donderdag 1 oktober 2020

half waar = niet waar

                   eerst de Justitie saneren    
          Als de Europese Commissie meent dat Nederland hoogt scoort op het lijstje van rechtsstaten is het wenselijk om de leden van die commissie te vervangen wegens beunhazerij. Immers is het grondbeginsel van goede wet billijkheid betrachten, maar de nederlandse rechters heulen met de welgestelden waartoe zij zelf behoren en bevoordelen dezen. Slechts als er voor hen niets op het spel staat willen zij de wet respecteren en anders leggen zij die dikwijls valselijk uit.
Met corrupte rechters kan er geen goede regering bestaan. Want die zou ogenblikkelijk zulke personen afzetten en vervangen door bekwame, eerlijke mensen.
Dat de Justitie in Nederland danig corrupt is, behalve wanneer er voor de lieden achter de groene tafel en hun klasse niets op het spel staat, kan opgemaakt worden uit:
-de dagelijkse praktijk om multinationals in de gelegenheid te stellen aan belastingontwijking te doen. Waardoor wereldwijd arme mensen de repercussies krijgen en de facto bestolen worden. Een welgestelde klasse met aandelen profiteert. Er is geen enkele wet die zulke gemeenheid toestaat; geldig is wat het volk wil overeenkomstig wederzijds respect en hulp: belasting betalen naar draagkracht. Dit geldt uiteraard ook voor de bovenmodalen, maar zij weten listig zich daaraan te onttrekken via de aftrek pensioenpremie. In plaats van een gelijkelijk verdelende AOW voor niet meer werkende ouderen wordt er geld uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld naar wie al genoeg hebben en helemaal zelf konden sparen zonder anderen te benadelen. Naar wie al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Naar een soort flessetrekkers dus, waartoe ook de nederlandse rechters behoren. Bij afschaffing van het huidige pensioenstelsel met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in onze Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden eurootjes per maand omhoog. Waarvan ook kinderen en kleinkinderen zullen profiteren. Voedselbanken, subsidieverstrekkende ambtenaren en veel geklaag zullen verdwijnen. Maar dit betekent inleveren voor bovenmodaal, waartoe alle huidige parlementsleden met hun ton aan inkomen behoren en zulks willen zij niet! Geen enkele politieke partij spreekt zich hiervoor uit want het zijn welgestelde bobo's  die daar de dienst doorgaans uitmaken. Zij kiezen voor de monarchistische piramide om daar zelf hoog gezeten te zijn.
-Men kan gevoeglijk aannemen dat de hollandse rechter toch minstens de lagere school heeft doorlopen en leerde lezen, de tekst van de preambule der Verdragen van de Europese Unie vermag te vatten. Internationale verdragen gaan vóór nationale regelgeving. In dat voorwoord wordt gelijkwaardigheid beleden; niet half, niet als het bazen zo uitkomt, onvoorwaardelijk en derhalve kan werkelijke democratie alleen tot zijn recht komen in een republiek met bindende referenda of volksvergaderingen in gemeenten. Want art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, erkend als basis voor het politieke gedrag, geeft zonder meer recht op deelname aan beraad en besluit. Tussen haakjes is de tendens in ons land vergroting van gemeenten met meer macht voor de burgemeester als knecht van "Den Haag". Kortom saboteren bij ons de rechters ongestraft het belangrijkste kenmerk van onze vrijheid, de werkelijke medezeggenschap. Met instemming van de zogenaamde volksvertegenwoordiging en het resultaat is afglijden naar een nieuw soort feodale maatschappij. Wij kunnen niet los van de Europese Unie omdat Belgie daarvan de hoofdstad heeft en een nieuwe echte grens met de zuiderburen ondenkbaar is. Wij willen niet los van zo'n EU als die in het vaandel onze gelijkwaardigheid voert. Maar kennelijk niet de juiste personen aan het roer heeft en met de onzin komt dat NL een rechtsstaat is. Onzin die ook aan studenten door hun professoren verkondigd wordt.
-In die EU bestaat het Verdrag van Parijs uit de jaren vijftig, met oorspronkelijke aanzet om een eind te maken aan dumpingpraktijken in de kolen- en staalsector. De inhoud geldt in feite voor de hele markt: ieder zal goederen en diensten kunnen verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Dat is eigenlijk een vanzelfsprekendheid in een beschaafde natie. Maar de managers van de NS rekenen voor naast elkaar gezeten passagiers dikwijls verschillende prijzen op gronden die niets te maken hebben met de totstandkoming van het vervoer. De KLM dumpt soms met halve prijzen voor stellen terwijl de alleengaande het volle pond moet betalen of thuisblijven. Ryanair laat ongevraagd andere passagiers betalen voor de brandstof verbruikt om iemand met een ticket van een tientje te vervoeren. En hoe worden de loonslaven in derdewereldlanden door de bevolking uitgebuit zonder dat de rechters er iets van zeggen. Hebben zij geen benul van eerlijke verhoudingen? Er zou toch minstens aanvullende betaling ten gunste van gindse AOW potten kunnen komen maar voorrang blijkt te hebben het subsidiëren van de welstand der bovenklasse in zuidelijk Europa. Stel je voor dat de italianen voortaan in kleine Fiatjes zouden moeten rijden en er geen afzet meer overblijft voor de Ferrari's.
-Gelijke kansen voor de jeugd behelst behartiging van voorwaarden om dit te doen slagen en daartoe behoort het afromen van miljardairs richting Schatkist of collectieve bedrijven. Bijvoorbeeld niet levenslang laten parasiteren maar reductie van eigen kapitaal binnen een twintig jaar tot ten hoogste een honderd miljoen, behalve wat door eigen arbeid in die tijd vermeerderd wordt. Daar beneden wordt het erg moeilijk om twist te vermijden. Thans zit er meer kapitaal bij de managers van de pensioenfondsen dan de grote ondernemingen waard zijn en wat zij doen is het verzorgen van scheve verdelingen. Hinderend bovendien kleine bedrijven met het vragen van hoge vergoedingen voor uitgeleend kapitaal. Gelijke kansen is ook het thema van art 3 der Grondwet, maar dit artikel bestaat helemaal niet in de hoofden van de Haagse politici. Hoeveel heeft die langzittende SGP-er al kunnen opstrijken? Roulatie na zeg een tien jaar vermindert opeenhoping van macht en bevordert verwerkelijking van betere plannen. Behalve voor presidenten dient dit te gelden voor ministers, kamerleden, ambtenaren en zelfs professoren. Die kunnen daarna een boek schrijven als ze zinnige dingen te vertellen hebben, want daar is een groot gebrek aan. En voor boa's moet maximaal nul jaren tellen, want het is al erg genoeg dat de politie als knechten van de heersende klasse zoveel macht heeft. Normaal in een goede samenleving is dat de jeugd opgeleid wordt om hoofd en handen te leren gebruiken, inbegrepen met een soort militaire vorming gelijk ridderzonen kregen om orde te helpen bewaren. De situatie is thans zo dat criminaliteit vooral voorkomt in achtergestelde groeperingen. Men praat evenwel liever over Zwarte Piet dan voorstellen te doen om de salarissen van de volksvertegenwoordigers te verlagen met het oog op betere representativiteit, betere behartigingen.
-Het staat om de haverklap in de krant dat wij in verscheiden opzichten gelijkenis hebben met de dierenwereld. Toch laten de rechters smerige discriminatie van het dier toe en verscheidene van hen eten zelfs van de bio-industrie. Net als honden, die thuis daarvan krijgen om vervolgens in bos en park klein wild op te jagen en te verjagen, zodat kinderen daar in een steriele omgeving komen te verkeren. Deze figuren zijn doof voor wat de Partij voor de Dieren te berde brengt. Dat die partij bestaat is tot hun schande. De wereld gaat erop vooruit als het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya net als Antarctica los gemaakt worden van staten om ongestoord domein voor wilde flora en  fauna te zijn. Bij ons is het IJsselmeer overmatig groot voor vogels en vissen en zou er plek gemaakt kunnen worden voor de bedreigde siberische tijger, welk beest hier vroeger mogelijk ook rondliep. Opvang van een paar miljoen egyptenaren daar -die zijn dichtbevolkt gebied gewend in hun Nijldelta- bezorgt de bouwwereld veel werk, maar in tuinen van de welgestelden is er ook nog volop ruimte om vluchtelingen aan goed onderdak te helpen. De familie kan dan later overkomen. Het vermindert geklaag over omvolking in volksbuurten. Rechters horen ervoor te zorgen dat houders van twee paspoorten er eentje inleveren zodat dezen niet van twee walletjes kunnen eten terwijl anderen met minder genoegen moeten nemen. Zij kunnen er voorts op wijzen dat in ruil voor verblijf van bijna een miljoen marokkanen in de Benelux ons Rijk te vergroten ware met een tienduizend vierkante kilometer woestijngrond tegenover de Canarische Eilanden om er een prachtige metropool onder nederlandse wetgeving te bouwen (anders wil er niemand naar toe). Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie nieuwe steden gebouwd worden waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Dit behoort tot het hoofdstuk billijke regelingen en goede wet stelt billijkheid voorop. Niet foute belastingverdragen, niet ontduiking van de plicht tot belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving, niet de andere kant opkijken als art 3 geschonden wordt door egoïstische strevers, enz. De nederlandse rechters voldoen niet aan de te stellen eisen van bekwaamheid en eerlijkheid, blijken wet en Verdrag opzij te schuiven als dat in hun kraam of in dat van hun bovenmodale vriendjes te pas komt. Wegens zulk opzettelijk verzaken zijn zij strafbaar, wegens de door hen aangerichte schade zijn zij strafbaar. Na hun afzetting zullen nieuwe mensen de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht volgens het bovengenoemde moeten effectueren.

Geen opmerkingen: