dinsdag 7 februari 2023

.............Groen Links samen met verraders?

                                          De PvdA heeft een kader dat tevreden is met de eigen middenpositie in de piramidale maatschappij en komt daarom niet gelijk socialisten betaamt op voor emancipatie van ondermodaal tot volwaardige burgers, dus met stemrecht in het bindend referendum in een republiek zonder standsverschillen. De kopstukken van deze partij waren ook van het midden, eerst zonder oog voor de gelijkwaardigheid der indonesiërs, vervolgens met iemand die een misdadiger liet lopen om de monarchie te redden en met een figuur die niet snapte dat eigen vliegtuigindustrie veel geld aan sociale premies en loonbelasting in de Schatkist brengt zodat netto het buitenland helemaal niet goedkoper is. De vakbondsbonzen sluiten zich daarbij aan en verwaarlozen de mogelijkheid om met het enorme kapitaal der pensioenfondsen de zeggenschap en hoger loon voor de werknemers te vergaren. Nota bene zorgt het huidige pensioenfondsensysteem voor extra scheve verdeling middels de aftrek pensioenpremie. Hierdoor moeten wie niet rijk zijn de Schatkist bijvullen. Kortom is die PvdA niet te vertrouwen gelijk nog zoveel mensen aan de onderkant van de samenleving doen, hopend op die emancipatie. 
Vormt Groen Links een alternatief? Herstel: Is Groen Midden aantrekkelijk voor echte linksen? Die hebben de macht in Amsterdam maar dat stadspaleis op de Dam houden ze ontoegankelijk voor gewone mensen. Zij hoeven ook geen warme wachtkamer bij de tram voor het Centraal Station want voor een paar dubbeltjes rij je met je dienst- of zakenauto door de hele stad en heb je geen last van de hoge tarieven van het openbaar vervoer. Voorheen koste nabij de Kalfjeslaan een kop koffie een gulden en daarna een euro. Thans is de prijs flink naar boven bijgesteld en kilometers rondom is er nergens een oase voor dunne portemonnees. Behalve gratis op zondagmorgen bij de roomsen van de Augustinuskerk als je eerst naar de mis gaat en iets op het collecteschaaltje legt. Een koffiehuis met fraai terras daar straks misschien?
Beide PvdA en Groen Links schoten tekort in het bewerken van de ChristenUnie om toch die onzalige voedselbanken kwijt te raken door uit het kabinet te stappen. De SP staat bekend om een soort dictatuur van de leiding en heeft ook geen behoorlijk en duidelijk programma. Daarom is het nuttig om op school en universiteit te onderwijzen wat de Verdragen der Europese Unie behelzen en samengevat is in de preambule, het voorwoord: Wij zijn allen gelijkwaardig en in de praktijk dit realiseren en handhaven is onze plicht. Internationale Verdragen gaan vóór nationale regelgeving maar Justitie, kabinet en Tweede Kamer saboteren het teneinde de maatschappelijk piramide in stand te houden waarin zij hoge en goed beloonde posities hebben; vaak ook met een baantjescarrousel erbij. Die gelijkwaardigheid is alleen mogelijk in een republiek en voor de hand ligt dat het volk een president kiest op een programma; die vervolgens bekwame ministers zoekt en bindende referenda uitschrijft, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Iedereen mag en moet meedenken -dat is het recht van de vrije op deelname aan beraad en besluit- en beloon die inspanning met honderd euro bij de stembus. Dat zal de opkomst ter linkerzijde bevorderen. Ondertussen geldt dat wie anderen met een onrechtmatige daden schaadt daarvoor schadevergoeding moet doen toekomen en dat is een prima handvat voor economische hervormingen met ook bestraffing zoals de wet voorschrijft. Toe te passen waar de Shell de aardgasbaten mocht verdelen en de lui in Slochteren Bijstand kregen. En met enige tijd keien rapen op Spitsbergen ter versterking van onze dijken voor rechters die niet willen weten van wat die preambule ons garandeert. Dan ben je er nog niet, want algemeen is er het streven om snel rijk te worden en daartoe de prijzen te verhogen. Waardoor er nu veel sociale buitensluiting voorkomt van mensen, niet vooraanstaand en met weinig stem. Het christelijke van een ander bejegenen als gelijkwaardige wil er maar niet in bij de meeste mensen, niet in het verleden en niet nu. Betere opvoeding en scholing zou helpen maar atheïsten hebben geen stok achter de deur, terwijl humanisme dikwijls te vrijblijvend is. Daarom is bijv. ook in China wat meer christelijkheid gewenst, zodat de buren niet in angst hoeven te zitten. 
Zullen er in de toekomst nog provinciale verkiezingen zijn of hebben we liever een drie- of viertal autonome landsdelen die samen met de zuiderburen en Scandinavië een sterk progressief blok gaan vormen, waarbij ook ministaatjes zich kunnen aansluiten?

Geef, God, de president de wetten
van uw gerechtigheid
om met beleid ons volk te zetten
op 't spoor van gelijkheid.
Dat brengt de Nederlanden vrede
en vreugde op en top.
Laat hem de miljardairs vertreden,
maar armen richt' hij op.

Geen opmerkingen: