden op peil te houden en kan de aardbeiplukker een weldadig loon ontvangen. Maar de Italiaanse meerderheid heeft nauwelijks stem en zie hoe dat ook in NL het geval is. De benadeelde slapers moeten gewekt worden: Stel de Ferrari en Lamborghini beschikbaar als huurauto voor jan en alleman. Dus niet meer verkocht aan de patsers, hoewel enige slimheid geen kwaad kan en laat hen dan ontzaggelijke huur betalen voor het eerste halfjaar van de bolide. Hoe het financiële plaatje er voor de werknemers in de auto-industrie er uit zal gaan zien zoeken de Italianen zelf maar uit.
Voor de euro is het geschetste uitermate gunstig. Verlaging van de levensstandaard, inperking van het parasitisme leidt helemaal niet tot honger. Brussel moet lering trekken uit de fouten met Cyprus -waar Russische dollars landen nadat de EU al verspillend bezig was met bekostiging van lelijke autowegen op het snerteiland in plaats van een boemelspoornet- en wat Griekenland past: de mooie import-auto's naar arm Bulgarije en zelf een tijdje reizen per trein en ezel; gaten graven voor herbebossing waarvan het hout ons toekomt als afbetaling. De lui op de Zuid-As -het Babel dat wij gebouwd hebben- zijn niet blij met het bovenstaande omdat zij bezig zijn met verrijking van de kapitalisten.

Geen opmerkingen: