maandag 17 december 2018

essay kerstrede


         beter recht
Wij zijn burgers van de Europese Unie die in de preambule der Verdragen onze gelijkwaardigheid bevestigt. Dat houdt automatisch recht in op deelname aan beraad en besluit zoals goed mogelijk middels bindende referenda. Want internationale verdragen gaan vóór nationale wetten. Het kabinet, de meerderheid van het parlement en de Justitie saboteren ons recht; doen dit om zelf hoger te lijken en overmatige macht en geld te vergaren. Moedwillige beknotting van recht en vrijheid is even erg als landverraad. Een gevangenisstraf van tien jaar voor de hoofddaders is daarom niet misplaatst. Maar vervang het door vijf jaar dwangarbeid op Spitsbergen; daar keien rapen ter versterking van onze dijken.
Het is bij de rechters van de nederlandse Justitie al eeuwenlang misère met slavernij, koloniale uitbuiting, armoede en minder recht voor de zwakkeren. Terwijl toch al duizend jaar te lande bekend is het bijbelse Tweede Grote Gebod, dat respect voor en hulp aan de ander gebiedt. Thans laten rechters serieuze aangiften van rechtzoekenden verdwijnen in prullemanden op politiebureaus; weigeren zij de bij Verdrag gegarandeerde vrije toegang tot de rechtbank door te eisen dat een dure advocaat ingeschakeld wordt. Alsof die meerdere is van de gewone burger. De rechtbank dient zelf te zorgen voor goede rechtspleging. Hoge werkdruk daar komt voort uit onbekwaamheid. Wereldwijd worden arme mensen bestolen doordat de rechters grote bedrijven belastingontwijking gunnen. In eigen land profiteren zij van de geniepige overheveling van geld uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden via de pensioenfondsen, dat in strijd is met het belasting betalen naar draagkracht. Rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. En bovenal is er de weigering om dat recht op deelname aan beraad en besluit te erkennen en te doen verwerkelijken. Zo ontstond er een piramidale samenleving in plaats van echte democratie in een republiek, met liefst autonome landsdelen voor spreiding van werk en welvaart. Hetgeen heel goed samen kan met Belgie alsook met de Scandinavische landen om een sterk progressief blok in de wereld te vormen.
Alle leden van de Tweede Kamer hebben een bovenmodaal inkomen en daar is het hemd nader dan de rok. Zij zullen verliezen van de meerderheid van het volk bij referendums over herverdeling omdat de meeste mensen geen rang- en standsverschil willen. Het is dan wel duidelijk waarom kwaadaardig in Den Haag referendums, uit te werken door een ondergeschikt parlement, de grond ingeboord worden. Slechts enkelen in de politieke partijen maken de dienst uit; samen met de chefs in het bedrijfsleven doen zij dat in Achterkamertjes. De uitkomst is het egoïstisch kapitalisme. Professoren doen er graag aan mee en propageren bij de studenten het carrière maken, medemensen voorbij streven en baas over hen worden! Zo is de toestand Kerstmis 2018.
Het gaat dus niet goed met de politieke partijen die beleid smeden, maar toch zijn zulke instituten onmisbaar voor veel mensen die geen tijd of onvoldoende kennis hebben om zelf alles uit te zoeken. Remedie voor verbetering houdt in dat er roulatie -lees spreiding van zeggenschap- plaats vindt. Net als presidenten moeten ook ministers, kamerleden, ambtenaren, professoren, politieagenten, al wie uit de Schatkist betaald krijgen na een tien jaar plaats maken voor nieuwkomers met kennis en animo. Pas veel later zou een tweede beurt mogelijk zijn. De trias politica is momenteel nagenoeg ter ziele nu het parlement de ministers levert en de Justitie zich schikt naaar wat de elite wenst. Eigenlijk hebben we een nare nederlandse geschiedenis vol met vermijdbare fouten en allerminst fris en vrolijk democratisch. Daarom is de grondslag van de staat voortaan duidelijk te hechten aan art 1 der Verklaring van de rechten van de mens en als wij dat niet zelf kunnen verwerkelijken moet de Europese Unie ons hulp verschaffen. Het egoïstisch kapitalisme past niet bij art 1, dat actieve zorg voor anderen inhoudt om hem en haar ook aan hun trekken te laten komen. Ieder is basaal verplicht tot zulke zorg in een gezonde samenleving, moet zich inspannen tot vermeerderen van kennis daartoe en tot verwerkelijking. Dit harmonieert met de geestelijke evolutie waarvan het christendom getuigt. In de zwartekousenkerk wordt een uur lang gepraat maar geen woord tegen de Mammon bezig in Den Haag. De roomsen bidden tot Maria alsof God Zelf het niet af kan. De Schepper van het nog vele ondoorgrondelijke zond Zijn boodschapper de Messias om met ons Nieuw Verbond aan te gaan: van knechten die loon willen en waartussen verschillen in rang bestaan kunnen we "kinderen" worden, een hogere status verkrijgen maar met verplichtingen. Een kind moet opgevoed worden en zal lief en leed hebben door te maken om geen zombie of automaat te worden. Verwacht daarom van Boven de nodige tegenslagen en beproevingen. Dit staat haaks op de reclames van de consumptiemaatschappij. "Kind van" betekent in het Midden Oosten vaak "twee handen op één buik", in woord en daad niet te onderscheiden. De Messias kreeg de nieuwe status als enige meteen vanaf geboorte om de boodschap te onderstrepen. Lees in de psalmen dat God vergeeft om niet. Tenminste als jij je niet onttrekt aan de D-day jihad, de eerlijke goede strijd tegen de slechterikken die uit Den Haag verwijderd moeten worden. De moslims missen veldheer Haroen al Rasjid zodat allerlei onnadenkende duistere figuren op eigen houtje helemaal verkeerd bezig zijn.
Stel dat we een Unie van Noordelijke Republieken krijgen van Luxemburg tot aan de Noordkaap. Daarin zijn bij ons nieuwe rechters nodig omdat de oude kwaad hebben aangericht en bestraffing verdienen. Dit is wat het volk moet besluiten want de mensen zijn verantwoordelijk en afschuiven is uit den boze. Het volk maakt wet; tot limiet Exodus 23 : 2 als het goed gaat. Rechters mogen verder uitleggen maar hebben strikt de wet te respecteren, al kan dat ook ongeschreven wet zijn; wat de dichter noemt "in het hart gelegd". We hebben geen staatshoofd-die-de-wet-handhaaft. Dat is ook niet toevertrouwd aan de Achterkamertjes en dus heeft de Hoge Raad taak tot toezicht en handhaving. Maar in Amsterdam wordt voor eenvoudige lieden moedwillig de vrijheid van vereniging en onderwijs geschonden en laat wethouder Izebel  het clubgebouwtje van Naboth BAS (sportvereniging) zomaar afpakken om dat aan bevriende relatie Achab De Regenboog te geven. Nota bene vergezeld van smaad en laster jegens de club en diens voorzitter en de Hoge Raad zegt Val me niet lastig. Daar ook, weigert de burgemeester om de beschermende wet toe te passen en mensen met een keppeltje kunnen beter uit de tram vluchten als daar een boerka/niqaab zit.
Groen Links is een partij van apparatsjik en spekt de betonbaronnen die een overbodige autotunnel willen maken, haalt naar de volle stad het Europees Medisch Agentschap dat beter in Bratislava te huisvesten valt, verzwijgt de oplichterij via het pensioenfondsensysteem. Bij afschaffing daarvan met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog zodat de voedselbanken verdwijnen en allerlei subsidies verstrekkende ambtenaren overbodig worden. Om "de mense meer lucht te verschaffen" behoeft Amsterdam een drie procenten regeling: 1 procent vermindering bedrijven, 1 procent minder asfalt, 1 procent af te breken slechte woningen, alles jaarlijks en te samen 1 % krimp; financieel best haalbaar.
Samen moeten we er uit zien te komen: een oplossing vinden om de haperende nederlandse samenleving te verbeteren. Bijvoorbeeld valt te behandelen een referendum voor een gekozen staatshoofd die met zijn programma ministers bijeen scharrelt. Dat herstelt verschil tussen parlement en regering. De oude rechters en de ex-ministers kunnen een tijd of tijdje naar Spitsbergen wegens hun bedrog  en verraad. Gelijkwaardigheid behelst ontplooiingskansen en daarom behoort overmatig privé kapitaal afgeroomd te worden richting Schatkist of collectieve bedrijven, want anders wordt er misbruik van gemaakt om te overheersen. Dat afromen kan wellicht geleidelijk in zeg een twintig jaar, behoudens wat intussen door eigen arbeid vergaard wordt. Dat bespaart ook piekeren over meenemen naar Boven, wat niet kan. Daar wordt rekenschap gevraagd van beheer en laat uw os en ezel op sabbath vrij als er geregeld wordt dat ook u een ezel of os toekomt in plaats van inpikken door kapitalisten. Meer hierover graag op school, universiteit en in de media want onwetend blijven zoals de studenten sterrekunde die nog geloven moeten aan de foute achterhaalde algemene relativiteitstheorie is dom.

Geen opmerkingen: