donderdag 20 december 2018

het economisch tij


            Wat gebeurt er precies op de Zuid-As te Amsterdam? Er vindt daar geen produktie van goederen of cultuur plaats maar men is bezig met "herverdeling" van vooral geld; op bankrekeningen of aan bezit. Daartoe zitten er tal van advocaten die het vaak beter weten dan de rechter en van deze door diens onkunde toelating krijgen tot het verzorgen van belastingontduiking. Het volk, dat wet maakt -met limiet Exodus 23:2-  wil belasting betaald hebben naar draagkracht en dit rond het jaar van inkomstenverwerving. Als dit gebeurt zou die Zuid-As hoogstwaarschijnlijk wel kunnen opdoeken. Dat centrum is dieronvriendelijke, grotendeels verstoken van groen en lelijk van aanblik. Daarom zal het vermoedelijk snel verouderen en in verval raken. Dit temeer daar er nabij het Centraal Station nog een zee van ruimte is voor bebouwing die in een hoofdstad hoort. Waarom dan een autotunnel onder die Zuid-As die zelfs de kantoormensen daar niet wensen. De 1,3 miljard vallen beter te besteden aan een sabbathstad op duizend meter hoogte in aangenaam klimaat, bereikbaar per trein vanuit Zanderij en Paramaribo. Mag Amsterdam dat deels door uitbuiting van Suriname rijk werd iets terug doen? Het is ook leuk voor hollandse scholieren om daar kennis van de tropen op te doen.
Er is onvoldoende controle van doen en laten op die Zuid-As en vergelijk eens met Peking waar alles "geregeld" wordt om politieke doelen te verwezenlijken. Daaronder valt natuurlijk vergroting van macht en invloed. Een Nederland buiten de Europese Unie kan daar nooit tegen op en als er een chinese vloot op de Noordzee verschijnt om de wadden in te polderen leert de geschiedenis dat soortgelijke inmenging niet nieuw is onder de zon.
Hoe kan een volk wet maken als het niet grondig geïnformeerd wordt over voor- en nadelen en waartoe geheime Achterkamertjes taboe zijn. Een politiek programma heeft daarom zin. Bij de Europese Unie is dat vooral gericht op economische zaken en de mensenrechten worden er nog veronachtzaamd, want werkelijke democratie behelst de republiek met referenda. De onvrede over "Brussel" wordt doorgaans gegoten in een verhaal over gebrek aan medezeggenschap: er komen maatregelen tevoorschijn -overigens met goede bedoelingen naar aangenomen mag worden- die bepaalde groepen en mensen niet zinnen. Zou dat anders zijn als er geen Brussel was maar slechts een Achterkamer te Den Haag? Remedie om meer zeggenschap te krijgen is opsplitsing van de staat in autonome landsdelen en dan valt Groningen een hoop geld in de schoot uit de aardgaspot voor allerlei leuke dingen in dit achterstandsgebied, waar men bovenop de aardgasbel dikwijls relatieve armoede lijdt. Hieronder in de copie wordt een nieuwe christelijke universiteit met rode tint, geheel in overeenstemming met het vroegste christendom, genoemd met opstuwend effect. Voeg daarbij overheveling van vliegverkeer uit Schiphol en wellicht vergroting van Rottum tot een eco badplaats met winterkoepel en congrescentrum naast een mensenluwe zone, die zich over het vasteland langs de grens uitstrekt tot voorbij Emmen.
Die universiteit is dringend nodig om alternatieven voor het egoïstisch kapitalisme te ontwikkelen, waarbij ook de politieke constellatie in Europa moet veranderen. Immers zijn de russen behalve Poetin geen echte vijanden die vernietiging van hun welvaart wensen te riskeren en ook niet voornemens zijn om dat bij ons aan te richten. De NAVO dient derhalve te veranderen in een defensieve organisatie met Rusland er bij die vooral overmatige aanwas van het mensdom tegen gaat.
Dat is dan wel tegen het zere been van het kapitalisme, dat gebaat is bij veel goedkope arbeidskrachten om hoge winsten te behalen en een alsmaar groeiende afzetmarkt begeert. Als dit laatste onjuist is zou er geen commerciële reclame nodig zijn, behalve om de betere produkten te onderscheiden van de slechtere. Rupsje Nooitgenoeg ontpopt zich op zeker ogenblik tot een prachtige nuttige vlinder maar daar is geen sprake van bij de ceo's der multinationals. Integendeel is het zaak om die kwaadaanrichtende want hebzuchtige heerschappen kwijt te raken. Bijv. de managers van Albert Heyn slagen er op hun middelbaar nivo heel goed in om een bedrijf te runnen, zij het dat er aanmerkingen zijn op het inkoopbeleid bij boeren en het volkomen overbodig propageren van de bio-industrie. U en ik kunnen niet samen tafelen als gij daar aan meedoet. Wat kost het om de Shell collectief te krijgen middels verhoging van de benzineprijs? Transport is vervuilend en mag daarom best flink duurder worden zodat overbodige ritten verdwijnen, terwijl met opcenten de aandelen Shell overgenomen worden. Waarna er belasting geheven wordt bij de lieden die veel aandelen hadden en te rijk werden. Dit is in het kort wat de bevolking wil en om dat uitgewerkt te krijgen moeten er betere professoren komen. De huidige politieke partijen zitten vol mensen die vooral hun eigen belangetjes nastreven, zoals een machtige positie met veel aanzien als lid van de volksvertegenwoordiging en nadien fors wachtgeld en pensioen. Breidt de Kamer uit tot duizend mannen en vrouwen, per referendum! Allemaal nieuwkomers en dat vooral ook uit de beneden-modale milieu's en zie wat er dan staat te gebeuren. Zo krijg je mankracht en lust om controle op die Zuid-As enzovoort uit te oefenen en "misstanden" te corrigeren. Er zijn in den lande duizenden personen die verder hun zegje kunnen doen, zodat Brussel en Den Haag de nodige geluiden horen. Het ging "in ons huis" met Karel V vijf eeuwen geleden helemaal fout, wereldwijd. Leer van de ezel.

            redactie Ad Valvas,
                                                Het praatje van de voorzitter van het VU-bestuur illustreert dat deze universiteit geen eigen identiteit meer heeft. Nadat de instelling voor hoger onderwijs ontvreemd, ontstolen, ontroofd werd aan de christelijke achterban en hulp aan kleine luyden -zoals er in de wereld nog vele zijn maar die geen hoog collegegeld kunnen betalen- plaats verloor aan het carrière maken, medemensen voorbijstreven en dan baas over hen worden. Atheïsten en een "gereformeerde hindoe" maken thans de dienst uit aan de Boelelaan. Die achterban verzuimde strijd tot behoud aan te gaan en schendt daarmee de verplichting van het door de Messias gebrachte Nieuwe Verbond. Passend is ontslag voor de hele top der VU, inbegrepen vervanging van de leden der Vereniging, zodat in Amsterdam weer een christelijke universiteit operabel wordt. Laat daar overigens niet teveel buitenlanders toe die geen toegang kregen tot topuniversiteiten in hun land want dat maakt het milieu voor eigen jongeren middelmatig.
Zulk ontslag, alsook van vele professoren is toch al nodig vanwege de bar slechte kwaliteit van het onderwijs en de gewoonte om vriendjes een overbodig professoraat te bezorgen. Want in de bêta faculteit worden de studenten onwetend, dom gehouden aangaande de nieuwe zwaartekrachtstheorie van Vasily Yanchilin -site top-formula.net; zijn  boek werd van de plank gehaald en verbannen naar een duister magazijn- die de verouderde onjuiste algemene relativiteitstheorie vervangt. Bij de juristen is er gebrek aan besef van de vreselijke toestand waarin de NL Justitie verkeert zoals in de copie hieronder toegelicht. De politici vermogen niet om goed te lezen en hebben waarschijnlijk niet eens benul van de preambule der Europese Verdragen, tot welke ook het Verdrag van Parijs behoort, dat een eerlijke open markt garandeert waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Kom daar eens om bij de NS en buitenlanders die niet de beloofde bonuskorting krijgen spreken van Albert Zwijn. Waarom wordt de studenten niet uitgelegd dat AH afroomt naar verre welgestelde aandeelhouders terwijl eertijds de kleine kruidenier terug pompte in eigen streek? De sociologen steunen ongetwijfeld de voedselbanken ter leniging van noden maar komen door onkunde niet toe aan analyse en verbetering van de toestand door correctie van de onrechtmatige aftrekregelingen waardoor benedenmodaal doorgaans benadeeld wordt. Zag u op een nieuw lijstje dat de middeninkomens er het komend jaar meer op vooruit gaan dan de minima? Dat is nodig want anders dreigt er een tekort aan tweedehands auto's voor beneden-modaal. De toekijkende planologen geven geen kik dat de voor beesten zo onvriendelijke Zuid-As zo lelijk is, hetwelk leidt tot snelle achteruitgang en verval. Dient Amsterdam 1,3 miljard euro niet liever te besteden aan een sabbathstad op duizend meter hoogte in voormalig slavenland Suriname dan aan een overbodige enge autotunnel onder die belastingen ontwijkende Zuid-As waarvan de VU "kenniskwartier!" wil zijn? In de letterenfaculteit praten ze engels, van oorsprong bargoens, in plaats van bijv. net als in het gronings het lelijke voorvoegsel ge- te verwijderen en verder de eigen taal esthetisch te verrijken. It is me what! De filosofen leunen vet betaald lui achterover in plaats van foute logica zoals van Einstein te onderzoeken gelijk hun voorgangers in de Oudheid als taak zagen. En laat de theologen eens in de leer gaan bij de moslims, die de grieks-heidense, volkomen onnodige malle Drie-eenheid verwerpen. Over de medici geen kwaad woord, al werd ik eerst met een pilletje naar huis gestuurd en er een dag later een spoedoperatie volgde. Maar het is uiteraard niet in orde om een bevriende leek daar chef te laten spelen terwijl de man het voorheen moest hebben van toefluisteringen.
Tevens lucht scheppend in het overvolle Amsterdam is er daarom plan een rood-christelijke universiteit te stichten op de hoek van Eems en wad met hierheen verplaatst vliegveld Eelde. Een trein via Groningen non stop naar de Randstad kan langs een tijgerreservaat in een droog gemaakt stuk IJselmeer. Moeten we het nog hebben over echt gemene dingen zoals van de UvA die zelfs voor eigen afgestudeerden de wetenschappelijke bieb -het Internet, planken volstaan niet meer- grotendeels ontoegankelijk maakt en ondertussen de mond vol heeft over permanente educatie? Ja, zo lijk je zelf hoger als je anderen onwetend, dom kunt houden. Hier past dus flink foeteren. Ook wel op het brave blaadje Ad Valvas dat dikwijls aan censuur doet, een veel voorkomende kwaal waar juist de universiteit tegen op moet treden.

Geen opmerkingen: