zondag 31 januari 2016

opvang vluchtelingen

                onder joods vergrootglas


Sta je in Israel bij een bushalte en wordt je aangesproken dan gebeurt dat in het hebreeuws. Doordat joden varieren van blauw ogen en witte kuiven tot zwarte huid. Kortom zijn wij aan elkaar verwant. En hebben ook daarom zorg voor elkaar te dragen. Tal van landen hebben joodse minderheden en die veroorzaken nooit last. Dit leidde er toe dat ook in de staat Israel minderheden goed kunnen gedijen. Als de palestijnen geen vuile demografische politiek hadden bedreven om te trachten de joden in zee te drijven dan was er thans bewesten de Jordaan hoogstwaarschijnlijk geen vuiltje aan de lucht. Nu is als tijdelijke oplossing die de veiligheid en het democratisch gehalte niet in gevaar brengt het mogelijk om een autonome Westbank binnen groot Israel te hebben met daar maximaal 25% israelis en in de rest van het land idem max 25% arabieren. Gaza kan bij Egypte in ruil voor de oostelijke helft van de Sinaï en de Europese Unie mag zorgen voor een metropool bewesten El Arish voor opvang van egyptenaren, palestijnen, israelis, vluchtelingen.

Als je vluchteling bent, bijvoorbeeld uit Syrie, moet je dus heel goed terecht kunnen in Israel. Niet wanneer je als zoveelste kind er op uit gestuurd wordt om elders brood te verdienen waar dat in eigen land vanwege egoistische ouders niet meer lukt. Als aanvoer van voedsel van ver stokt breekt er enorme hongersnood uit in het Midden Oosten. Dreigt gevangenis of vermoord worden dan ben je echte vluchteling en het aangrenzend land heeft als eerste plicht om asiel te bieden. Dus moeten de in Nederland binnenkomende syrische vreemdelingen daarop gescreend worden met vervolgens aanbod om tijdelijk in Israel te verblijven of teruggestuurd worden naar waar ze vandaan kwamen. Hierbij hoort hulp van financiële aard en ook technisch om bijvoorbeeld in terreurvrije gebieden van Syrie nieuwe steden te bouwen. Het kan desnoods over de grens met Jordanie. Hierbij stopzetting van de bombardementen door F 16's en de Justitie dient onmiddelijk beslag te leggen op de salarissen en vermogens van de leden der Tweede Kamer die verantwoordelijk zijn voor ginds aangerichte schade. Natuurlijk moeten misdadigers aangehouden en berecht worden, maar het nederlandse volk is niet in oorlog met Syrie of met Irak en IS is nauwelijks kwaadaardiger dan Saoudi-Arabie of Iran, waar de minister van Buitenlandse Zaken vriendschappelijk handen staat te schudden terwijl een paar straten verder homosexuelen opgehangen worden. De amerikanen hebben de meeste en zwaarste bommen en gebruiken die het vaakst. Daarmee moet je geen slaafse bondgenoot willen zijn en omdat dreiging uit Rusland thans onzin is -ze hebben er dezelfde cultuur nu als wij- kun je beter samen met Belgie en de Scandinaviers uit de NAVO stappen, temeer omdat Turkije de koerdische natie kwaad berokkent. 

Moslims wordt dikwijls bijgebracht dat niet gelovigen minderwaardig zijn. Maar dat is in strijd met het bericht dat Mosa van de berg naar de israelieten bracht: respecteer je naaste want hij is als jijzelf. Dit is een dwingend gebod en art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens valt te beschouwen als een afgietsel: ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten. Het art is grondslag van de Verdragen der Europese Unie, doch wordt door Den Haag en boosaardige NL justitie, die zich plooit naar de machthebbers, gesaboteerd. Het art tekent gelijkwaardigheid en derhalve het recht op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda. Rutte en Co moeten weg omdat al lang het volk anders wil; er is eigenlijk een soort staatsgreep gaande! Daar horen de studenten op de universiteit niets over omdat men er slechts professoren heeft die zich piramidaal opstellen, Uittocht naar werkelijke democratie verwerpen omdat zij geen flinke stap terug willen doen en zelfs de meeste dominees houden het bij de vleespotten.

Onder de toestromende buitenlanders is weinig bekend aangaande dat art 1 en hun plicht om er aan te gehoorzamen, zodat zij ook als vluchteling in Israel kunnen verblijven. Dat land verleent ondertussen wel humanitaire hulp op de Golan en dit bevestigt principiële bereidheid tot opvang van en bijstand voor mensen in nood. Dan moet je niet in NL tienduizenden euros verspillen aan sterke jonge mensen die in eigen land nodig zijn en al evenmin de akelige turkse regering spekken. De bril die de kapitalisten -zij houden niet van art 1- ons willen opzetten deugt niet. Wij hebben het vergrootglas uit de Torah nodig.

                                                

Geen opmerkingen: