woensdag 16 maart 2022

Oorwurm


 
Pietje Oorwurm is zijn naam en hij woont bij H. Karels. 
Dat is een grote stevige blonde jongen die op de hockeyclub zit. 
Met zijn vriendjes hakt hij er lustig op los, bal of geen bal -tenminste als de scheidsrechter niet kijkt. Dat is een prima oefening voor later als Hans -zo heet hij- een belangrijke positie zal hebben. Stilletjes geniet Pietje als Hans zo bezig is. Zelf zou hij ook graag zo tekeergaan, maar als je klein bent is dat wel moeilijk. Dus prikt hij Hans af en toe eens flink in het oor, maar deze hollandse jongen kan daar wel tegen. Hoewel hij zonder erbij na te denken toch naar zijn oor grijpt en er heftig aan wriemelt als Pietje toegeslagen heeft. De oorwurm echter verstopt zich dan snel en dat kan heel goed in die grote oren van Hans. Eén-nul voor mij denkt hij ondertussen en vindt zich een knappe oorwurm. Eigenlijk zou hij daarom Pieter moeten heten, vindt ie. Dat staat ook veel deftiger en past beter bij de kringen waarin Hans verkeert. Omdat Pieter wel eens op reis gaat en dan helemaal bovenop de kruin van Hans belandt is het beste misschien om Pieter van Oor tot Kruin genoemd te worden bij officiële gelegenheden zoals daar zijn: 
Als het clublied gezongen wordt bij de aanvang van de hockeywedstrijd en iedereen strak in het gelid staat. Ook Pieter die daarna met een flinke beet Hans zal aanmoedigen zich niet als een doetje te gedragen op het veld met benen en stokken. 
Ha, daar gaat de bal bijna doormidden bij een geweldige klap van Hans. Pieter gilt van opwinding en boort razendsnel een gat in het oorlelletje van Hans om daar de ongetwijfeld te krijgen medaille in op te hangen. Maar dat doet zeer, nietwaar? en Hans laat van schrik en pijn de hockeystick los. Oh, nou zwaait er wat van de coach! Pieter moet rekening houden met een ferme draai om de oren voor Hansje, of is die daar nou te groot voor? Het zekere voor het onzekere nemen is raadzaam en Pietje vlucht in de krullen van Hans.
Ai, daar zit een spin! En niet zo'n kleine. Die heeft Hans zeker opgepikt bij het ravotten met zijn maatjes vóór de wedstrijd begon. Dat doen ze om zich op te laden voor straks als de tegenpartij verschijnt en aan de beurt is. Maar dan menens natuurlijk. Ze rollebollen soms door de kleedkamer en Johanna -zo heet deze spin- zag haar web vernield en zichzelf in de haardos van Hans belanden. Daar zitten ze nu Pieter en Johanna. Hoe gaat het verder?
Dat lees je misschien morgen als er tenminste mensen zijn die dit verhaaltje af kunnen maken.

Geen opmerkingen: