woensdag 30 maart 2022

het kind hoort bij zijn moeder

                              De wet stelt strafbaar met zes maanden gevangenis wie meewerken aan afspraken of onderhandelingen om een kind langdurig door een ander dan de moeder te laten verzorgen. Dit is terecht en vanzelfsprekend gezien het belang van het kind om bij zijn ouders op te groeien. Het is redelijk gemakkelijk om van een "loslopend" kind de vader en/of moeder op te sporen. Die en ook de staat in het vaderland van het kind hebben plicht tot verzorging. Een kind loopt soms van huis weg maar overschrijdt uit zichzelf geen grenzen. Daar heeft het geen benul van. Maar soms wordt een kind als vluchteling naar een rijk land gestuurd in de hoop op later kunnen volgen van de familie. 
De ChristenUnie wil de ama's, alleenstaande minderjarige asielzoekers, in Nederland opvang bieden in plaats van de ouders op te sporen. Volgens de goede wet is zulks laakbaar. Het dan benodigde geld valt bovendien effectiever te besteden aan meer kinderen in hun eigen of een buurland. Dit geldt doorgaans ook voor volwassen vluchtelingen en migranten, zoals in aan Afghanistan grenzend gebied en thans in zeer arm Moldavië. Daar kan met nederlands geld veel bereikt worden. In plaats van bij ons Oekraïense kinderen onderwijs te geven -die zo leerachterstand oplopen vanwege de taalbarrière- ware het Lilianefonds te steunen, dat met weinig geld per gehandicapt kind grote resultaten bereikt. Doch vanwege te gering budget nog lang niet overal waar dat nodig blijkt.
Het heeft de schijn dat de CU meedoet met het zich deugdzaam tonen door 50.000 personen uit de Oekraïne op te vangen, hoewel die beter af zijn in rustige streken van het eigen land. Daar zullen zij echter moeten betalen voor logies en voedsel, zodat een gratis verblijf in het Westen aantrekkelijk is. Een verstandig mens gebruikt de Mammon liever om politieke gevangenen vrij te kopen; desnoods met omkoping. Kwaadaardige regimes bekommeren zich weinig om dissidenten in het buitenland maar thuis deinzen ze niet terug voor opsluiting en marteling. Per dag sterven er in het land met 45 miljoen inwoners een duizend mensen door natuurlijke oorzaken en per vierkante kilometer in dat grote land is er momenteel een halve russische soldaat. Zodat de nederlandse regering toch zou moeten speuren hoe ginds humanitaire bijstand te verlenen in plaats van zich in Den Haag op de borst te slaan als deugdzaam. Valt de conclusie te trekken dat de ministersploeg onbekwaam is, bezig met beunhazen? Het was weer eens baantjescarrousel in de nederlandse oligarchie, waar de Europese Grondwet door kabinet, parlement en rechters geminacht en verworpen wordt. Want bevestigt de preambule der Verdragen niet onze gelijkwaardigheid met automatisch recht op deelname aan beraad en besluit, zoals prima mogelijk via bindende referenda? Echte democratie behelst soevereiniteit van het volk en op 16 maart bleek dat de meerderheid geen Rutte & Co wil. 
Hoe onchristelijk is het dat de partijbonzen van de CU toch de heersende regenten steunen die in de maatschappelijke piramide neerkijken op het lagere volk en aan dat volk het essentiële van vrijheid, die zeggenschap afpakken. Uit zelfzucht echte democratie torpederen en nieuwe verkiezingen voor actuele democratie beletten! De bazen willen weldoeners heten, maar het Evangelie stelt dienen voorop en dat vergt een zekere wijsheid tot verantwoord handelen, welke kennelijk ook bij de ChristenUnie ontbreekt. 
Uiterst meegaand met de hebzuchtigen zijn de CU bobo's waar zij de ezel geen sabbat gunnen, i.e. weigeren elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte te bieden om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. En ook nog het kalf bij de moeder weghalen! Nota bene het misdrijf, begaan door nertsfokkers, belonen met miljoenen aan uitkoopsommen. Zij lezen in de Bijbel dat Adam aan de dieren namen gaf van runderlapje, gehaktbal en plofkip uit de Oekraïne.

Geen opmerkingen: