vrijdag 29 september 2023

Parlementariers die overhouden

                             van hun salaris, meer dan een ton uit de nationale Schatkist van ook de minima, zijn merendeels slim genoeg om spaargeld niet naar de bank te brengen maar liever naar de beurs om aandelen van de banken of andere bedrijven aan te schaffen. Dat voorkomt koopkrachtverlies zoals bij kleine spaarders die hun geldje tijdelijk bij de bank stallen voor een latere grote aankoop. Daar worden zij verwelkomd want door de forse inflatie hoeft de bank minder koopkracht terug te geven en kan de aandeelhouders, waaronder vertegenwoordigers van het volk inclusief de minima, spekken. Een bekwame minister van Financiën had de baas van de Nederlandse Bank, die hoort te zorgen voor monetaire stabiliteit, ontslagen. Immers is het eenvoudig genoeg om het geld van de kleine spaarder naar een Rijksbank te krijgen zonder rente daarop maar met algehele vergoeding van het koopkrachtverlies. Zo ontvangt het Rijk veel geld te leen tegen netto nul werkelijke kosten behalve de administratieve en wordt dat spekken van de rijke door de kleine tegengegaan. Die minister is waarschijnlijk nergens van op de hoogte, want zal toch geen kwaaie zin hebben?
     In Europa was er flinke inflatie doch er werd geen opdracht gegeven aan "Frankfurt", de Centrale Bank daar, door Brussel om te compenseren waar dat het hardst nodig is. Daar komt de lijsttrekker van de PvdA met Groen Links op sleeptouw vandaan. Deze miljonair wil intelligent overkomen en heeft dan natuurlijk zijn overschotten belegd om nog rijker te worden. Daartoe is royaal wachtgeld ook fijn. In het linkse kamp betreft dat weliswaar grensoverschrijdend gedrag, maar daar zitten volop regelneven die ter gelijktrekking beneden-modaal aan een autotoeslag kunnen helpen. 
     Men gelieve te beseffen dat toeslagen-voor-de-armen heel nuttig zijn: Zo worden de loonkosten der ondernemers gedrukt en buitenlandse concurrentie de loef afgestoken of wat de Derde Wereld betreft worden de minima daar arm gehouden. Een derde meer voor het onderste segment in Nederland betekent meer kunnen betalen voor producten uit te goedkope landen. Te goedkoop omdat vakantiegeld, AOW, etc. ginds ontbreken en vrijwillig hier extra pinnen vergt nog niet bestaande organisatie. Die miljonair van de PvdA regentenclub weet wel hoe je aan de centjes komt en roept op om zich bij hem aan te sluiten. Dat levert de kiezer vast meer op dan duizend euro per dag, 10.000 per week, het tienvoudige per maand en een miljoen bij de Vriendenloterij.
     Maar we hebben toch een regering die tegen gokken is en hoe kan een olifant muisjes vertegenwoordigen. Koning Rutte moet niet doorgaan met bedriegen als loopjongen van de rijke VVD-ers. Al doet ie dat met hulp van de Justitie, die de belastingontduiking niet aanpakt, helpt de vrije burger de mond te snoeren door het basisrecht van deelname aan beraad en besluit te verminderen tot het kiezen van een welgestelde regent. Het is internationaal een probleem hoe valse rechters aan te pakken, die onschuldigen in de gevangenis laten wewrpen. Bij ons is het beter gesteld, maar evenzo is berechting van bedriegers gewenst, noodzakelijk. 

Geen opmerkingen: