maandag 26 augustus 2024

te dom voor echte democratie?

Algemene Onderwijs Bond,
                                                             We hebben art 1 der Grondwet, dat discriminatie, achterstelling verbiedt ofwel stelt dat allen gelijkwaardig zijn. Dit betekent recht op deelname aan beraad en besluit op volksvergaderingen en via bindende referenda. Waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Ook mag "Den Haag" uiteraard geen lakei aanstellen als burgemeester en is deze te kiezen door de inwoners van de gemeente. 
Werkelijke democratie is alleen mogelijk in een republiek met een gekozen bestuur zoals een president -die niet eeuwig mag blijven zitten- die met voorbijgaan van het Haagse baantjescarrousel uit heel het volk bekwame ministers zoekt en de huidige rechterlijke macht vervangt omdat art 1 niet gerespecteerd wordt; ook gelet op misstanden zoals de bio-industrie en onderbetaling voor producten uit lagelonenlanden. 
Maar tot in kringen van professoren, opperste leermeesters, wil de bovenlaag de bestaande toestand handhaven. Zij weten dat gelijkwaardigheid leidt tot nivellering qua geld en posities, bewerkstelligd door de lager geachte meerderheid van het volk. Nederland heeft geen trias politica doch regenten met het hemd nader dan de rok. Terwijl op school en universiteit verteld wordt dat het hier een rechtsstaat is -behalve voor dieren- en een democratie. Leugens dus, die door de onderwijzers bij de jeugd door de strot geduwd worden. Zelfbewust volk onderzoekt zoiets in plaats van naar oude mannen met baarden op het voetbalveld te kijken. Met resultaat vermaning aan de leraren om eindelijk de ogen eens goed te openen en in te zien wat voor achtergebleven land NL is, waar de kinderen niet opgevoed worden tot democraten, vrij en gelijkwaardig in een republiek. 
Nu moeten wij wet maken die schenders van art 1 bestraft en het resultaat zal zijn dat er heel andere mensen aan de leiding komen. Die dus het volk beleid vragen per referendum met als onverbiddelijk resultaat nivellering plus betere sociale verhoudingen. En zorg dat vluchtelingen opleiding krijgen, politiek en beroepsmatig, om later in eigen land te benutten. 

Geen opmerkingen: