maandag 9 februari 2015

dieven


                                 In de Bijbel staat duidelijk dat "gij niet zult stelen". Ook niet heimelijk ontvreemden!
Maar dit laatste is nu precies wat er met de Vrije Universiteit gebeurt. Dit opleidingsinstituut voor kleine luyden  wordt door het College van Bestuur en de toezicht houdende Stichting ontroofd aan het christelijke volksdeel dat een eigen universiteit wilde en wil en wel in de eigen taal het nederlands. Er is nu engels ingevoerd aan de hele universiteit alsof het nederlands een tweederangs taaltje is. Dat engels promoot aanvaarding van rangen en standen, zoals naar afkomst in Engeland en naar geld in Amerika. Het VU-bestuur wil bovendien samenwerken met de kapitalistische Zuidas waar geen plaats is voor kleine luyden en men naar verluidt uit arm Afrika via belastingtrucs 4 x zoveel geld haalde dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeide. De huidige leiders begeren aanzien en geld, hebben het niet op met nederigheid en ze sporen de studenten ook aan tot carrière maken, baas worden over anderen en in een grotere auto rijden. Dat engels is natuurlijk geschikt voor buitenlanders die op eigen topuniversiteiten geen plaats kregen. Papoea's en kleurlingen kunnen in een half jaar voldoende van onze op wetenschappelijk hoog nivo staande taal leren, maar die zie je er niet terwijl in eigen gebied er dikwijls onvoldoende opleidingsmogelijkheden zijn.
Hoe raak je die mispunten, dieven, in Bestuur en bij Toezicht kwijt? Aan de Boelelaan zal er ondertussen een meerderheid zijn die het allemaal niet kan schelen of de HERE God gediend wordt. De studententennisvereniging houdt op Pinkstermorgen! een tournooitje en als je niet meedoet lig je er buiten.
Dus hoe?
De Bommels in Amsterdam willen een in Westeuropa overbodige grotere zeesluis van 500 miljoen, uitbreiding van Schiphol voor een half miljard en de Besturen van beide universiteiten trachten er nog duizenden studenten bij te krijgen. In de al overvolle stad en tegen de wens van de Europese Unie om werkgelegenheid en welvaart te spreiden. Op de hoek van wad en Eems is een nieuwe universiteit mogelijk op anti-kapitalistische grondslag in een stadje dat tevens centrum voor de Eemshaven wordt en hierheen verplaatst vliegveld Eelde krijgt. Als de VU  in nederlands culturele hoofdstad bij het engels blijft, mag blijven doordat de uitgekeerde belastinggelden niet ingehouden worden, kan alvast begonnen worden op het Internet met een rood-christelijke universiteit; lees een universiteit waar art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, een verzwakte weergave van het bijbelse Tweede Grote Gebod, volledig gerespecteerd wordt. Ook al saboteert men te Den Haag; kent dat art niet het recht toe op deelname aan beraad en besluit zoals via referenda in plaats van achterkamertjes politiek?
                        

           

Geen opmerkingen: