dinsdag 6 augustus 2024

pariteit

                                        Hof van Justitie en Gerecht der Europese Unie
De wet stelt gijzeling als middel om recht te effectueren.
Uiteraard alleen toepasbaar op wie schuldig zijn.
De vrouwen in Gaza laten toe dat hun zonen terrorisme bedrijven en hebben schuld op zich geladen. 
Die terroristen gijzelen onschuldigen, waaronder burgers der Europese Unie en het is zaak om daartegen in actie te komen. 
Dit in het bijzonder door de hoogste rechters van de Europese Unie met oproep aan de regering te Jerusalem om vrouwen van Gaza in gijzeling te nemen met doel te komen tot wederzijdse beëindiging van het gijzelen.
Historisch gebeurde zulks ook met acceptabel resultaat; thans vooral tot vermindering van geweld, gewonden en doden.
Het is geboden om zich daarvoor in te zetten. 

Ook is bevel van de rechter nodig aan de NAVO om Israël militair te helpen (aan het Europese deel) tegen terreur.
Het bondgenootschap mag niet afzijdig blijven gelet op het oprichtingsverdrag, de taak tot bescherming van democratie, de Verklaring van de rechten van de mens en de plicht van elke natie ter zake volgens de Verenigde Naties. 
(In de vorige eeuw trokken een paar westerse staatslieden zonder veel kennis van het Midden-Oosten daar grenslijnen. Die hebben in de internationale rechtsorde minder waarde dan de claim van de joodse natie op het oude grondgebied. Pogingen om op de Westbank een moslim staat te stichten door joden hatende Arabieren moeten resoluut afgewezen worden. Grondslag van het recht is billijkheid en niet verdringing middels terreur en bevolkingsexplosie. "Brussel" schiet tekort in bemiddeling, kan bijvoorbeeld voorstellen om op de Westbank een autonome deelrepubliek binnen Israël te formeren met maximaal eenderde joden en in overig Israël ten hoogste eenderde Arabieren/moslims).


Geen opmerkingen: