woensdag 11 februari 2015

schop onder de kont


Kwaliteit in het onderwijs behelst dat er niets verzwegen wordt. Helaas is dit wel het geval in de sociale en economische faculteiten en als het niet uit domheid voortkomt moet er sprake zijn van boosaardigheid. Nu ja, je snijdt je niet graag in eigen vingers, doet jezelf liever niet tekort. Wat is precies het geval? Verscheiden salarissen worden netto geprikt naar vermeende rang en stand, naar plek op de maatschappelijke ladder. Zo bestaat er in de nederlandse piramidale samenleving een ordening. Maar "stiekem" wordt die doorbroken ten gunste van welgestelden met aftrekregelingen zoals voor hypotheekrente en pensioenpremie. Bij het geprikte netto komt dan extra binnen; niet van Mars doch de ruggen van beneden-modaal dragen de last. Dat was niet de bedoeling toch en als je eerlijk bericht over deze misstand is er helemaal geen sprake van jezelf in de vingers snijden of tekort doen; tenzij je kwaadaardig bent.
De Universiteit van Amsterdam heeft twee blaadjes, waarvan Folia door de mand valt als volgepropt met Libelle-achtige verhaaltjes en Propria Cures tracht uit te blinken met vieze woorden, geheel in de gluurderstijl van tegenwoordige hollandse romanschrijvers. Alsof de studenten maar niet volwassen horen te raken. Er ontbreekt een goed blad dat vooruitgang in de wetenschap kundig rapporteert en de vinger legt op zere plekken, in casu op boosaardig zwijgen over het grondbeginstel dat er naar draagkracht belasting betaald wordt rond het jaar van inkomstenverwerving (anders verwatert de boel), precies zoals het volk in grote meerderheid wil. Veelverdieners in regering en parlement torpederen dit zodanig dat een al rijke eenzelfde huis vermag te kopen voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. Deze laatste en idem studenten mogen huren en dikwijls "helpt" de welgestelde  hierbij door iets ter beschikking te stellen. Tegen hoge huur doorgaans, dat wel. Art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, grondslag van Verdragen der Europese Unie, omvat ook materiële rechten zoals op een minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat een ander tegen je wil daar munt uit slaat. Het art staat immers voor gelijkwaardigheid en wil ook deelname aan beraad en besluit garanderen, hetgeen gemakkelijk te organiseren valt via referenda. Daarom die zich op de borst kloppende maar slechte docenten wegsturen en per referendum de aftrekregelingen met terugwerkende kracht corrigeren? Als Folia hierover dient te berichten is het zaak eerst de huidige redactie te verwijderen want zich van den domme houden gaf geen pas. 
Momenteel zit er in semi-rentenierslandje NL duizend miljard euro bij de pensioenfondsen. De managers daar zijn niet geschoold noch bekwaam tot het opzetten van welvaart brengende produktieprocessen. Zij hinderen veeleer echte ondernemers met hun opgeschroefde eisen voor rendement. Terwijl hun doel is het schever maken van de inkomensverhoudingen als men niet meer werkt. Wie staan er dan te juichen? Juist, dat zijn de bobos aan de universiteiten en verdere vooraanstaanden. Overigens zijn er weinig dingen echt duurzaam en pensioenopbouw bestaat grotendeels uit aanspraken op delen der toekomstige produktie. Afwachten of latere werkers instemmen met gemeen verkregen aanspraken. Een streep door het pensioenfondsensysteem laat honderden miljarden in de Schatkist vloeien, doet de staatsschuld en de couponknippers verdwijnen en maakt honderden euros meer aan maandelijkse gelijkelijk verdelende AOW mogelijk. Dat zal de economie oppeppen!
Was de Gemeentelijke Universiteit niet een tikkeltje rood en had het bovenstaande al uitvoerig behandeld moeten worden?
Was de Vrije Universiteit niet bedoeld voor "kleine luyden"?
Op beide universiteiten in nota bene de hoofdstad van het nederlandse taalgebied gaat men over naar het engels alsof de eigen taal op wetenschappelijk terrein niet volwaardig, tweederangs is. Het engels doet gewennen aan kapitalistische ordening met grote verschillen naar afkomst in Engeland en naar geld in Amerika. Beide universiteiten zijn gekaapt door lieden uit kringen van vermeende hogere rang en stand die onophoudelijk bezig zijn meer geld en meer status te verwerven. Zij willen in al overvol Amsterdam er nog duizenden studenten bij ter eigen meerdere eer en glorie. Voor jongeren is een nieuwe anti-kapitalistische universiteit in een stadje op de hoek van wad en Eems, dat tevens centrum voor de Eemshaven wordt en hierheen verplaatst vliegveld Eelde krijgt wellicht een alternatief met ook zeilen op het estuarium en naar het strand van een vergroot Rottum. Nu halen de bobos studenten uit Amerika die op eigen topuniversiteiten niet toegelaten worden. Beter is plek maken voor papoea- en kleurlingen-jeugd voor wie in eigen streken geen goed onderwijs beschikbaar is en best in een half jaartje het nederlands onder de knie krijgen.
Conclusie van het bovenstaande is dat er grote schoonmaak moet komen. Weg met de valse lieden in het College van Bestuur der VU en idem in de Toezicht- en Stichtingsorganen want zij verraden de christelijke achterban die het Tweede Grote Gebod wil naleven, waarvan art 1 der universele Verklaring een verzwakt afgietsel is; eenvoudigen die zich conformeren aan "geen afgoden, ook niet een Iets, voor Mijn aangezicht". Op de UvA bedacht men in de bêta-sectie een eigen theorietje over zwaartekracht van weinig of beter geen waarde -het lost geen enkel probleem op- en ze ontvingen daarvoor van vriendjes een miljoen aan Spinoza-premie. Het uitmuntende boek van Vasily Yanchilin met wel goede verklaringen en oplossing van huidige vraagstukken werd verbannen naar een afgelegen magazijn zodat de studenten er moeilijk bij kunnen en onwetend, dom blijven. Grote schoonmaak met schop in de kont valt niet te beperken tot de binnenstad en om werkelijk goed te hervormen, om ieder kans te geven zich te ontplooien is roulatie nodig; zeg maximaal acht jaren uit de Schatkist betaald krijgen en daarna de beurt aan een ander. Dit geldt voor presidenten, kamerleden, ambtenaren, professoren, blauw-op -straat. Jeugd behoeft militaire vorming -zoals ridderzonen ontvingen, zonder kadaverdiscipline- om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. Zo word je bekwaam om mee te helpen normale orde te handhaven. Een maatschappij is ziek als daar slechts politie beheerd door machthebbers de dienst uitmaakt. Ieder gelijkwaardig laten zijn is de boodschap en indien zelfs dominees tegen Uittocht naar werkelijke democratie zijn, volle vleespotten voor de honden, de lageren begeren, dan zal een nieuwe generatie aan de slag moeten. Met blaadjes als Folia en PC hoogstens als randverschijnsels. Hoe nu de leemte op te vullen?
De minister wil beter onderwijs. Kennis opdoen behoort tot elementaire vrijheid maar de amsterdamse Colleges van Bestuur maakten de met belastinggeld betaalde wetenschappelijke bibliotheken deels ontoegankelijk. Zelfs voor afgestudeerden met abonnement. Hoe kun je een mening vormen als je gedwarsboomd wordt in onderzoek om tot een verantwoorde mening te geraken? Op de UvA werd googlen en wetenschappelijke correspondentie per e-mail onmogelijk gemaakt voor niet-eigen-volkje Planken volstaan allang niet meer. Dergelijke smeerlapperij van Colleges van Bestuur en bibliothecarissen noopt tot verwijdering, want aantasting van vrijheid is een echte doodzonde. De dwazen doen het om potentiele concurrenten het leven zuur te maken en zelf hoger te lijken.
En wat een duffe knoeiers op de VU -in de bieb dreigden ze de politie te halen om je te verwijderen want ondanks abonnement mocht je niet normaal internetten- om prachtige bruine beuken om te hakken voor een lelijk nieuw gebouw dat best zonder dat plekje kon omdat er elders ruimte genoeg is of er een verdieping bovenop toe te voegen was. Ook nog gespeend van beschaving een deel van de hortus vernielend om vrachtwagens op verkeerde plek een oprijlaan te  verschaffen. En maar geld verspillen aan onnodige verbouwinkjes en vervanging van prima meubilair -het lijkt wel of er corruptie in het spel is want zo ga je niet met belastinggeld om- in plaats van nieuwe boeken zoals in de uitgebreide collectie van de boekwinkel -daar alleen tegen per stuk betaald ter hand te nemen- als intellectuele prestaties van medemensen niemand te onthouden in een toegankelijke bibliotheek.
                         

           

Geen opmerkingen: