zondag 26 februari 2023

vraagzijde

                                                           Oh, wat een heerlijk programma hebben PvdA en Groen Links voor de verkiezingen: beter onderwijs, betere zorg, betere lonen, beter bestuur en noem maar op. Daar blijven de andere partijen toch ver bij achter. Het verraad van het volk door de PvdA-leiding die een crimineel zijn straf wegnam om de monarchie te redden is slechts iets voor het geschiedenisboek. Horigheid is fijn als je niet de zorgen van zelfstandigheid begeert en onze clientèle maatschappij bloeit volop. 
Maar had u nog iets willen krijgen wat niet in de aangeboden programma's staat? Zoals een door de mensen gekozen chef in plaats van een regent uit het Haagse baantjescarrousel als voorzitter van de Provinciale Staten. Die de burgemeester van Amsterdam ontslaat omdat het grote gebouw op de Dam voor het volk nog steeds ontoegankelijk is. Er kan een sjieke bibliotheek in; plus vergaderingen en feestelijkheden. En die iedereen wegstuurt na tien jaar uit Onze Schatkist pakken. Geldt idem voor die SGP-er, miljoenen vergarend alsof er geen anderen zijn die ook een beurt willen. Zal hij of zij de schande verhelpen dat er in Artis minder ruimte is voor de dieren dan voor de bezoekers?
Slechts de Republiek behelst echte democratie met gelijkwaardigheid. Laat nou de preambule van de Verdragen der Europese Unie -verdragen gaan vóór nationale regelgeving- onze gelijkwaardigheid garanderen en verplichten tot naleving. Daar wensen de nederlandse rechters niets mee te maken hebben, zodat het uitkijken is naar betere, eerlijke juridische vakmensen. Terwijl de lui te Den Haag rijp zijn voor heropvoeding. Nu afwachten tot 15 maart of men tweederangs wil blijven.

Geen opmerkingen: