vrijdag 7 maart 2014

Haags bedrog

            25 miljard
                                      wordt wel genoemd als jaarlijkse kosten van het nederlandse pensioenfondsensysteem. Dit betreft administratie, advisering, managerskosten, etc. Het is weggegooid geld omdat een omslagstelsel eerlijker, beter en veiliger is. Je kunt immers geen brood voor latere jaren sparen maar bent dan afhankelijk van wat anderen aanbieden en hoe de ruilvoet wordt is onzeker zoals het verleden leert.
Het pensioenfondsenstelsel wordt in stand gehouden als instrument om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar welgestelden. Deze laatsten vormen de spraakmakende gemeente en zijn beducht op eigen voordeel: via de aftrek pensioenpremie minder belasting betalen dan overeenkomstig de meerderheid van het volk wil, dat is naar draagkracht en dit rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. Vele benedenmodalen hebben niet in de gaten dat zij gedupeerd worden en de bobos, waaronder goed betaalde professoren en vakbondsleiders zwijgen teneinde hun onrechtmatige bevoordeling niet mis te lopen.
Bij afschaffing van het huidige pfs met terugwerkende kracht komen er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Dat vergroot de koopkracht, de bestedingen nemen toe en werkloosheid daalt.
Het nederlandse pensioengebeuren is verworden tot een renteniersstelsel. De managers ervan zijn niet geschoold in het opzetten van welvaart brengende produktieprocessen doch zorgen voor schevere verdeling na het werkend leven tussen rijk en arm. Zij hinderen echte ondernemers met hun begeerte naar hoog rendement op het kapitaal van duizend miljard euro, waarvan dus naar schatting 25 miljard foetsie gaan uit de pot oprechte nationale huishouding.
Kabinet en parlement zitten vol profiterende veelverdieners en vermijden analyse te maken. Maar het is niet moeilijk te begrijpen dat die 25 miljard aan "dienstverlening" ten koste gaat van het budget gezonde investeringen, welke produktie en welvaart verhogen.
Uiteraard had de Nederlandse Bank, toezichthoudend, allang in actie moeten komen. 

                    
           

Geen opmerkingen: