zaterdag 30 januari 2016

actie

                de VU deugt niet meer


Ooit werd de Vrije Universiteit opgericht om kleine luyden goed onderwijs te bieden en dat met christelijke vorming. Daar is nu geen sprake meer van want men wil "excellence" en ze praten er engels om hoger te lijken. Een taal dat rang- en standsverschillen helpt aanvaarden, naar afkomst in Engeland en naar geld in Amerika. Het nederlands wordt geminacht, nota bene in 's lands culturele hoofdstad. Kan het dwazer? Er is thans een hindoe rector, wiens kastenstelstel heel goed past bij het najagen van carrière: medemensen voorbij streven en baas over hen worden. Niks nog christelijke nederigheid en ze zeggen kenniskwartier te zijn van de kapitalistische Zuid-as, waar met belastingtrucs naar verluidt 4 x zoveel geld uit arm Afrika gehaald wordt dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit.

Van wie is de VU? De huidige bazen op de VU hebben deze universiteit ontstolen aan de christelijke achterban. Het is nodig om hen weg te jagen, het stichtingsbestuur, de Raad van toezicht, het bestuur van de VU vereniging, de engels sprekende docenten en zij die niet het christelijke willen uitdragen. Dit laatste is absoluut noodzakelijk en kan in verschillende richtingen met ook de opvatting dat Drie-eenheid roomse afgoderij is -de paus moet eens naar de Tien Geboden luisteren- en dat God vergeeft om niet zoals de psalm zegt. Met name in het evangelie van Johannes wordt bericht dat de Schepper onze status verhoogt van knechten -die loon willen- naar "kinderen", die bij pa aan tafel zitten, enige toegang hebben tot diens portefeuille maar opgevoed moeten worden en daartoe kennelijk lief en leed hebben door te maken om geen robots of zombies te worden. Evolutie dus. Als de studenten daar geen weet van hebben deugt die VU niet.

Wij burgers der Europese Unie hebben als Grondwet, vastgelegd in Verdragen, dat ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten. Dit is een afgezwakte versie van het bijbelse Tweede Grote Gebod: respecteer de ander want hij is als jijzelf. Mozes bracht het naar het volk en het is eveneens bindend voor moslims. Het is in feite grondslag van beschaving.

Bij de oprichting van de VU was er zeker ook rotte vis, zoals monarchistische aanhang met loochening van de gelijkwaardigheid. Dat hebben ze geweten voor en na de oorlog met blokkering door een fout staatshoofd plus aanhang van wakker worden en zich wapenen tegen het fascisme en later met de ellende in Indie. Willem Amsberg is beide een ledepop, die van God gekregen menselijke verantwoordelijkheid inruilde voor poen en vleierij, en een schender van onze gelijkwaardigheid en moet verdwijnen. Net als lakei Rutte, lakei Samson, de Kamer-lakeien. Gelijkwaardigheid behelst recht op deelname aan beraad en besluit zoals via referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking. Eigenlijk is er een staatsgreep gaande van VVD en PvdA want het volk wil deze regering niet. En ze gooien bommen waar er aanhouding en berechting van misdadigers nodig is. Wij zijn toch niet in oorlog met Irak of Syrie; als een jongen getroffen wordt en een been verliest moet Den Haag hem schadevergoeding betalen; al gauw een twintig mille per jaar of eenmalig, gezien de onzekere toekomstige internationale situatie, een miljoen euro. Amerika is berucht om zijn bommen en heeft het grootste arsenaal ter wereld aan smerige atoombommen. Daar moet je geen slaafse bondgenoot van zijn nu Rusland geen dreiging meer vormt. Het betekent op de universiteit dat er geheel nieuw, beter onderricht moet komen in de juridische, politieke en economische faculteiten. Zo zul je ook de rechters moeten vervangen want zij plooien zich naar de machthebbers: tijdens de feodaliteit, het regentendom, met slavenhandel, koloniale uitbuiting, in de oorlog en erna; thans door verwerping van art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens. Het is volstrekt onchristelijk om als miljonair je hele leven te parasiteren en te ontwerpen valt een regeling voor afroming in zeg twintig jaar richting Schatkist of collectieve ondernemingen, behoudens wat je door eigen arbeid toevoegt. Voeg daar bij een eco faculteit voor landbouw want bio-industrie is in strijd met het gebod om ook de ezel sabbath te gunnen: ontspannen rondscharrelen in een natuurlijke omgeving.

Momenteel zijn er weer allerlei onnodige verbouwingen op de VU om de gezeten dikkonten eens aan een andere omgeving te helpen. Verspilling van belastinggeld dus en minachting van het werk der vroegere architecten. Foute overheid begunstigt haar dienaren gelijk in de feodale tijd en zo zitten professoren in een voor het leven beschermde positie tegen overmatig salaris. Terwijl er tal van bekwame gegadigden voor de poort staan. Om voor ieder optimale ontplooiing te scheppen en het land aan maximale welvaart te helpen is roulatie nodig. Zeg maximaal acht jaren betaald krijgen uit de Schatkist en dan de beurt aan een ander. Dit geldt voor presidenten, ministers, kamerleden, hoogleraren, ambtenaren en zelfs politie, want orde handhaven hoort taak van het volk te zijn. Anders krijg je verder afglijden naar fascisme van politie, autoriteiten en Justitie. Hiertoe is militaire vorming van de jeugd nodig, ongeveer zoals ridderzonen vroeger kregen; dus geen kadaverdiscipline of wat daar op lijkt maar ruimte om zich op allerlei terrein te bekwamen en dat vaak prettig. 

Met spoed moeten nu de leden van de VU vereniging bijeenkomen om het huidig bestuur van de VU, enz. enz. af te zetten; ook wie al acht jaar betaald kregen door de VU dienen op te hoepelen en kunnen bijv. een boek schrijven of asperges steken. Het gaat om roulatie, een eind maken aan de feodale begunstigingen met omgekeerd achterstelling van medemensen. Ze gaan niet uit zichzelf weg en moeten weggejaagd worden. Voor engelstalige studenten kunnen tolken beschikbaar gesteld worden of als ze dat liever hebben een geldelijke compensatie. 

Als die vereniging niet meer is wat ze zou moeten zijn is er een procedure nodig bij het gerecht om de VU weer in handen van de wel christelijke achterban te krijgen. Een alternatief is stichting van een nieuwe rood-christelijke universiteit op de hoek van wad en Eems in een stadje dat tevens centrum wordt voor de Eemshaven en hierheen verplaatst vliegveld Eelde krijgt. Zoiets moet toch al gebeuren omdat teveel concentratie bij de Zuid-as onnodige drukte en ergernis opwekt èn omdat er plek moet komen voor jongelui uit gebieden waar geen goed onderwijs beschikbaar is zodat zij die kunnen ontvangen in de hoog ontwikkelde nederlandse taal. Where go we it over have/Wat zullen we praten rond? Het evangelie moet richtsnoer zijn van de Vrije Universiteit.   

          

Geen opmerkingen: