vrijdag 17 februari 2023

betere minister van oorlog nodig

                                              In mei 1940 faalde het duitse leger door te geringe militaire inzet bij de Afsluitdijk, rond Den Haag, kreeg Rotterdam niet in handen en er was nog de Waterlinie voor de vesting Holland. Welke mogelijk een geallieerde basis zou worden vlak bij de duitse grens. Toen greep Berlijn naar terreur en bombardeerde de burgers in Rotterdam, een oorlogsmisdaad. Waarvan er mogelijk nog overlevenden zijn. Er was een conflict tussen grote mogendheden en de sterke fransen zouden wellicht de duitsers binnen een paar maanden terugdrijven. Dan laat je niet ook Utrecht verwoesten. 
Anders dan bij de oprichting van de NAVO is er thans geen dreiging van een russische invasie en als de Minister voor Defensie geld wil uitgeven om in het buitenland nu zware wapens te kopen moet zij daarvan weerhouden worden wegens klaarblijkelijke domheid. Immers veroudert zulk materieel en beter is het om alle jeugd militaire vorming te geven om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. Dat is ook prima om te helpen bij de dagelijkse orde. Het tegenwoordige huurlingen leger is samen met de officieren weg te sturen omdat je niet veel van hen kunt verlangen en ze ter gelegener tijd naar huis willen. Dan is het ook onzin om zich te laten inlijven bij het duitse leger. Meer voor de hand ligt de defensie helemaal samen met Vlaanderen te organiseren, terwijl Frankrijk en wij Wallonië helpen. Dit opent perspectief op een neutraal noordelijk blok, samen met Scandinavië, dat opslag biedt voor kernwapens in de moeilijk toegankelijke noorse fjorden voor het geval een meteoriet onze kant op komt en voor wie die middelen voor terreur willen afstaan. 
Vermoedelijk was het misrekening om de nederlandse vliegtuigenfabriek op te heffen, want nu verdwijnt het geld van de loonbelasting en sociale premies in buitenlandse schatkisten. Dat geschetste noordelijke blok is groot genoeg om zelf het meeste te ontwikkelen van wat er voor defensie nodig is. Brussel, op de rand van een kleiner NAVO gebied kan hoofdkwartier blijven van het bondgenootschap, maar de amerikanen hebben het daar natuurlijk altijd voor het zeggen en zij zijn tuk op inzet van zware verwoestende wapens.
Vanuit Den Haag ook moet er meer druk komen om de wapens in de Oekraïne neer te leggen, want waar gaat het nou eigenlijk helemaal om: een vrij klein gebiedje waar ook veel russen wonen en de wereld heeft genoeg soldaten om er een vredesmacht heen te sturen tot aan de dag waarop men kan kiezen waar bij te willen horen. En of ze plofkip willen blijven eten. Bij de komende statenverkiezingen kan de Partij voor de Dieren benadrukken voor de dieren te kiezen, tegen de machtshongerige mensen en wat de beesten ginds behoeven is stoppen met schieten.

Geen opmerkingen: