dinsdag 21 februari 2023

kiezen in en voor verlichte dictatuur?

                                                           In het boek van een vijftal professoren "Kern van het Europees recht", uitgave juni 2021, wordt helaas de werkelijke kern van de Europese Unie over het hoofd gezien. Die is verwoord in de preambule der Verdragen met het belijden van een ieders gelijkwaardigheid en daar het Verdrag staat boven nationale regelgeving is er onvoorwaardelijke plicht tot handhaving daarvan. Het is niet de rechter "die beslist", maar deze heeft als onpartijdige vakman de wet uit te leggen, terwijl hoger dan wet geldt billijkheid. Daarom wordt er zonder wet ook berecht, zoals na oorlog.
"So what has the Union ever done for us?" beantwoorden die vijf met afwezigheid van oorlog, interne markt, samenwerking. Geen analyse dat gelijkwaardigheid slechts mogelijk is in een republiek: Een op programma gekozen staatshoofd zoekt bekwame ministers en houdt bindende referenda, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Dit geheel conform normale beschaving. In Den Haag pakt men het onrechtmatig anders aan met een tegen art 3 der Grondwet bedreven baantjescarrousel, met art 1 schendende discriminatie door "adel geld "uit Onze Schatkist te geven, met verhinderen van toegang tot de rechter door afhankelijkheid van een derde te bepalen, een advocaat verplicht te stellen. Zo'n figuur is doorgaans primair uit op centen en dat heeft geleid tot een gaande moeizame procedure zonder zo'n dure meneer tot afzetting van een kongsi van kwaad stichtende rechters, die de hand houden boven het Gemeentebestuur van Amsterdam dat veroordeeld werd door de Raad van State. In komende geschiedenisboeken zal de huidige hollandse situatie omschreven kunnen worden als een piramidale maatschappij, bewust gehandhaafd door de veelverdieners in het parlement. Met rechtspraak die daarop is afgestemd in plaats van op die prachtige preambule, onze werkelijke grondwet. 
Ondertussen vertellen de hoogleraren bedriegelijk aan hun studenten, aan de jeugd dat het hier een rechtsstaat is. En van harte wordt door velen het bindend referendum beschouwd als niet passend, want dat brengt ongetwijfeld spreiding van macht en geld teweeg, hetgeen niet in het belang is van de vooraanstaande spraakmakende gemeente. Provincies krijgen uit Den Haag een chef van de welgestelde minderheid. Het is oude regentenpolitiek in ons land zonder echte ontplooiingsmogelijkheden voor de vrije burger en zelfs de vakbond schikt zich in deze ordening. De ook goed betaalde vakbondsbonzen willen hogere lonen voor hun achterban maar reppen niet over de 1500 miljard in de pensioenfondsen, welk genoegt om de grote bedrijven over te nemen en de staatsschuld te delgen. Dat pensioenfondsensysteem zorgt middels de aftrek pensioenpremie voor begunstiging van bovenmodaal, hetgeen prettig is voor bazen en bonzen.  
De nederlandse provincies zijn in onze tijd te klein om voldoende regionale macht te ontplooien. Zo gebeurde het dat Shell en Den Haag zonder tegenweer van de groninger Staten en de plaatselijke universiteit zorgden voor verdeling van de aardgasbaten; resulterend in Bijstand voor de ondermodalen te Slochteren. Beter lijkt het om een viertal autonome landsdelen te creëren, die samen met de zuiderburen en Scandinavië een sterk progressief blok gaan vormen. Wellicht ook los van een dan kleinere NAVO om in de moeilijk toegankelijke noorse fjorden nukes aan planeet Aarde te onttrekken. Merk op dat Surinamers niets hebben aan een monument in Nederland en dat ginds land gebaat zal zijn met een sociaaleconomische Unie met zeg de Benelux. Want in perifere streken is het moeilijk om welvaartsstijgingen als in de grote stad bij te houden. Daarom moeten overheden zorgen voor een compenserende geldstroom. Op de universiteiten valt uit te werken hoe ontbrekende modellen voor een betere samenleving er uit kunnen zien. Een nieuwe frisse universiteit bij de Eemsmond, met daarheen verplaatst vliegveld Eelde, kan voortouw nemen. Ook op andere gebieden zoals in de astronomie waar men gelooft aan zwarte gaten, terwijl al in 2003 Vasily Yanchilin aantoonde dat dit hersenspinsels zijn. De filosofen blijken vet gesalarieerd achterover te leunen en accepteren al suffend negatieve energie. En hoe nodig is het om het onderwijs in de rechtswetenschap te verbeteren! Maar nu al vallen middels de Statenverkiezingen de kwade geesten uit Den Haag te verjagen. Onrechtmatig uit de Schatkist halen, het discrimineren door vrije mens weg te houden van eerlijke rechtspraak, van deelname aan beraad en besluit, kortom ons in horige positie te brengen, kan leiden tot gevangenisstraf voor de betrokkenen. Of korter met dwangarbeid van keien rapen op Spitsbergen ter versterking van onze dijken. 

Geen opmerkingen: