woensdag 11 april 2012

concept MSN 1

 
     Ben jij een echte democraat?
 
Tien tegen een van niet, want de ware democraat doet niet alleen aan theorie maar handelt volgens het gelijkheidsbeginsel. Geeft bijvoorbeeld anderen ook kans op ontplooiing in een mooie baan, de werkloosheid tot nul terugdringend.
Nederland heeft een piramidale samenleving met macht en geld geconcentreerd bij een bovenlaag. Een goede regering streeft naar eerlijke verdelingen en laat miljonairs niet slechts consumeren, parasiteren maar verschaft hen ondermeer een deel van het vuile werk, net als aan bijstandsgerechtigden. Tussen haakjes bestaat Bijstand technisch gesproken allang niet meer, want wie arbeidsongeschikt is valt in verplichte verzekering en wie onvrijwillig zonder werk zit staat als het ware stand by op de arbeidsmarkt. Met alle rechten vandien zoals goede benaming en salariering. Negentig procent van de kamerleden steunt de huidige piramide. Dat komt doordat zij een ton uit de Schatkist vangen en de belangen van hun eigen financiele klasse het best behartigen. Heb jij alternatief gestemd bij de laataste verkiezingen? Carriere maken, medemensen voorbij streven en baas over hen worden wordt zeer gestimuleerd op de hollandse universiteiten. De studenten, niet beter wetend, doen er graag aan mee.
 
     Hoort dat dan niet zo?
 
Wij hebben drie parels van wetgeving: art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, dat ook grondslag vormt van het door Den Haag onderschreven Internationale Verdrag op Burgerrechten. "Ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten" impliceert recht op een eigen minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen daar tegen je wil munt uit slaan. Het gaat hierbij niet over de timmerman die een reele prestatie levert maar over huisjesmelkers, aandeelhouders van hypotheekbanken en de welgestelden met aftrek hypotheekrente. Die kunnen eenzelfde huis verwerven voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. De laatste geniet in "ons" welvarend land onvoldoend inkomen zodat de rijke met het door die aftrek uitgespaarde geld hem gaarne helpt aan een DUUR huurhuis.
Een tweede parel is art 3 der Grondwet: Ieder is in overheidsdienst benoembaar. Dat houdt in open, eerlijke sollicitatieprocedures in plaats van vriendjes te parachuteren tot burgemeester. Het artikel is tevens maatgevend voor het bedrijfsleven.
En we hebben art 60 van het Verdrag van Parijs (1953) dat een open, eerlijke markt wil garanderen: Ieder zal daarop goederen en diensten kunnen kopen voor dezelfde lage prijs als waarop die aan anderen aangeboden worden. Beperkende voorwaarden zijn niet toegestaan. Kom daar eens om in de trein: De NS bemoeit zich met persoonlijke relaties en laat sommigen voor half geld reizen bij precies dezelfde vervoersprestatie.
 
      Nederland is toch een rechtsstaat?
 
Dat mag je dromen. In werkelijkheid saboteren de rechters die parels en begunstigen de bovenklasse waartoe zijzelf behoren. Zo wordt, in strijd met het door het volk gewilde belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving, aftrek pensioenpremie geregeld, welk neerkomt op stiekume overheveling van geld uit de zakken van niet begrijpende laagbetaalden richting welgestelden. Die het niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Bij afschaffing van deze aftrek met terugwerkende kracht kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog, verdwijnen de voedselbanken en mag je van je opa en oma ook eens duurdere cadeaus verwachten. Beatrix van Amsberg die als staatshoofd de wet moest handhaven trekt liever eigen familie voor en blijkt verzot op geld en status. Veel dominees en pastoors bidden nota bene voor instandhouding van de piramidale samenleving en verwerpen Uittocht naar werkelijke democratie. Daarbij past ook de mishandeling in de de Schepper tartende bio-industrie, alsof het Gebod om ook het dier sabbath te gunnen, vrij van vlees produceren te zijn en rondscharrelen in een natuurlijke omgeving, opgeheven is.
 
       Hoe bereik je echte democratie?
 
Analyseer dat het goed is om de salarissen der parlementariers, voor zover afkomstig uit de Schatkist, te halveren zodat de meerderheid van het volk vertegenwoordigd wordt. Dan krijg je wel de poppen aan het dansen: De macht van de elite wordt afgepakt en ze krijgen de rekening voor jarenlang saboteren van die goede basis-artikelen, die parels. Van nieuwe bestuurders zal gevergd worden het afleggen van eed of belofte om de drie parels te respecteren en te bestrijden wie daaraan afbreuk doen, maar nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand. Zo vallen de ouwe rotten-bedriegers af en krijgen we een land waarin ieder gelegenheid heeft om zich maximaal te ontplooien. Dat betekent maximale welvaart voor heel de gemeenschap en je zult weer met iedereen van dezelfde tafel kunnen eten. Ben je een gelovige dan is dit een goede voorbereiding op het aanzitten aan de hemelse dis.
De huidige sufferds zijn natuurlijk niet degenen behorend tot de kleine minderheid die het beste inpikt op kosten van de meerderheid en Rutte als loopjongen heeft. Vraag je eens eerlijk af wie het dan wel zijn. En als je dat wilt veranderen is er bijvoorbeeld het Internet om referenda te organiseren, je wereldje te verbeteren, ook met oprecht bekwame leiding.

 

Geen opmerkingen: