maandag 10 maart 2014

gezonde geest

                   het kieskompas van de VU is ondeugdelijk
 
Want het belangrijkste wordt verwaarloosd, namelijk of de diverse politieke partijen art 1 der Verklaring van de rechten van de mens accepteren en daarnaar handelen.
"Ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten" en wie een belangrijke funktie of positie heeft hoort te beloven of te zweren dat hij of zij dit volledig zal respecteren alsook bestrijden wie er afbreuk aan doen, het saboteren. Maar bij dit corrigeren nooit een oog uitsteken voor een uitgeslagen tand.
Art 1 omvat vanzelsprekend ook materiele rechten. Ieder heeft recht op een minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen zijn wil daar munt uit slaan. Ieder mag deelnemen aan het produktieproces, daaruit inkomen verwerven en zich erin ontplooien. Dit betekent dat betere en mindere banen gedeeld moeten worden. De werkloosheid daalt dan praktisch tot nul. De overheid dient het goede voorbeeld te geven en daarom niet langer dan zes jaren geld uit de Schatkist voor eenzelfde persoon. Daarna is het de beurt aan een ander. Laat u niet wijs maken dat die anderen onvoldoende bekwaam zijn "in kennisland". Omdat miljonairs niet hun hele leven mogen parasiteren dienen grote vermogens jaarlijks met een 5% afgeroomd te worden, behoudens wat door eigen arbeid vermeerderd wordt, richting Schatkist of eco coco (collectieve, cooperatieve) ondernemingen.
Art 1 is 's werelds universele Grondwet. Ministers en parlementariers die er niet van willen weten moeten weg. Idem flut staatshoofden, die in ruil voor geld en status hun verantwoordelijkheid als compleet mens op de vuilnisbelt gooien. Het gaat niet om iets van het kan vriezen of dooien maar vergt actieve politieke navolging. Net als art 3 van de NL grondwet "ieder is in overheidsdienst benoembaar", hetgeen open en eerlijke sollicitatieprocedures vergt in plaats van het benoemen van politieke vriendjes. Art 1 is een verzwakt afgietsel van het Tweede Grote Gebod, geldig niet alleen voor christenen, joden en moslims doch alom. De gelovigen weten dat dit Tweede "gelijk is aan het Eerste Grote Gebod": uw Schepper niet minachten of tegenstreven maar hoog houden. Dag en nacht, want "met al uw verstand, al uw kracht, heel uw hart".

De essentie dat de mensen gelijkwaardig zijn werd al herkend in de idee dat we allemaal van Adam afstammen. Maar toen beschikte men nog niet over woorden en uitdrukkingen om dit te specificeren. Als je dan gelijkwaardige status heb bestaat er ook onvoorwaardelijk recht op deelname aan beraad en besluit. Over hoofdzaken waarna gekozen vertegenwoordigers wel zorgen voor uitwerking en dagelijkse controle van wat er per referendum of volksvergadering uit de bus komt. Ook dit uiterst belangrijke onderwerp wordt door het kieskompas van de Vrije Universiteit verwaarloosd.
Het derde punt van kritiek op de geleerden van de VU is hun verzuim om redelijke financiele hervormingen door te voeren zoals uiteengezet in onderstaande copieen. Dit wordt veelal bewust nagelaten omdat het nivellering betreft en daarvan is men op de universiteit niet gediend. Men tooit zich er ook met titels om uit te steken boven gewoon volk. Het gros der huidige parlementariers heeft daar eveneens een handje van en wil niet af van de huidige piramidale samenleving met boven- en onderklasse, gemeten naar geld, positie en invloed. Hun partijgenoten bij de gemeenteraadsverkiezingen nemen daar geen afstand van en vandaar dat als beste advies naar voren komt: Niet op zulke lieden en partijen stemmen.
 
------------------------------------
                                             Naar verluidt heeft de PvdA te Amsterdam veel clientele, begunstigden zoals in feodale tijden. Mogelijk is hierdoor het aantal ambtenaren overmatig groot geworden. Er kunnen wel 5000 weg. Dit scheelt aan uitgaven pakweg 200 miljoen euro. Dat geld zou ten goede kunnen komen aan arme AOW-ers en werklozen, een paar honderd euro per maand meer voor hen dus en dat maakt het leven plezieriger, terwijl de samenleving geen schade ondervindt. Verstrekking kan misschien contant, als gratis vervoer per tram of via goedkope eco-coco (collectieve, cooperatieve) winkels waar de boeren goede prijs van ontvangen voor produkten niet afkomstig van de bio-industrie.
Landelijk zijn hervormingen nodig als onderstaand beschreven. Opheffing van werkloosheid wordt bereikt door herverdeling van de betere en mindere banen. Laat u niet in de luren leggen door veelverdieners en hun trawanten die beweren onmisbaar te zijn, want we hebben hier toch een kennisland met volop bekwame mensen?! 
Zie ook het stuk straattheater op deze site met piepklein oud caravannetje en grote luxe caravan. 't Is weliswaar boekenweek maar men leze de komende dagen wat minder boeken en meer partijprogrammas, zodat de kiezer in aanmerking komt voor honderd euro bij de stembus als beloning voor zijn inspanning.
 
            25 miljard
                                      wordt wel genoemd als jaarlijkse kosten van het nederlandse pensioenfondsensysteem. Dit betreft administratie, advisering, managerskosten, etc. Het is weggegooid geld omdat een omslagstelsel eerlijker, beter en veiliger is. Je kunt immers geen brood voor latere jaren sparen maar bent dan afhankelijk van wat anderen aanbieden en hoe de ruilvoet wordt is onzeker zoals het verleden leert.
Het pensioenfondsenstelsel wordt in stand gehouden als instrument om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar welgestelden. Deze laatsten vormen de spraakmakende gemeente en zijn beducht op eigen voordeel: via de aftrek pensioenpremie minder belasting betalen dan de meerderheid van het volk wil, dat is naar draagkracht en dit rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. Vele benedenmodalen hebben niet in de gaten dat zij gedupeerd worden en de bobos, waaronder goed betaalde professoren en vakbondsleiders zwijgen teneinde hun onrechtmatige bevoordeling niet mis te lopen.
Bij afschaffing van het huidige pfs met terugwerkende kracht komen er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Dat vergroot de koopkracht, de bestedingen nemen toe en werkloosheid daalt.
Het nederlandse pensioengebeuren is verworden tot een renteniersstelsel. De managers ervan zijn niet geschoold in het opzetten van welvaart brengende produktieprocessen doch zorgen voor schevere verdeling na het werkend leven tussen rijk en arm. Zij hinderen echte ondernemers met hun begeerte naar hoog rendement op het kapitaal van duizend miljard euro, waarvan dus naar schatting 25 miljard foetsie gaan uit de pot nationale huishouding.
Kabinet en parlement zitten vol profiterende veelverdieners en vermijden analyse te maken. Maar het is niet moeilijk te begrijpen dat die 25 miljard aan "dienstverlening" ten koste gaat van het budget gezonde investeringen, welke produktie en welvaart verhogen.
Uiteraard had de Nederlandse Bank, toezichthoudend, allang in actie moeten komen. 

                    
           


           
           

Geen opmerkingen: