zondag 18 augustus 2024

landwet

                          Om bezit en kansen beter te verdelen, toch taak van een welwillende regering, is als wet in te voeren dat niemand behalve de overheid meer dan 200 hectare grond mag bezitten of gebruiken. Dit moet ook gelden voor bedrijven en stichtingen, maar dus niet voor gemeenten, provinciën en het Rijk. Want iedere burger heeft recht op deelname aan beraad en besluit en kan voor bestemmingen als volwaardige mee regelen. Helaas geldt met de huidige slechte rechters art 1 der Grondwet, vaststellend onze gelijkwaardigheid, niet en buigt Justitie zich voor de regenten als het dezen zo uitkomt, in het bijzonder voor de allemaal welgestelde leden van de Tweede kamer bij wie het hemd nader is dan de rok. Dat verandert als wij een president kiezen voor de Nederlandse Republiek, die bindende referenda uitschrijft, met voorbijgaan van het baantjescarrousel bekwame ministers zoekt uit heel het volk en wie zich bezighoudt met bio-industrie straft. Slecht volk zijn de meeste landgenoten, die een onnodig grote, zware, dure automobiel koesteren waardoor er te weinig overblijft voor goede bejegening van dieren. 
Aan de herverdeling van grond, hetwelk meer aanbod op de markt geeft met ook enig prijs verlagend effect, is te koppelen een limiet van zeg twintig miljoen euro aan persoonlijk en gezins-bezit. Het ogen uitsteken wordt dan minder en de nivellering heeft een gunstig gevolg voor de sociale samenleving. Superrijkaards worden verlost van jetset-leven en zorg voor van alles en nog wat, zoals geld hebben vereist. De fiscus zal gerechtigd zijn om ook te innen van belastingvlieders en daarmee de Schatkist te vullen. Maar wat als zeer vermogende buitenlanders naar ons land komen? In heel Europa moet soortgelijke wet gaan gelden, doch dat kan nog wel even duren. Misschien is betere aanpak mogelijk maar vooralsnog lijkt het redelijk om zulke rijke stinkerds een heffing op te leggen met eis van betaling van een promillage per dag bij verblijf in NL. Om het aantrekkelijk te maken kan de helft van dit geld ten goede komen in hun thuisland. In het verleden kende men het sabbatsjaar met herverdelingen. Bij het voorgestelde houdt ieder voldoende ontplooiingsmogelijkheden over en worden bestaande tekorten bij anderen enigszins opgevuld. 
Natuurlijk hoort bij deze aanpak tevens regeling op de woningmarkt. Daar is door grote immigratie krapte ontstaan, maar die kan op verschillende manieren snel verdwijnen: Wie bijvoorbeeld turk wil zijn kan dat het beste in Turkije en af te wijzen is dat een deel van onze samenleving Turks is of wordt. Dit laat onverlet het tijdelijk opvangen van werkelijke vluchtelingen, terwijl er balans kan zijn bij verandering van nationaliteit. Het schrappen van dubbele nationaliteit leidt al tot remigratie van buitenlanders, maar die en ook emigratie van Nederlanders valt te stimuleren met wat centen. Thans worden via de huursubsidie pandjesbazen gespekt. Wordt deze en andere subsidie vervangen door hoger basisloon dan kunnen onder meer Marokkanen in eigen land beter terecht voor huisvesting. Met zicht op nota bene leegstand in Amsterdam-west! Hierbij speelt ook de godsdienst een rol: Schoolgaande kinderen van moslims staan in de publieke opinie bekend als de onderwijzer vreesaanjagend wanneer die gevoelige kwesties wil behandelen. Wie maakt die jongeren dan wel wegwijs? Als een moslim de regels van zijn godsdienst ziet botsen met de Hollandse christelijk-humanistische waarden, vastgelegd in wet, dan kan hij of zij geen burgemeester worden of enig openbaar ambt bekleden. Op het Museumplein is ruimte voor een grote zwarte moskee op pootjes, fraai contrasterend met het groene gras en de witte Badkuip, waar het goede van de Koran onderwezen wordt. Zoals toekomst voor joden en christenen in het Paradijs (soera 2). Dat noopt om op het ondermaanse alvast aan één tafel te gaan zitten. In die moskee mag, omdat de school het laat afweten, verteld worden dat het Onze Vader uitspraak bevat over schuld waarbij ter delging geen bloed hoeft te vloeien, anders dan kerken meestens beweren; dat Drie-enigheid in strijd is met de Tien Geboden, dat het beslissend is of je als "bok of schaap" door het leven gaat; dat regeling volgens de barmhartige samaritaan basis moet zijn van beschaving. 
Hoeveel zal hiervan terug te vinden zijn op de derde dinsdag van september?

Geen opmerkingen: