donderdag 22 oktober 2020

kandidaat?

                                            ongeschikt als president            

             De lijsttrekker van de VVD heeft geen goede staat van dienst, gelet op de heersende economische wanorde met slechte verdeling van wat Aarde en arbeid opleveren en het primitieve negeren van gelijke rechten der burgers. Waar is de voedselbank? Hij heeft de hondkoning aan de lijn maar is zelf loopjongen van Achterkamertjes waarin grote kapitalisten oververtegenwoordigd zijn. Tussen haakjes is het natuurlijk onzin dat hij niet kan vertellen wie die terugkeer uit Griekenland bepaalde, want elk mens draagt verantwoordelijkheid en men mag niet verzwijgen wie de touwtjes in handen heeft. Als hij geen bevel gaf had ie dat gewoon kunnen zeggen. Kortom valt uit het zwijgen iets op te maken. Als gladde prater heeft de man de media mee, maar dat helpt niet om betere politiek te voeren. Zijn staat van dienst is in te veel opzichten negatief om president van de republiek te worden. Alles gebeurt door passiviteit van zich vol vretende nederlanders hier een honderd jaar later maar het is nu wel tijd om de grote hervorming van het staatsbestel door te voeren. Dat is dan tegen het zere been van de lui in Den Haag die een ton uit onze Schatkist krijgen met voorop een al miljoenen incasserende SGP-er. Lopen ze daar nog verder achter? En hoe weinig progressief is men op de universiteiten; het gaat daar vooral om blijven zitten waar je zit en lekker flink salaris incasseren.
Er zijn nagenoeg geen suggesties in omloop om het uitzuigen van bedrijven door geldwolven tegen te gaan. Een persoon of familie zou niet meer zou mogen bezitten dan een honderd miljoen euro. Beneden dit bedrag ontstaan er te veel twisten en problemen. Wij hebben in de Europese Unie gelijke rechten ook in materiële zin en de politiek moet daarom beperkingen stellen aan schadelijke opeenhopingen en verkrijgingen van geld. Het ligt voor de hand om in geval van afroming bij te machtige eigenaars allereerst medewerkers = werknemers mee te laten delen en vervolgens ook klanten, want zonder dezen kun je niet rijk worden voor de belastingen. Dan is er ook natuurlijk de staat als representant van het volk die er staatsbedrijven op na kan houden. Dat hoeft helemaal niet verkeerd te gaan zoals vroeger in communistische dictaturen met veel vriendjespolitiek, want de managers van Albert Heyn die zich thans inspannen voor de aandeelhouders zullen ook wel bekwaam zijn om zonder couponknippers goed werk te leveren. Appie schendt tussen haakjes het Verdrag van Parijs uit de jaren vijftig. Dat beoogde een eind te maken aan dumping in de kolen- en staalsector maar moet overal geldig zijn wil de markt open en eerlijk zijn. Het komt hierop neer dat ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Beperkende bepalingen zijn niet toegestaan. Zoals de bonuskaart die buitenlanders niet hebben en buiten de winkel gekomen op de kassabon kijkend het hoofd schudden over Albert Swine. Evil managers van de NS rekenen verschillende prijzen aan naast elkaar gezeten passagiers op gronden die niets te maken hebben met de totstandkoming van het vervoersaanbod. De KLM neemt soms stellen mee voor halve prijs terwijl de alleengaande het volle pond moet betalen of thuisblijven. In een beschaafde natie is zo'n Verdrag van Parijs niet nodig. Hetwelk uiteraard ook geen burgemeesterscarrousel, eveneens in strijd met art 3 der Grondwet toelaat. Kortom zitten we in een danig primitieve economische ordening en meer salaris voor de professoren brengt denkelijk geen verbetering. Ze kunnen beter vervangen worden.                                       
Op de site jpost.com staat een kaart met waar miljardairs huizen. In Spanje zijn er enige tientallen. De regering te Madrid kan derhalve heel goed solidariteitsbijdragen vragen in eigen land in plaats van aan NL belastingbetalers. Temeer omdat we horen te streven naar gelijkere ontplooiingskansen. Ook is mogelijk dat rijke italianen in kleine Fiatjes kruipen, hoewel de Lamborghini fabriek dat niet leuk zal vinden. Merk op dat er veel geld nodig is om politieke gevangen te helpen, o.a. door hen vrij te kopen of via omkoping. Er is een bureau nodig dat registreert wie de foute rechters zijn, wie meewerken aan onrechtmatig gevangen houden, wie politiek verantwoordelijk zijn. Dit vergt een uitgebreide, een dure organisatie. De media mogen dit wel eens beter belichten, maar schrikken er wellicht voor terug om de oneerlijke rechters in eigen land naar voren te halen. Rechters die ook zware schuld op zich hebben geladen door de rechten van dieren te minachten; het is plicht om te corrigeren als de meeste hollanders menen dat de meeste dieren naar het slachthuis moeten.
Kunnen de liberalen van de VVD geen bekwamer persoon naar voren schuiven om het land te sturen op een democratische manier in plaats van de bovenmodalen hun egoïstische gang te laten gaan?
Zie op onderstaande site hoe zij als volleerde flessetrekkers geld naar zich overhevelen uit de zakken van laagbetaalden via de aftrek pensioenpremie, welke geheel in strijd is met het door het soevereine volk gewilde belasting betalen naar draagkracht. Dat rond het jaar van inkomensverwerving omdat anders de boel verwatert. 
Het is moeilijk om in dit land een kundig persoon zonder politieke zonden te vinden voor het presidentschap van de republiek. Zou dat komen door slecht onderwijs en is het waar dat daarom de salarissen daar omhoog moeten?
    

Geen opmerkingen: