dinsdag 13 september 2022

wat verstaat de UvA onder echte democratie?

redactie Spui blaadje,
                                           Zijn de Fransen slimmer dan de Britten? Die brachten hun royal family naar het schavot. Wat gaan de Schotten doen: de republiek uitroepen met strikte handhaving van art 1 der Verklaring van de rechten van de mens?
De alumni van de UvA mogen wel eens in het geweer komen omdat de bazen van de universiteit dat art niet respecteren blijkens een artikel in het alumni-blad. Te Amsterdam heerst een sfeer van pakken wat je kunt en dat verbreidt zich landelijk. We hebben een parlement van veelverdieners die het presteren om zich verder te verrijken met belastingontduiking: Zij betalen niet naar draagkracht maar hebben aftrek pensioenpremie uitgevonden, een schaamteloze manier van flessetrekkers toch om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. En die is groot; de pure "onderdaan" die het van alleen AOW moet hebben houdt soms niet over om de kinderen van de Voedselbank weg te houden. Bij correctie met terugwerkende kracht vloeien er miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden eurootjes per maand omhoog. 
Maar Groen Rechts in Amsterdam spant zich liever in voor subsidies en toeslagen; aalmoezen van rechtse signatuur want echt links wil gewoon voldoende loon. 
Dan komt er iemand naar de UvA die de schending van art 1 eventjes illustreert, zodat, zodat....
Zodat er psychologische hulp nodig is voor de dwaalgasten die daar les geven. De psychiater met hardere hand moet ingeschakeld worden.
                          

Geen opmerkingen: