zaterdag 2 januari 2016

koers


                                     Amsterdam, 1 januari MMXVI

redactie FD,

                         Nu "Den Haag" voorzitterschap in de Europese Unie krijgt is ingrijpen door de Justitie te Luxemburg noodzakelijk. De opperste rechtbank hoort zich niet naar de machthebbers te plooien en moet onafhankelijk optreden om de wet, art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens en grondslag van Verdragen der EU, te doen handhaven. Dat was en is niet het geval bij de nederlandse rechters, die een buitengewoon slechte reputatie hebben uit feodaliteit, regentendom, koloniale uitbuiting, oorlogsmisdaden. Verdragen gaan vóór nationale wetgeving en omdat art 1 automatisch gelijkwaardigheid met alle rechten van dien betekent moeten de blokkeerders van deelname aan beraad en besluit, zoals over hoofdzaken via referenda, verwijderd worden. Huidig kabinet en parlement zijn kennelijk uit op een piramidale maatschappij en daarin past het om de belastingen voor welgestelden, die alles al hebben, aanzienlijk te verlagen terwijl mensen met alleen AOW er waarschijnlijk op achteruit gaan nu de tax op aardgas flink omhoog gaat. Tuurlijk moet energie duurder worden om gesleep over de aardbodem door grote handelaren te verminderen en regionale ondernemers meer kansen te bieden, maar hervorming van de belastingen mag niet anders resulteren dan in betere heffing naar draagkracht. Het Hof te Luxemburg dient aandacht te geven aan de vraag of de bobo's van VVD en PvdA niet een soort staatsgreep plegen door de wil van het volk zoals uit opiniepeilingen blijkt te negeren.

Voeg hierbij doodslag en toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan onschuldigen in het Midden Oosten, die geraakt worden door nederlandse bommen van de F16's. De vooraanstaande rechtbanken te Den Haag en Amsterdam verzuimen kennelijk moedwillig om schadevergoeding te regelen. Dat kan bij een afgeschoten been van een jongen al gauw twintig mille bedragen of gelet op de onzekere toekomstige internationale relaties liever eenmalig een miljoen euro. Art 1 vormt grondslag van beschaving en de burgers der EU moeten dit ook buiten eigen gebied volledig respecteren en er naar handelen. Men kan het art zien als afgezwakte versie van het alom bindende bijbelse Tweede Grote Gebod: laat de ander geheel in zijn waarde want hij is als jijzelf.

Ook te Brussel is grote schoonmaak nodig, want het mag niet bestaan dat iemand die hielp de belastingen te ontduiken daar nu een rol speelt. Net als Zwitserland ware Luxemburg een boete op te leggen gelijk aan een jaar nationaal inkomen.

Wie zijn er verantwoordelijk voor de misstanden? Natuurlijk de burgers, die nauwelijks te verontschuldigen zijn wegens slecht, ontoereikend onderwijs en verstoken bleven van inzicht verkregen uit militaire vorming om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. Tussen haakjes is men juist bezig om middels gebruik van het engels acceptatie van rang- en standsverschillen ingang te doen vinden, naar afkomst in Engeland en naar geld in Amerika. Bijvoorbeeld de nu engelstalige Vrije Universiteit heeft thans een hindoe als chef en hoe zit het dan met je kaste? Men heeft er carrière dagen, leren anderen voorbij te streven en baas over hen te worden in plaats van gelijkwaardigheid te belijden en een universiteit te zijn voor kleine luyden.


kantoorarlex@hotmail.com

Geen opmerkingen: